Νάνσυ Καπούλα: “Ο Λούλης με καθύβριζε στο δημοτικό συμβούλιο για το Εκθεσιακό” (ηχητικό)

Ο δημοτικός σύμβουλος Βόλου και πρόεδρος του Μουσείου Ναυτικής Παράδοσης κ. Κώστας Λούλης με την επικεφαλής της παράταξης "Βόλος - Εξυπνη Πόλη" κα Νάνσυ Καπούλα σε παλαιότερη συνάντησή τους.
Η δημοτική αρχή έχει σοβαρές ευθύνες για τη διαχείριση της περιουσιακής κατάστασης του Δήμου

Ακόμη ένα σόου, αυτή τη φορά …μεταμεσονύκτιο λόγω των χαρακτηρισμών, της έντασης αλλά και των ανήκουστων στάσεων και τοποθετήσεων έλαβε χθες στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, με την δημοτική αρχή να θέλει διακαώς να παραχωρήσει δωρεάν το Εκθεσιακό Κέντρο σε ιδιώτη για να φέρει ένα ναυτικό μουσείο. Η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Νάνσυ Καπούλα δέχτηκε φραστική επίθεση από τον Κώστα Λούλη και μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη ανέφερε χαρακτηριστικά πως “όταν κάποιος θέλει να κάνει τον πρόεδρο στον πολιτισμό, πρέπει και η συμπεριφορά του να είναι πολιτισμένη. Δεν μπορεί να ξυπνά ένας μια μέρα και να λέει θα σας φέρω τον πολιτισμό και να σε βρίζει. Και μιλάω ξεκάθαρα για τον κ. Λούλη”.

Η κ. Καπούλα αναφέρθηκε τόσο στην φραστική επίθεση του Κώστα Λούλη, η οποία ήταν κενού περιεχομένου στην κυριολεξία μιας και το δημοτικό συμβούλιο έπρεπε να αποφασίσει για ένα μνημόνιο συνεργασίας του Δήμου με τους ιδιοκτήτες του εν λόγω ναυτικού μουσείου, χωρίς ωστόσο να υπάρχει το μνημόνιο συνεργασίας για να μπορέσουν οι δημοτικοί σύμβουλοι να δουν τους όρους αυτής της συμφωνίας.

“Το πρόβλημα είναι ότι για να κάνεις δωρεάν παραχώρηση σε ένα δημοτικό κτήριο υπάρχει μια νομοθεσία που το διέπει αυτό. Έχεις σοβαρές ευθύνες στην διαχείριση της περιουσιακής κατάστασης του Δήμου. Στην εισήγηση δεν υπήρχαν οι προδιαγραφές της νομοθεσίας. Σε αυτά πρέπει να υπάρχει ένα μνημόνιο συνεργασίας, να υπάρχουν τα πειστήρια για τη δωρεάν παραχώρηση αλλά και πλήθος άρθρων για ποιος θα συντηρεί το κτήριο, ποιος θα είναι υπεύθυνος για τα έξοδά του, τις βλάβες κτλ. Δεν υπήρχε συμβόλαιο. Προσπάθησα να το πω και με βρίζανε.

Δεν έχω κάποιο πρόβλημα για τον πολιτισμό αλλά πείτε μας με ποιους όρους θα παραχωρηθεί το κτήριο. Είναι δυνατόν να μην ξέρουμε πως θα δοθεί ένα κτήριο του Δήμου; Και να θέλουμε να ψηφίσουμε, πως θα το κάνουμε; Και με βρίζανε! Μου έλεγαν “δεν θέλετε τον πολιτισμό και ποιοι είστε εσείς”, είπε η κ. Καπούλα.

Η ίδια δέχτηκε τη φραστική αυτή επίθεση από τον Κώστα Λούλη με την κ. Καπούλα να υπογραμμίζει πως “Όταν κάποιος θέλει να κάνει τον πρόεδρο στον πολιτισμό, πρέπει και η συμπεριφορά του να είναι πολιτισμένη. Δεν μπορεί να ξυπνά ένας μια μέρα και να λέει θα σας φέρω τον πολιτισμό και να σε βρίζει. Και μιλάω ξεκάθαρα για τον κ. Λούλη. Η αντιπαράθεσή μου ήταν με τον κ. Λούλη. Δεν προσέβαλα κανέναν. Ζητάτε μια παραχώρηση και σας ρωτώ με ποιους όρους και καθυβρίστηκα στα καλά καθούμενα”.

Η κ. Καπούλα μάλιστα αναφέρθηκε και στην αλλαγή χρήσης του Εκθεσιακού, για το οποίο ξοδεύτηκαν χιλιάδες ευρώ για να γίνει Συνεδριακό κέντρο, αλλά χωρίς πλάνο για ακόμη μια φορά, καθώς λόγω πολεοδομικών νομοθεσιών το Εκθεσιακό δεν μπορούσε να γίνει Συνεδριακό.

“Δεν καταλάβαμε ποτέ γιατί άλλαξε χαρακτήρα το Εκθεσιακό. Το εκθεσιακό φιλοξενούσε σχολεία, τον αθλητισμό της πόλης. Δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να γίνονται business όλα μέσα στην πόλη. Ποτέ δεν καταλάβαμε γιατί έπρεπε να αλλάξει χρήση από τις αθλητικές δραστηριότητες. Ανακαινίστηκε και ήμασταν υπέρ της ανακαίνισης. Αλλά δεν καταλάβαμε γιατί πρέπει να γίνει κάτι άλλο. Αφήστε τα παιδάκια να κάνουν αθλητισμό”, υποστήριξε η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας.

Σχολίασε δε, δεν μπορούσε η παράταξή της να ψηφίσει ένα μνημόνιο συνεργασίας του Δήμου με το ναυτικό αυτό Μουσείο, χωρίς να δείχνει η δημοτική αρχή αυτό το μνημόνιο και τι περιλαμβάνει.

“Χθες δεν γινόταν να ψηφίσουμε ένα μνημόνιο συνεργασίας, χωρίς να μας δείχνουν το μνημόνιο συνεργασίας. Γιατί με βρίζεις; Είσαι εντελώς τρελός; Σου λέω δώσε μου μνημόνιο, να το δω. Ο Λούλης έβριζε, εγώ κανέναν δεν έβρισα. Και η αρχική μου τοποθέτηση ήταν ότι πρέπει να υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις για να αποφασίσουμε. Κι αρχίζουν και μας βρίζουν . Για να σωπάσουμε; Έχουν πάθε φοβία μήπως μιλήσουμε; Ο καθένας δεν μπορεί να ελέγξει τα νεύρα του και θα τα ρίξουμε όλα στην πολιτική; Δεν μπορούν να ελέγξουν τα νεύρα τους;”, είπε σε έντονο ύφος η κ. Καπούλα, που δέχτηκε χθες τα πυρά του Κώστα Λούλη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.