«Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία»: Επίθεση της δημοτικής αρχής Βόλου, στο πράσινο

«Η κληρονομιά που θα αφήσει είναι λαμπάκια… και κανένα νέο δέντρο»! όπως αναφέρει η οργάνωση

Επίθεση της δημοτικής αρχής Βόλου, στο πράσινο βλέπει η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας, που σε ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι συστοιχίες δέντρων εξαφανίζονται, ενώ «η κληρονομιά που θα αφήσει είναι λαμπάκια… και κανένα νέο δέντρο»!
Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, «η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας παρακολουθεί εδώ και καιρό την επίθεση της Δημοτικής Αρχής Βόλου στο πράσινο της πόλης. Ολόκληρες συστοιχίες δέντρων εξαφανίζονται ή δέχονται άγρια επίθεση, χωρίς ποτέ η Δημοτική Αρχή να ενημερώσει τους πολίτες πού πηγαίνουν οι τόνοι ξυλείας που προκύπτουν. Πολύ συχνά δημοσιεύονται στον τύπο διαμαρτυρίες πολιτών γιατί στη γειτονιά τους ή σε πάρκα εξαφανίζεται το πράσινο, που είναι πολύτιμο για τη σκίαση το καλοκαίρι, ενώ το χειμώνα μειώνει τα έντονα φαινόμενα ατμοσφαιρικής ρύπανσης που έχει ο Βόλος.
Είναι χαρακτηριστικό της παρούσης δημοτικής αρχής, για το πώς αντιμετωπίζει το πράσινο στην πόλη, το γεγονός ότι στα 4,5 χρόνια της θητείας της δεν έχει φυτέψει ούτε ένα δέντρο! Η κληρονομιά επομένως που θα αφήσει στην πόλη θα είναι έρημος, λαμπάκια και λουλουδάκια και απορριμματοφόρα πετρελαιοκίνητα(!), που όμως θα τα πληρώσουν οι επόμενοι».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.