Οι … υπηρεσιακοί παράγοντες έκαναν λάθος και για τη χερσαία ζώνη του λιμανιού

Όπως ισχυρίστηκε ο Αχ. Μπέος στο συμβούλιο, τονίζοντας ότι έστειλε… 50 επιστολές!

Το θέμα της χερσαίας ζώνης του λιμανιού του Βόλου, επανήλθε σήμερα προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου, όπου την βεβαιότητά του ότι θα παραχωρηθεί στον Δήμο Βόλου, από Πευκάκια μέχρι Αγριά πριν αναλάβει το λιμάνι του Βόλου, στον οποίο ανήκει η έκταση, ιδιώτης , εξέφρασε ο Αχιλλέας Μπέος. Την ίδια ώρα ωστόσο σύμφωνα με όσα καταγράφηκαν, ο δήμος Βόλου, δεν περιλαμβάνει στην διεκδίκηση την χερσαία ζώνη συνολικά , αλλά το πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου, σύμφωνα με όλα τα στοιχεία που έχει στην διάθεσή της η παράταξη «Συμμαχία για τον Βόλο» και ο επικεφαλής της Νίκος Παπαπέτρος. Το πάρκο παραχωρήθηκε για 99 χρόνια, αλλά όχι και η χερσαία ζώνη.

«Ε, ένας υπηρεσιακός παράγοντας έκανε λάθος έγγραφο», απάντησε ο Αχιλλέας Μπέος και υποστήριξε πως έχει στείλει 50 επιστολές, ενώ οι προηγούμενοι δήμαρχοι δεν έκαναν τίποτα.
Στην τοποθέτησή του ο κ. Παπαπέτρος τόνισε μεταξύ άλλων ότι η χερσαία ζώνη πρέπει να ανήκει στον Δήμο. Όπως δήλωσε, η δημοτική αρχή δεν έπραξε τίποτα ώστε να αποδοθεί στο σύνολό της η χερσαία ζώνη και όχι μόνο ένα τμήμα της. Αντίθετα, ως επαίτης ο Δήμος ζήτησε από το υπουργείο τα επίμαχα τμήματα, αλλά παραχωρήθηκε μόνο το πάρκο του Αγ. Κωνσταντίνου, εξαιρουμένης της έκτασης του καταστήματος (καφετέρια) που λειτουργεί μέσα στο πάρκο. Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας είπε ότι «η χερσαία ζώνη ήταν ζήτημα της ειδικής συνεδρίασης λογοδοσίας κι αυτό το ζήτημα το είχαμε θέσει νωρίτερα και τα είχαμε ζητήσει τα έγγραφα αλλά μέχρι τώρα δε μας έχουν δοθεί κι ένα από αυτά τα έγγραφα και δεν είναι σωστό να απευθύνονται μομφές σε υπηρεσιακούς και η χάραξη έχει υπογραφή τεχνικού μηχανικού. Πήρατε τη χρήση κι όχι την κυριότητα του πάρκου Αγ. Κωνσταντίνου». Αξίζει να σημειωθεί ότι η δημοτική αρχή αρνήθηκε να απαντήσει για την χερσαία ζώνη στην πρόσφατη συνεδρίαση της λογοδοσίας.

Ν. Παπαπέτρος: Εμφανιζόμαστε χωρίς πρόσωπο
Ο κ. Παπαπέτρος έθεσε και θέμα καμερών στη συνεδρίαση, υποστηρίζοντας ότι «για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση εμφανιζόμαστε χωρίς πρόσωπο στο κανάλι που μεταδίδει τη συνεδρίαση. Μας έχει θέσει εκτός πλάνου γιατί παραβιάζεται η διαδικασία της δημοσιότητας των συνεδριάσεων» για να του απαντήσει ο δήμαρχος ότι «πριν μερικά χρόνια από το 2014, ήταν μία ιδέα του κ. Μουλά κι ήμουν σε αργία κι είχαμε επισκέψεις από μπαχαλάκηδες να τοποθετηθούν κάμερες για να προβάλλονται δημόσια οι συνεδριάσεις. Προτείνουμε να κλείσει η εικόνα και να μείνει ο ήχος», ενώ τελικά θα ζητηθεί από τους τεχνικούς να ελέγξουν αν μπορούν να «ανοίξουν» το πλάνο.

Για Β. Παρασκευόπουλος και ΕΑΚ
Απαντώντας σε ερώτηση της μείζονος μειοψηφίας ο δήμαρχος είπε ότι «δεν υπάρχει άνθρωπος στον Βόλο που δεν βίωσε την τραγική καταστροφή πριν έξι μήνες και πιο πριν τις φωτιές και τις εκρήξεις. Η πόλη του Βόλου βίωσε μία άνευ προηγουμένου καταστροφή και ο Βόλος συγκαταλέγεται στις τέσσερις μεγαλύτερες καταστροφές παγκοσμίως και φυσικά πολλά δημοτικά κτίρια πάθανε πολλές ζημιές κι ένα από αυτά είναι και το Β. Παρασκευόπουλος, όπως και το ΕΑΚ κ.α. Την Παρασκευή ανακοινώθηκε η χρηματοδότηση ύψους 10εκ. για ΔΕΥΑΜΒ, 5.200.00 για την Αγ. Παρασκευή και για τον Άναυρο, τον Κραυσίδωνα και το ΕΑΚ. Η εκτίμηση στο σύνολο της αποκατάστασης των ζημιών από τις υπηρεσίες του δήμου Βόλου αγγίζουν τα 200εκ. ευρώ». Επανέλαβε ότι οι αποκαταστάσεις θα γίνουν βήμα – βήμα και για το ΕΑΚ θα έχουν ολοκληρωθεί σε 10 -1 5 ημέρες και μετά θα γίνει η καταγραφή ζημιών και στο Β. Παρασκευόπουλος, όπου εκεί έχουν προβλήματα τα μηχανήματα, προκειμένου να αποκατασταθούν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.