Μαγνησία: Από τις απειλές, τον ξυλοδαρμό και τις βρισιές μπροστά στα παιδί τους, στην κρίση επιληψίας

Στη φυλακή 33χρονος που χτύπησε τη σύζυγό του και απείλησε το παιδί τους

Στη φυλακή θα περάσει το επόμενο διάστημα ένας 33χρονος υπήκοος Αλβανίας, που κρίθηκε ένοχος για ενδοοικογενειακή απειλή, πρόκληση σωματικών βλαβών, προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, απειλή σε ανήλικο και παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών, μετά από επεισόδιο που είχε με τη σύζυγό του μπροστά στο παιδί τους, το περασμένο Σάββατο, σε χωριό του δήμου Ρήγα Φεραίου.

Αν και η 32χρονη γυναίκα έκανε στροφή 180 μοιρών και κατέθεσε με βοήθεια διερμηνέα ότι έπαθε κρίση επιληψίας έπεσε και χτύπησε και δεν τη χτύπησε ο κατηγορούμενος, το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο δεν πείστηκε, θεώρησε ότι η παθούσα το έκανε από φόβο να μην τη χτυπήσει ξανά ο σύζυγός της και τον καταδίκασε με βαριά ποινή φυλάκισης 3 ετών και 17 μηνών και χρηματική ποινή.

 

Έπεσε στο έδαφος…

Όταν κατάλαβε ότι ο σύζυγός της θα πήγαινε στη φυλακή, η γυναίκα πλησίασε στην έδρα, αγνόησε την εισαγγελέα που της έλεγε να βγει έξω έπεσε στο δάπεδο και αρνούνταν αρχικά να σηκωθεί.

Όταν οι αστυνομικοί κατάφεραν να τη σηκώσουν και να καθίσει στις θέσεις, έχασε προσωρινά τις αισθήσεις της, κοντά της πήγε ο κατηγορούμενος που της έδωσε νερό και την συνέφερε, ενώ κλήθηκε ασθενοφόρο. Τελικά οι διασώστες του ΕΚΑΒ της μέτρησαν την πίεση, τη βρήκαν φυσιολογική και η αλλοδαπή υπέγραψε και δεν πήγε στο Νοσοκομείο!

Ως μάρτυρας κατηγορίας κατέθεσε η 32χρονη υπήκοος Αλβανίας, η οποία με τη συνδρομή διερμηνέα, ενώ αρχικά είχε καταθέσει ότι ο σύζυγός της ήπιε, άρχισε να την βρίζει ανήκουστες εκφράσεις μπροστά στα παιδιά τους. Επίσης είχε πει ότι τη χτύπησε με τα πόδια και τα χέρια σε όλο το σώμα, της έδειξε ένα μονόκαννο όπλου που είχε στο σπίτι και φέρεται να της είπε “αν μιλήσεις πουθενά με αυτή θα σε σκοτώσω”. Επίσης φέρεται να απείλησε και τον μεγάλο γιο της οικογένειας ότι αν πάρει το μέρος της μητέρας του θα τον σκοτώσει και εκείνον.

 

Είπε ότι έπαθε κρίση επιληψίας…

Χθες η γυναίκα στο Δικαστήριο είπε ότι έπαθε κρίση επιληψίας, τα χτυπήματα που είχε, έγιναν από το πέσιμο και δεν την χτύπησε ο 33χρονος, ενώ σε σχέση με την απειλή για το όπλο κατέθεσε ότι δεν θυμόταν τι είχε γίνει. Επίσης είπε ότι δεν θυμάται τι κατέθεσε στην Αστυνομία, πρόσθεσε ότι στηρίζεται οικονομικά στον κατηγορούμενο και τον έχει ανάγκη, ενώ σε ερώτηση του συνηγόρου υπεράσπισης κατηγορίας, τόνισε ότι αν αφεθεί ελεύθερος θέλει να επιστρέψει στο σπίτι τους.

Η εισαγγελέας έδρας, τόνισε ότι η μάρτυρας έπεσε σε αντιφάσεις και ζήτησε να αναγνωστεί η κατάθεσή της στην Αστυνομία.

