Νοσοκομείο Βόλου: Το αυξημένο παιδικό άσθμα θα αντιμετωπίσει το Παιδοπνευμονολογικό Ιατρείο

Ξεκινάει το Νοέμβριο με προοπτική, να λειτουργεί μια φορά την εβδομάδα

Τις ανάγκες που υπάρχουν στην πόλη του Βόλου, όπου το παιδικό άσθμα είναι αυξημένο, θα αντιμετωπίσει το Παιδοπνευμονολογικό ιατρείο, που αποφασίστηκε να λειτουργήσει στο «Αχιλλοπούλειο», από τον επόμενο μήνα. Μέχρι σήμερα τα περιστατικά αντιμετωπιζόταν είτε στην Παιδιατρική κλινική, αλλά χωρίς ειδικό εξοπλισμό, είτε σε εξωτερικούς πνευμονολόγους, ενώ τα βαρύτερης μορφής, σε νοσοκομεία εκτός Μαγνησίας.
Ο διοικητής του Νοσοκομείο Βόλου Ματθαίος Δραμητινός δήλωσε ότι, στο πλαίσιο της αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών στο «Αχιλλοπούλειο» και μετά από εξεύρεση του επιπλέον εξοπλισμού που απαιτείται, θα λειτουργήσει από τον επόμενο μήνα Παιδοπνευμονολογικό Τακτικό Πρωινό Εξωτερικό Ιατρείο, από την παιδίατρο Πόπη Τανού, που έχει ειδικότητα παιδοπνευμονολόγου και είναι από τις τελευταίες δύο μόνιμες γιατρούς που διαθέτει το Νοσοκομείο.
«Επειδή ο Βόλος γνωρίζεται ότι έχει αρκετές αναπνευστικές παθήσεις και ειδικά αρκετό παιδικό άσθμα, εκτιμούμε ότι το ιατρείο θα φθάσει σε σημείο να λειτουργεί εβδομαδιαίως», δήλωσε ο διοικητής, που πρόσθεσε ότι αρχικά το ιατρείο θα λειτουργεί δύο φορές τον μήνα.
Σύμφωνα με τον κ. Δραμητινό, η Διοίκηση φρόντισε να εξοπλίσει πλήρως το Παιδοπνευμονολογικό Ιατρείο, ενώ τα περιστατικά σήμερα εξυπηρετούνταν από παθολόγους και παιδιάτρους, ενώ τα πιο ειδικότερα περιστατικά πήγαιναν σε ειδικούς πνευμονολόγους έξω από το Βόλο. Το Παιδοπνευμονολογικό Ιατρείο θα λειτουργήσει στην Παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας για ραντεβού είναι 2421352001 και 2421352002.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.