Ποια η κατάσταση με τον κορωνοϊό στη Μαγνησία

Συνολικά, 65 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη Μαγνησία, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ

Στιγμές χαράς, συγκίνησης και αισιοδοξίας έζησαν το απόγευμα της Τετάρτης γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Βόλου, καθώς είδαν τρεις ασθενείς που βρίσκονταν για 30 και πλέον ημέρες στη ΜΕΘ Covid να εξέρχονται αυτής, με την υγεία τους σαφώς βελτιωμένη. Δύο Βολιώτες κι ένας Λαρισαίος πήραν το πολυπόθητο πράσινο φως εξόδου από τη ΜΕΘ και πλεον συνεχίζουν την θεραπευτική τους αποκατάσταση. Ωστόσο, τα κενά κρεβάτια της ΜΕΘ Covid γέμισαν στο δευτερόλεπτο με άλλους ασθενείς, που ήταν διασωληνωμένοι είτε σε απλή κλινική κορωνοϊού ή σε θάλαμο αρνητικής πίεσης.

Συνολικά, 65 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη Μαγνησία, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, ενώ δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα μέχρι χθες αργά το απόγευμα, πληροφορία που υπήρξε, ότι ορισμένα απ΄τα κρούσματα προέρχονται από ιδιωτική κλινική.

Χαμόγελα, χειροκροτήματα και συγκίνηση επικράτησαν χθες στο Νοσοκομείο Βόλου όταν εξήλθαν αυτής τρεις ασθενείς που είχαν προσβληθεί από κορωνοϊο και μαζί με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές έδιναν μάχη για πάνω από 30 ημέρες να ξεπεράσουν τον ιό.

Οι τρεις άνδρες τα κατάφεραν και η στιγμή της εξόδου από τη ΜΕΘ Covid ήταν άκρως συγκινητική για όλους. Ειδικότερα, δύο Βολιώτες 51 και 64 ετών και ένας Λαρισαίος 52 ετών, που είχε μεταφερθεί στις αρχές Νοεμβρίου από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, έλαβαν εξιτήριο από τη ΜΕΘ Covid, συνεχίζουν όμως την αποθεραπεία τους. Ο 51χρονος Βολιώτης νοσηλεύεται πλέον σε κανονική κλίνη της Παθολογικής Κλινικής και όχι σε κλινική κορωνοϊού, ο 64χρονος μεταφέρθηκε σε κλίνη της συμβατικής ΜΕΘ για παρακολούθηση της υγείας του, ενώ ο 52χρονος Λαρισαίος μεταφέρθηκε σε Κέντρο Αποκατάστασης στη Λάρισα. Αυτές οι θετικές εξελίξεις γέμισαν χαρά και αισιοδοξία τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό, που τονίζουν όμως πως ο μάχη δεν έχει τελειώσει, μιας και οι κενές κλίνες, γέμισαν στο επόμενο δευτερόλεπτο.

47 νοσηλευόμενοι με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Βόλου
Και μπορεί η έξοδος από τη ΜΕΘ Covid να είναι από τις πιο ευχάριστες ειδήσεις, ωστόσο η πίεση στη ΜΕΘ δεν σταματά, μιας και υπάρχουν ακόμη βαρέα πάσχοντες που ανέμεναν την είσοδό τους σε ένα κρεβάτι.
Μόλις λοιπόν αδειάζει ένα κρεβάτι στη ΜΕΘ Covid, αμέσως μεταφέρεται άλλος ασθενής που έχει διασωληνωθεί είτε σε κλινική κορωνοϊού είτε σε θάλαμο αρνητικής πίεσης.
Έτσι, χθες στην Α κλινική covid νοσηλεύονταν 19 ασθενείς και 16 βρίσκονταν στη Β’ κλινική. Στη ΜΕΘ νοσηλεύονται οκτώ ασθενείς και τέσσερις στους θαλάμους αρνητικής πίεσης.
Καλό σημάδι είναι πως το τελευταίο 24ωρο δεν καταγράφηκε κανένας νέος θάνατος, με τον αριθμό των θυμάτων του δεύτερου κύματος της πανδημίας να είναι 92.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.