Σημειώνεται ότι το Δικαστήριο είχε ζητήσει κατάθεση με παιδοψυχολόγο και από το παιδί του ζευγαριού ηλικίας 10 χρονών που ειδοποίησε την Αστυνομία και, σύμφωνα με τον συνήγορο, επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς του πατέρα ότι η μητέρα του αντιμετωπίζει πρόβλημα και ο πατέρας του φωνάζει στο σπίτι μόνο για το καλό του ίδιου και του ηλικίας 3 χρονών αδελφού του.

 

Χτυπήματα είναι από πτώσεις λόγω κρίσεων

 Ο κατηγορούμενος κατέθεσε ότι δεν χτύπησε ούτε απείλησε τη σύζυγό του και τα σημάδια που έχει προέρχονται από τις πτώσεις της όταν την πιάνουν κρίσεις επιληψίας, φαινόμενο που εμφανίζεται συχνά όταν δεν παίρνει τα φάρμακά της.

Ωστόσο, η υπεράσπιση δεν προσκόμισε κάποιο ιατρικό έγγραφο που να πιστοποιεί όσα κατέθεσε.

Ο κατηγορούμενος είπε ότι μερικά σημάδια χρονολογούνται από το 2021 (…) και ο ίδιος την πηγαίνει στον γιατρό για να γίνει καλά.

Ο 33χρονος είπε ότι η σύζυγός του όταν παθαίνει κρίση κάνει 1,5-2 ώρες να συνέλθει και δεν ξέρει τι λέει, ενώ τόνισε ότι προ εξαμήνου πέθανε ο αδελφός της 28 χρονών στην Αλβανία και στο μυαλό της 32χρονης είναι συνέχεια εκεί.

 

Από φόβο άλλαξε την κατάθεση

Η εισαγγελέας έδρας στην αγόρευσή της εκτίμησε ότι η αρχική κατάθεση της γυναίκας στο Α.Τ. Ρήγα Φεραίου ήταν λεπτομερής και ήταν απόλυτα αληθινή.

«Τα όσα κατέθεσε στο Δικαστήριο πρέπει να ερμηνευτούν ως φόβος για να επιβεβαιώσει ενώπιον του κατηγορουμένου όσα έγιναν, ότι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού, κάτι που επιβεβαίωσε το παιδί τους. Δεν έχω αμφιβολία ότι όσα κατέθεσε αρχικά η γυναίκα έγιναν», ανέφερε η εισαγγελέας και πρότεινε την ενοχή του 33χρονου για όλες τις κατηγορίες.

Το Δικαστήριο καταδίκασε τον 33χρονο σε συνολική ποινή φυλάκισης 3 ετών και 17 μηνών και χρηματική ποινή 900 €, διέταξε έκτιση της ποινής και αποφάσισε η έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

 

Ένιωσε αδιαθεσία

 Πριν ανακοινωθεί η ποινή, η γυναίκα κινήθηκε προς την έδρα, πιθανόν για να ζητήσει από το Δικαστήριο να αφεθεί ελεύθερος ο σύζυγός της, η εισαγγελέας ζήτησε από τους αστυνομικούς να τη βγάλουν εκτός της αίθουσας  και όταν εκείνοι την έπιασαν από τα χέρια, έπεσε στο δάπεδο. Τότε οι αστυνομικοί την σήκωσαν και την έβαλαν να καθίσει στις θέσεις για δικηγόρους, η γυναίκα φέρεται να λιποθύμησε προς στιγμήν, κοντά της πήγε ο κατηγορούμενος που της έδωσε νερό και την συνέφερε, ενώ κλήθηκε ασθενοφόρο.

Οι αστυνομικοί με υπόδειξη της προέδρου έβγαλαν τη γυναίκα στο διάδρομο, στα Δικαστήρια πήγε ασθενοφόρο, οι διασώστες του ΕΚΑΒ της μέτρησαν την πίεση, τη βρήκαν φυσιολογική και η αλλοδαπή υπέγραψε και δεν πήγε στο Νοσοκομείο!

 

 

 

 

 

 

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.