Γένοβα: Τουλάχιστον 35 νεκροί

Η κατάρρευση της γέφυρας ίσως οφείλεται σε κεραυνό

Τουλάχιστον 35 άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους από την κατάρρευση της οδογέφυρας στη Γένοβα, σύμφωνα με πηγές από την ιταλική πυροσβεστική.

Λίγο νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι δήλωσε ότι περίπου 30 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και υπάρχουν πολλοί σοβαρά τραυματίες, ενώ ο κυβερνήτης της Λιγουρίας Τζιοβάνι Τότι προειδοποίησε ότι ο αριθμός των νεκρών σίγουρα θα αυξηθεί «σημαντικά».

Περίπου 80 μέτρα της οδογέφυρας Μοράντι κατέρρευσαν από ύψος περίπου 50 μέτρων σ’ έναν ποταμό, καθώς και σε σιδηρογραμμές και κτίρια. Η κατάρρευση σημειώθηκε γύρω στις 11:30 (τοπική ώρα) στη διάρκεια καταρρακτώδους βροχόπτωσης, όπως ανακοινώθηκε από την τοπική πυροσβεστική υπηρεσία.

EPA/ITALIAN FIREFIGHTERS HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας πρώτων βοηθειών της Γένοβας είπε ότι υπάρχουν «δεκάδες νεκροί», σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Adnkronos. Σε άλλα μέσα ενημέρωσης έκανε λόγο για «δεκάδες θύματα», χωρίς να διευκρινίσει αν εννοεί νεκρούς ή τραυματίες. Σύμφωνα με τοπικές αστυνομικές πηγές, 20 αυτοκίνητα έπεσαν από τη γέφυρα στο κενό.

«Παρακολουθώ με τεράστια ανησυχία αυτό που συνέβη στη Γένοβα και που φαίνεται πως είναι μια τεράστια τραγωδία», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Ντανίλο Τονινέλι.

«Παρακολουθούμε την κατάσταση λεπτό προς λεπτό, ευχαριστώ τους 200 πυροσβέστες που εργάζονται για να σώσουν ζωές», δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.