Ποιες οι προτεραιότητες του υποψηφίου βουλευτή Χρήστου Μπουκώρου για τη Μαγνησία

«Η οικονομία χρειάζεται μετάγγιση» τόνισε, μιλώντας στο Ράδιο Ένα 102,5

Αποφασιστικός και μαχητικός με συγκεκριμένους στόχους και προτάσεις ο υποψήφιος Βουλευτής Μαγνησίας με τη Νέα Δημοκρατία κ. Χρήστος Μπουκώρος, μίλησε στο «Ράδιο ΕΝΑ 102,5» και τον Γιώργο Καρεκλίδη για τα ζητήματα της οικονομίας, των επενδύσεων αλλά και για τα έργα που προγραμματίζει η ΝΔ για να γίνουν στη Μαγνησία, εάν λάβει στις 7 Ιουλίου, το χρίσμα από το λαό.
Ο κ. Μπουκώρος σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις και τη διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, κράτησε πολύ χαμηλούς τόνους, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η κάλπη αυτή τη στιγμή είναι άδεια όπως λέει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Πρέπει να ξαναγεμίσει από την αρχή! Αν δεν γεμίσει κι αν δεν μετρηθούν τα ψηφοδέλτια μέχρι το τελευταίο, δεν έχει τελειώσει, παρόλο που βλέπουμε πως ο προγραμματικός και προεκλογικός μας λόγος έχει ρεύμα και έντονα χαρακτηριστικά. Όλοι οι πολίτες πρέπει να πάνε στις κάλπες, γιατί εκεί θα κριθεί το αποτέλεσμα».

Οι επενδύσεις «κλειδί» για το εργασιακό
Αναφορικά με τα εργασιακά ζητήματα, ο κ. Μπουκώρος ήταν σαφής και κάθετος. «Το εργασιακό, το ασφαλιστικό, το συνταξιοδοτικό ζήτημα, δεν μπορεί τίποτα να αντιμετωπιστεί, εάν δεν κερδίσουμε το στοίχημα της οικονομίας και της ανάπτυξης. Σήμερα η ελληνική οικονομία θυμίζει ένα αναιμικό σώμα. Χρειάζεται μεταγγίσεις. Το αίμα αυτό, είναι τα κεφάλαια», είπε χαρακτηριστικά.
Εκείνο όμως που ξεχώρισε από την παρουσίαση του προγράμματος της ΝΔ από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ήταν η δήλωση του προέδρου για το πρώην αεροδρόμιο στο Ελληνικό, που σηματοδοτεί τη στήριξη των επενδύσεων.
«Μία εβδομάδα μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ, θα μπούνε μπουλντόζες στο Ελληνικό. Για μένα προσωπικά αυτό σηματοδοτεί πολλά. Είναι μια υπόθεση, που αν αρχίσει να εξελίσσεται θετικά, θα στείλει ένα σήμα στις διεθνείς αγορές, ότι η Ελλάδα αλλάζει πορεία, κάνει στροφή στην ανάπτυξη, στροφή στις επενδύσεις, μεγαλώνει την πίτα κι αν μεγαλώσει η πίτα, που είναι το ΑΕΠ, τότε ευκολότερα μπορούν να λυθούν όλα τα ζητήματα», υπογράμμισε.
Το «κλειδί» των επενδύσεων, είναι αυτό που σύμφωνα με τον υποψήφιο Βουλευτή Μαγνησίας θα αναστρέψει το κλίμα και για το λόγο αυτό χρειάζεται η πολιτική σταθερότητα. Φυσικά στην ανάπτυξη των επενδύσεων θα παίξουν ρόλο και οι νέοι φορολογικοί συντελεστές, αλλά και τα ειδικά τμήματα στη δικαιοσύνη που θα εξετάζουν μόνο υποθέσεις επενδύσεων.
Η πολιτική σταθερότητα σε συνδυασμό με την ανάπτυξη των επενδύσεων θα λύσει και το εργασιακό ζήτημα. Όπως ξεκαθάρισε ο ίδιος, «αν δεν αναθερμανθούν τα κρατικά ταμεία με νέα έσοδα, ούτε χρήματα θα υπάρχουν για την άμυνα, για την υγεία, για την παιδεία, για την ασφάλεια απλά θα μοιράζουμε την φτώχεια μας».
Παράλληλα, σχολίασε το ζήτημα του εργασιακού ωραρίου, σημειώνοντας πως «ο πρόεδρος της ΝΔ, ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ είναι και προγραμματικά και πολιτικά στο πενθήμερο και στο οχτάωρο, αλλά είπε και κάτι άλλο, που κανένας πολιτικός αρχηγός δεν το είπε. Καλές επιχειρήσεις για την αυριανή κυβέρνηση θα είναι αυτές που θα πληρώνουν καλούς μισθούς στους εργαζόμενους. Ζήτησε από τις επιχειρήσεις πέραν των καλών αμοιβών να δίνουν και μέρισμα από τα κέρδη στους εργαζόμενους».

Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου
Σε ότι αφορά το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό ο κ. Μπουκώρος ήταν ξεκάθαρος. «Καταργείται ο νόμος Κατρούγκαλου, που είναι λαιμητόμος για τους νέους συνταξιούχους» και συμπλήρωσε πως όσο μειώνονται οι εργαζόμενοι, ασφαλιστικό δεν υπάρχει.

Προσλήψεις σε τομείς αιχμής

Για το ζήτημα των προσλήψεων ο κ. Μπουκώρος ανέφερε πως θα γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις στους τομείς αιχμής, εκεί όπου υπάρχουν ελλείψεις και άμεσα στον τομέα υγείας. Οι προσλήψεις θα γίνουν ορθολογικά και όχι βάσει του 1 προς 5.

Ο στόχος του για τη Μαγνησία
Ο Βουλευτής Μαγνησίας και εκ νέου υποψήφιος, μίλησε για το δικό του στόχο στη Μαγνησία, εάν εκείνος επανεκλεγεί και η ΝΔ γίνει κυβέρνηση και άσκησε δριμεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για την παντελή έλλειψη μέτρων κι έργων στο νομό.
«Ποιο έργο έκανε τα 4.5 χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ στη Μαγνησία; Έβαλε ένα καρφί, όπως συνηθίζω να λέω; Έκανε μια δημόσια υποδομή, προχώρησε τον περιφερειακό, έκανε κάτι στο λιμάνι, στο σιδηρόδρομο; Έφερε καμία επένδυση ή έδιωξε εγκατεστημένες επιχειρήσεις με την υπερφορολόγηση και με την πολιτική αστάθεια;», είπε χαρακτηριστικά.
Ο ίδιος θέτει ως προτεραιότητα τον Περιφερειακό, σημειώνοντας πως το έργο πρέπει να φτάσει ανάμεσα στην Αγριά και στα Λεχώνια και πρέπει να δημοπρατηθεί το κομμάτι Σωρός- Λαρίσης, για να υπάρχει ένας ολοκληρωμένος περιφερειακός δακτύλιος.
Σπουδαιότερη όμως υποδομή για τον ίδιο, είναι το λιμάνι σε συνδυασμό με το σιδηρόδρομο. «Ο Βόλος έχει 100 χρόνια σιδηροδρομική σύνδεση με το λιμάνι κι αντί να εκμεταλλευτούμε αυτό το πλεονέκτημα το αφήνουμε να ρημάζει. Άρα η ηλεκτροκίνηση Βόλου- Λάρισας, άμεσα παράκαμψη του S, σύνδεση μέσω Μπουρμπουλήθρας είναι προτεραιότητα. Πρέπει έχουμε ένα τρένο μέσα στο λιμάνι, να φέρουμε δουλειές .Γιατί το λιμάνι δεν είναι ούτε πάρκινγκ σκαφών, ούτε αυτοκινήτων. Το λιμάνι πρέπει να φέρει δουλειές, κρουαζιερόπλοια, τουριστικά σκάφη, ακτοπλοΐα», κατέληξε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.