Μικρό … καλοκαίρι με 21 βαθμούς στον Βόλο

Διακοπή της καλοκαιρίας την Κυριακή, με την τελευταία χειμωνιάτικη παρένθεση

Μικρό… καλοκαίρι θα θυμίζει ο καιρός στον Βόλο και τη Μαγνησία γενικότερα, τις επόμενες ημέρες και μέχρι το Σάββατο, με αρκετά υψηλές θερμοκρασίες, που θα ξεπεράσουν τους 20 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο, αυτό το θερμό κύμα θα διακοπεί προσωρινά, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ. Θεοφάνη Τακούδη, ο οποίος μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή, καθώς από την Κυριακή και ίσως μέχρι την Τρίτη, θα σημειωθούν βροχοπτώσεις, ισχνές χιονοπτώσεις στην κορυφή του Πηλίου και μείωση της θερμοκρασίας. Πάντως πρόκειται για την τελευταία χειμερινή παρένθεση με την έλευση της άνοιξης.

Από ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες χαρακτηρίζεται ο καιρός τις επόμενες ημέρες στο Βόλο, όπως ανέφερε ο κ. Τακούδης. Σήμερα, Τετάρτη ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος με κάποιες αραιές συννεφιές στις ορεινές κυρίως περιοχές. Η θερμοκρασία θα είναι σύμφωνα με τον ίδιο καλή και λίγο υψηλότερη από χθες και θα κυμανθεί στους 17-18 βαθμούς Κελσίου, ενώ από σήμερα σιγά σιγά το θερμόμετρο θα ξεπεράσει τους 20 βαθμούς Κελσίου.
Παρασκευή και Σάββατο είναι δύο πολύ καλές ημέρες, με ηλιοφάνεια και με υψηλές θερμοκρασίες. Ο υδράργυρος θα ξεπεράσει τους 20 βαθμούς Κελσίου και ίσως, όπως είπε ο κ. Τακούδης το θερμόμετρο φτάνει στο Βόλο και τους 21 βαθμούς Κελσίου. Μάλιστα στην ηπειρωτική Θεσσαλίας η θερμοκρασία θα φτάσει τους 22 ίσως και 23 βαθμούς Κελσίου.
Παράλληλα θα πνέει ένα ασθενές δυτικό, νότιο-δυτικό ρεύμα το οποίο θα προσφέρει ήρεμες θάλασσες και καλή ατμόσφαιρα.

Ο καλός και σχεδόν καλοκαιρινός καιρός θα διακοπεί όμως, σύμφωνα με τις προβλέψεις του κ. Τακούδη την Κυριακή, όπου αναμένεται να υπάρχει αλλαγή του σκηνικού του καιρού. Την Κυριακή θα σημειωθεί ένα βαρομετρικό χαμηλό, που θα ξεκινήσει από τη Δυτική Θεσσαλία και θα απλωθεί σε ολόκληρη τη Θεσσαλία .
Βόρειο ρεύμα θα φέρει αρκετές ψυχρές αέριες μάζες κι έτσι θα σημειωθούν στην περιοχή μας βροχές, αρχικά τοπικού χαρακτήρα κι από το βράδυ κι έπειτα θα γενικευτούν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση , καθώς θα κυμανθεί στους 14-15 βαθμούς Κελσίου, ενώ θα σημειωθεί και ελαφρά χιονόπτωση στις κορυφές του Πηλίου και της Όθρυος.

Η εικόνα του καιρού θα είναι ίδια τη Δευτέρα και ίσως την Τρίτη, σύμφωνα με τον κ. Τακούδη, ωστόσο όπως σημειώσει αυτή η παρένθεση θα είναι και η τελευταία υπενθύμιση του χειμώνα. Από κει κι έπειτα δεν διαφαίνεται κάποια άλλη μεταβολή του καιρού, ο οποίος θα συνεχίσει να είναι ανοιξιάτικος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.