Λιακούλη στο Ράδιο ΕΝΑ: «Ο Βόλος πρέπει να μάθει γιατί δεν προχώρησε ο εμβολιασμός»

ΦΩΤΟ: INTIME
Κατακρίνοντας παράλληλα την κυβέρνηση για τον χειρισμό του θέματος των Θεοφανίων

Πυρά κατά της κυβέρνησης με φόντο τη διαδικασία του εμβολιασμού αλλά και τις αντιφατικές αποφάσεις της απέναντι στην Εκκλησία εξαπέλυσε η βουλευτής ΚΙΝΑΛ Νομού Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, μιλώντας στο Ράδιο Ένα 102,5 και στον Δημήτρη Καρεκλίδη, σημειώνοντας μεταξύ άλλων την απουσία συντονισμού…

«Ο εμβολιασμός είναι κάτι πολύ σοβαρό και όχι μάσκες στα σχολεία που δεν μπόρεσαν να συντονιστούν ούτε οι ραπτομηχανές. Δεν γίνεται να λένε ότι θα παραλαμβάνουμε δύο εκατομμύρια εμβόλια τον μήνα και στο τέλος να παραλαμβάνουμε μόλις 300 και να γίνεται και αυτό το επικοινωνιακό show με κάμερες, χωρίς έναν σοβαρό σχεδιασμό» σημείωσε η κα Λιακούλη, ενώ συμπλήρωσε ότι πρώτα να εμβολιαστούν οι υγειονομικοί που είναι στην πρώτη γραμμή με μικρά παιδιά και ηλικιωμένους στο σπίτι τους. Παράλληλα τόνισε ότι όντως υπάρχουν πόστα που πρέπει να στελεχώνονται αποτελεσματικά και χρειάζεται εμβολιασμός και διοικητικών, ωστόσο υπογράμμισε ότι αυτό δεν έχει καμία σχέση με τον λαό και τους πολίτες.

Μάλιστα, η κα Λιακούλη σημείωσε ότι κατέθεσε ερώτηση γιατί σταμάτησαν οι εμβολιασμοί στον Βόλο. «Βάλαμε όλοι πλάτη στερούμενοι ατομικών ελευθεριών. Δεν είναι μία ατομική αλλά μία κοινωνική συμμετοχή και έχουμε το δικαίωμα να ξέρουμε. Ο Βόλος έχει δικαίωμα να γνωρίζει για ποιον λόγο αναβλήθηκε ή ματαιώθηκε ο εμβολιασμός» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Στα της Εκκλησίας και ενώ ακούστηκαν προσφάτως κραυγές υπερβολής κατά του εμβολίου, η κα Λιακούλη τόνισε ότι δεν είναι θέμα της Πολιτείας να βάλει σε σειρά και σε τάξη σκεπτικά και απόψεις που εκφράζονται αλλά είναι χρέος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας να μπορέσει αυτού του είδους τις παρεμβάσεις που δημιουργούν ζητήματα συζήτησης στον ελληνικό λαό, και χρέος της Δικαιοσύνης να τις ελέγξει. «Τέτοιου είδους δηλώσεις δεν αρμόζουν στην Εκκλησία και δεν πρέπει να μιλούν άνθρωποι για ιατρικά θέματα που δεν είναι γιατροί και ερευνητές» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Όσον αφορά το θέμα της εορτής των Θεοφανίων, η βουλευτής Λάρισας εξέφρασε την ελπίδα να λυθεί το θέμα συναινετικά, καθώς θεωρεί ότι το το τελευταίο που μας λείπει είναι μία διαμάχη μεταξύ των κοινωνικών στρωμάτων, πιστών, Εκκλησίας και κυβέρνησης κ.ο.κ. Παράλληλα σημείωσε ότι η προσφυγή στη Δικαιοσύνη από πλευράς Εκκλησίας δεν προλαβαίνει να έχει νομικό αποτέλεσμα και είναι μία συμβολική κίνηση από την πλευρά της. «Εγώ θεωρώ λάθος την κυβερνητική κίνηση πάντως, που έχει εκδώσει μία ΚΥΑ για τις ημέρες των Εορτών, και δεν μπορεί ν’ ανακοινώνει ένα μέτρο χωρίς να έχει έστω μία τυπική επικοινωνία με την ιεραρχία της Εκκλησίας. Δεν είναι σωστό, ηθικό ή δίκαιο» ανέφερε χαρακτηριστικά. Πάντως τόνισε ότι δεν συμφωνεί με τη στάση της Εκκλησίας αλλά και ότι δεν είναι καμία απάντηση από την πλευρά της κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι χρειάζεται συνεννόηση σε όλα τα επίπεδα. Ως ΚΙΝΑΛ και ΠΑΣΟΚ λέμε ότι δεν μπορείς πουθενά να είσαι μόνος σου, όπως λέμε και για τα εθνικά ζητήματα.

Τέλος, για τον ανασχηματισμό, χαρακτήρισε τον Τάκη Θεοδωρικάκο ως Ιφιγένεια της κυβέρνησης, πληρώνοντας, όπως υποστήριξε, μεγαλύτερο τίμημα σε σχέση με πολλούς άλλους. «Μάλλον ήταν ανασχηματισμός ισορροπιών και κομματικών διευθετήσεων. Ανασχηματισμός του παρόντος με προσδοκίες του μέλλοντος και συγκεκριμένα της εκλογικής διαδικασίας, με την κυβέρνηση να πηγαίνει προς τα εκεί αρκετά σύντομα, αξιοποιώντας στελέχη της Περιφέρειας για να διατηρήσει τις ισορροπίες με το εκλογικό σώμα» ανέφερε η κα Λιακούλης και κατέληξε: «Η κυβέρνηση με τις πολιτικές της έχει πάρει τις αποφάσεις της. Εμείς είμαστε εδώ για να είμαστε μία χρήσιμη και ουσιαστική αντιπολίτευση, με θέσεις και προτάσεις για θέματα που πρέπει να αλλάξουν πολιτικές προκειμένου ο κόσμος να έχει καλύτερες μέρες, φτάνοντας στους μη προνομιούχους. Είμαστε εδώ για να είμαστε χρήσιμοι και όχι για να είμαστε σπουδαίοι».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.