Προσοχή! Ο καύσωνας επηρεάζει τα κατοικίδια όπως τους ανθρώπους

Ηθικό και ανθρώπινο να δίνουμε φαγητό και νερό σε αδέσποτα δήλωσε ο πρόεδρος των κτηνιάτρων

Ο καύσωνας που επικρατεί τις τελευταίες μέρες επηρεάζει τα κατοικίδια ζώα (σκύλους και γάτες) όπως τους ανθρώπους, τονίζει ο Παύλος Σταμόπουλος πρόεδρος του Κτηνιατρικού Συλλόγου Ν. Μαγνησίας, ο οποίος μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή και αναφέρθηκε στα μέτρα που μπορούμε να εφαρμόσουμε.
Αναφερόμενος στα δεσποζόμενα ζώα, είπε ότι αποφεύγουμε να εκθέτουμε τον σκύλο σε υψηλές θερμοκρασίες χωρίς λόγο και αποφεύγουμε βόλτες τις ώρες που οι θερμοκρασίες είναι υψηλότερες.

Ποτέ σκύλος αφημένος μέσα σε αυτοκίνητο

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των κτηνιάτρων είναι προτιμότερο να βγάλουμε το σκυλί μας βόλτα νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ, δεν αφήνουμε σκύλους δεμένους σε σημεία που είναι εκτεθειμένα στον ήλιο, αλλά να είναι πάντα υπό σκιά, πρέπει να φροντίζουμε να έχει νερό, που πρέπει να ανανεώνεται τακτικά, όπως και την τροφή του, γιατί οι υψηλές θερμοκρασίες, την αλλοιώνουν πιο γρήγορα.
Ο κτηνίατρος συστήνει να μην αφήσουμε σκύλο μέσα σε αυτοκίνητο, ειδικά αυτή την περίοδο με τις υψηλές θερμοκρασίες, για κανένα λόγο, διότι έστω και λίγα λεπτά της ώρα είναι αρκετά για να τον οδηγήσουν ακόμη και στον θάνατο.
«Πέρα από τα γενικά αυτά πράγματα, το σημαντικότερο είναι να αποφεύγουμε τη ζέστη και ό,τι θα κάναμε για μας, το ίδιο θα κάναμε για τον σκύλο και για τη γάτα», τόνισε.
Αναφορικά με τα αδέσποτα ζώα, ο κ. Σταμόπουλος είναι ότι είναι ανθρώπινο και ηθικό να βάζουμε τροφή και νερό στα ζώα αυτά, αλλά επειδή διανύουμε περίοδο καύσωνα να ανανεώνουμε συχνά το νερό και την τροφή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.