Κ. Ματσιόλης: «Ρισκάραμε την καθημερινότητά μας, ζητάμε απ΄την πολιτεία, την αναγνώριση του κλάδου»

Τη δρομολόγηση απ΄τους πολίτες και των δύο εμβολίων, γρίπης και covid, συστήνει ο κ. Ματσιόλης
Αντίθετος ο ΦΣΜ στη διάθεση των self test από τα super market

Στα πλαίσια της απόφασης του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου για τη συνέχιση της διάθεσης των self test από τα φαρμακεία, ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας, Κώστας Ματσιόλης, μιλώντας στη ΜΑΓΝΗΣΙΑ, ενημέρωσε πως η πλατφόρμα αυτή τη στιγμή είναι κλειστή. Με τις πρόσφατες όμως αποφάσεις του Π.Φ.Σ (Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου) η πλατφόρμα ανοίγει την ερχόμενη εβδομάδα και η διάθεση των self test θα συνεχίσει να γίνεται για τους επόμενους δύο μήνες, Ιούλιο και Αύγουστο, από τα φαρμακεία, με σκοπό να συνεχίσει να ελέγχεται πιο εύκολα η πανδημία, που, όπως όλα δείχνουν, είναι ακόμα εδώ.
«Βάλαμε πλάτη»
Αναφορικά με την πιθανότητα της διάθεσης των self test από τα super market, ένα σημείο πώλησης και διάθεσης που συζητά πολύ έντονα η Κυβέρνηση, έχοντας εκδώσει και ΚΥΑ, ο κ. Ματσιόλης ανέφερε ότι ούτε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Μαγνησίας συμφωνεί με αυτό το ενδεχόμενο, όπως και άλλοι σύλλογοι πανελλαδικά. Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «πρόθεση της Κυβέρνησης για την διάθεση των self test στα super market μας βρίσκει αντίθετους». Μάλιστα, ως Σύλλογοι και ως φαρμακεία βοήθησαν στην αναχαίτιση της πανδημίας κάνοντας «ένα μοναδικό εγχείρημα», «βάζοντας πλάτη» σε περίοδο που δεν υπήρχε κάποιος άλλος φορέας, και «περνώντας τη δοκιμασία με μεγάλη επιτυχία», ανέφερε ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας.
«Η κοινωνία έχει βουλιάξει οικονομικά»
Πολλές ομάδες πολιτών, όλο αυτό το διάστημα δικαιούνταν δωρεάν self test από τα φαρμακεία, υπήρχαν όμως και ομάδες που έπρεπε να τα προμηθευτούν με δική τους οικονομική επιβάρυνση. Το ενδιαφέρον του κόσμου στην αρχή, και δεδομένου ότι ήταν κατά κάποιον τρόπο ηθικά υποχρεωτικό, ήταν πιο έντονο και η έλευση στα φαρμακεία ήταν συχνή. Σήμερα, όμως, «δεν υπάρχει η αυτόβουλη διάθεση των πολιτών», σύμφωνα με τον κ. Ματσιόλη, «πλην σπάνιων περιπτώσεων». Ο λόγος που έθεσε ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας ήταν καθαρά οικονομικός, καθώς «η κοινωνία έχει βουλιάξει οικονομικά», δήλωσε εντόνως. «Υπάρχει η διάθεση των πολιτών, αλλά δεν υπάρχει η δυνατότητα».
Κλείνοντας, ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου, ζητά από την πολιτεία την αναγνώριση του κλάδου τους, όπως γίνεται με κάθε άλλο κλάδο της υγείας, καθώς όπως ανέφερε συγκεκριμένα για όλο αυτό το διάστημα την πανδημίας του κορωνοιού, «ρισκάραμε την καθημερινότητά μας».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.