Μπάρες και chips εντόμων από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (βίντεο)

Αξιοποίηση εναλλακτικών πρωτεϊνών στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας

Πώς θα μπορούσαν να καλυφθούν πιο αποδοτικά οι διαρκώς αυξανόμενες διατροφικές ανάγκες του παγκόσμιου πληθυσμού αλλά και των ζώων που εκτρέφουμε; Μήπως τα… έντομα αποτελούν τη λύση στο αίνιγμα;

Το έργο CIPROMED φιλοδοξεί να μειώσει την εξάρτηση των Μεσογειακών χωρών από εισαγόμενες πηγές πρωτεΐνης (ιχθυάλευρο, σογιάλευρο κα.) και να τους επιτρέψει να βασίζονται περισσότερο σε τοπικά παραγόμενες, αειφόρες θρεπτικές πηγές. Το έργο στοχεύει στο να αναπτύξει ένα νέο, καινοτόμο, ολιστικό σύστημα αγροτικής παραγωγής βασισμένο στις μεθόδους της κυκλικής οικονομίας.

Η ομάδα έργου του CIPROMED αποτελείται από 17 εταίρους από διαφορετικούς κλάδους του αγρο-διατροφικού τομέα, ενώ συμπεριλαμβάνει 8 Πανεπιστήμια και Ερευνητικούς Οργανισμούς, 8 εταιρείες και έναν μη κυβερνητικό οργανισμό. Οι εταίροι προέρχονται από 7 Ευρωπαϊκές χώρες (Ελλάδα, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Κύπρος, Μάλτα) και 3 μη Ευρωπαϊκές μεσογειακές χώρες (Τυνησία, Ισραήλ, Μαρόκο). Συντονιστής του έργου είναι το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και συγκεκριμένα το Εργαστήριο Εντομολογίας και Γεωργικής Ζωολογίας του Τμήματος Γεωπονίας, Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος, ενώ επιστημονικός υπεύθυνος του έργου είναι ο Καθηγητής Εντομολογίας κ. Χρήστος Αθανασίου.




Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.