Προκαταρκτική για απάτη σε νησί των Σποράδων με θύμα Αγγλίδα

Κατέθεσε μήνυση σε βάρος 50χρονης μεσίτριας που φέρεται να «της έφαγε» 45.000 €

Θύμα απάτης έπεσε μια 60χρονη Αγγλίδα, που όρισε πληρεξούσιο πρόσωπο μια 50χρονη μεσίτρια, που θα επέβλεπε τις εργασίες ανακαίνισης, συγκροτήματος διαμερισμάτων που αγόρασε για να τα νοικιάζει. Όπως διαπιστώθηκε η Ελληνίδα «της έφαγε», ποσό 45.000 €, με αποτέλεσμα η αλλοδαπή να καταθέσει μήνυση σε βάρος της και η Εισαγγελία να ζητήσει προκαταρκτική έρευνα.
Η αλλοδαπή που αγόρασε το συγκρότημα μικρών διαμερισμάτων για να τα νοικιάζει, ανέθεσε στη μεσίτρια την ανακαίνισή τους, με την προοπτική το καλοκαίρι να είναι έτοιμα.
Η μεσίτρια από την πλευρά της, επικοινωνούσε με τη γυναίκα που βρισκόταν στη χώρα της και επί έξι μήνες της ζητούσε χρήματα για τον εργολάβο που θα άλλαζε κουφώματα, θα τα σοβάτιζε και θα τα ελαιοχρωμάτιζε. Συνολικά, πλήρωσε 45.000 €, αλλά όταν πήγε στο νησί το περασμένο καλοκαίρι, διαπίστωσε ότι δεν είχε γίνει καμία εργασία!
Τότε η αλλοδαπή ζήτησε από την πληρεξούσιο γυναίκα να της δώσει πίσω τις 45.000 € και να λήξει η συνεργασία τους. Η 50χρονη τότε της αποκάλυψε ότι δεν είχε τα χρήματα, τα οποία ξόδεψε για άλλες υποχρεώσεις και όχι για τις εργασίες που υποτίθεται ότι θα έκανε.
Η αλλοδαπή είχε έρθει σε επαφή με τη γυναίκα μέσω ενός κατοίκου του νησιού ο οποίος ήταν γνωστός της και στη συνέχεια κατέθεσε μήνυση κατά της 50χρονης κατηγορώντας την για απάτη.
Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου προχώρησε σε προκαταρκτική έρευνα για την υπόθεση, καλώντας όλους τους εμπλεκόμενους. Η μεσίτρια στην κατάθεσή της, σύμφωνα με πληροφορίες, έκανε λόγο για μια διαφορά αστικής φύσεως, αναφέροντας πως δεν υπήρχε χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση των εργασιών, βάσει της συμφωνίας που είχε με την 60χρονη αλλοδαπή.
Παράλληλα φέρεται να δήλωσε πως ήθελε περισσότερο χρόνο για να τελειώσει τη δουλειά και πως δεν είχε στην κατοχή της εκείνη την περίοδο τις 45.000 €.

Με την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής η 50χρονη παραπέμπεται να δικαστεί με την κατηγορία της απάτης στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, ενώ ο άνδρας που τη σύστησε στη μεσίτρια απαλλάχθηκε, καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία πως πήρε χρήματα από την κατηγορούμενη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.