Με νέες βεβαιώσεις πλέον, οι μετακινήσεις εργαζομένων- εργοδοτών λόγω κορωνοϊού

Το έντυπο δεν έχει καμία διαφοροποίηση, αλλά περισσότερο ταλαιπωρεί τους πολίτες…

Νέες βεβαιώσεις μετακίνησης εργαζομένων και εργοδοτών ισχύουν από τη Δευτέρα και ο Νίκος Πουμάνας αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Μαγνησίας, μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Δ. Καρεκλίδη, για τις αλλαγές.
Όπως είπε, μετά από τόσους μήνες, από χθες εφαρμόζεται το νέο μέτρο μετακίνησης, ένα έντυπο που δεν έχει καμία διαφοροποίηση, αλλά περισσότερο ταλαιπωρεί τους πολίτες.
Σύμφωνα με τον κ. Πουμάνα, οι εργαζόμενοι που μετακινούνται δεν πρέπει να βρίσκονται σε αναστολή εργασίας και να δηλώνουν ότι είναι εργαζόμενοι, συνεπώς θέλουν να ελέγξουν για να μην υπάρχει κατάχρηση της αναστολής, μέσω του συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» που θα ελέγξει σε βάθος χρόνου.

Η βεβαίωση κίνησης του εργοδότη ελεύθερου επαγγελματία, περιέχει το όνομά του, τη διεύθυνση και αφορά στο διάστημα από 15 μέχρι 28 Φεβρουαρίου, ενώ εκτός από το έντυπο μετακίνησης της «ΕΡΓΑΝΗ» πρέπει να έχει μαζί του σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή τα στοιχεία του μητρώου φυσικού προσώπου και επιχειρηματικής δραστηριότητας του κάθε επιτηδευματία. Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους πρέπει να έχουν τη βεβαίωση κίνησης από τον εργοδότη τους και να αποδεικνύουν ότι δεν βρίσκονται σε αναστολή εργασίας.
Οι υποχρεώσεις που τρέχουν
Όσον αφορά στις διαδικασίες που τρέχουν ο κ. Πουμάνας ανέφερε ότι την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου, είναι η καταληκτική ημερομηνία για την τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος, την τελευταία δόση του ΕΝΦΙΑ και για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας.
Τις ημέρες αυτές τρέχει η επιστρεπτέα προκαταβολή Νο 6, μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου, που αφορά τα έσοδα του Ιανουαρίου, θα γίνει σύγκριση με το 2020, για να δοθούν περισσότερα χρήματα στην εστίαση, επισήμανε ο αντιπρόεδρος των Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών.
Επίσης σε εξέλιξη βρίσκονται οι αιτήσεις που γίνονται για την ελάφρυνση από ενοίκια, επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από τον Covid, ενώ ξεκίνησαν και οι αιτήσεις επιστημόνων και μερικών ακόμη ΚΑΔ που θα πάρουν από 400 €.
Τέλος, για τις ρυθμίσεις οφειλών ο κ. Πουμάνας είπε ότι όσοι τις έχασαν λόγω κορωνοϊού, μπορούν να μπουν ξανά στις ρυθμίσεις και ενώ ακούγεται ότι έρχεται νέα ρύθμιση 240 δόσεων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.