Γρ. Ιγγλέσης: “Πολύ χιόνι στο Χιονοδρομικό- Προσπάθειες να διατηρηθεί για τις επόμενες δύο εβδομάδες”

Γέμισε από κόσμο και εκτός Βόλου το Σαββατοκύριακο το Χιονοδρομικό

Έντονη είναι η χιονόπτωση στο Πήλιο, όπως μετέφερε στο Ράδιο ΕΝΑ ο περιφερειακός σύμβουλος και πρόεδρος της Κενταύρων Όρος κ. Γρηγόρης Ιγγλέσης, σημειώνοντας πως υπάρχουν 50 μηχανήματα που δουλεύουν σε όλη την περιοχή από τις 3 τα ξημερώματα, όταν και ξεκίνησε η χιονόπτωση. Ο κ. Ιγγλέσης όμως συμβούλευσε όσους μετακινηθούν στο οδικό δίκτυο να έχουν οπωσδήποτε μαζί τους αλυσίδες, καθώς μπορεί να περνά το εκχιονιστικό, αλλά λόγω της χιονόπτωσης αμέσως γεμίσει ο δρόμος χιόνι.

Σε ότι αφορά δε Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου σήμερα δεν λειτούργησε, καθώς έχει ρίξει πολύ χιόνι και συνεχίζεται η χιονόπτωση. Όπως επεσήμανε ο κ. Ιγγλέσης αύριο Τρίτη το προσωπικό του Χιονοδρομικού θα δουλέψει το χιόνι και θα προσπαθήσει να ανοίξει το Χιονοδρομικό την Τετάρτη, Εάν δεν γίνει αυτό εφικτό, τότε το Χιονοδρομικό θα λειτουργήσει από την Πέμπτη. “Εκτός από το να πατήσουμε το χιόνι, πρέπει να έχουμε ανοιχτούς δρόμους, ανοιχτά πάρκινγκ και να εξασφαλίσουμε ασφάλεια στον κόσμο” σχολίασε ο κ. Ιγγλέσης.

Όπως επεσήμανε αυτό το νέο και φρέσκο χιόνι ήταν χρήσιμο και αρκετό για να διατηρηθεί για ακόμη δύο εβδομάδες. Μάλιστα ο κ. Ιγγλέσης σχολίασε πως και το Σαββατοκύριακο ο κόσμος που επισκέφθηκε το Χιονοδρομικό ήταν πολύς και όχι μόνο από τον Βόλο, αλλά απ’ όλη την Ελλάδα.

“Η προσπάθειά μας είναι να έχουμε το χιονοδρομικό ανοιχτό όσο δυνατόν πιο πολύ για να χαρεί ο κόσμος” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ιγγλέσης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.