Προσωρινή αποκατάσταση του κεντρικού κυκλώματος Πηλίου, αλλά και νέες ζημιές!

Μοτο…… Έχουν καταγραφεί 69 σημεία στα οποία σημειώθηκαν καθιζήσεις!
Σήμερα αναμένεται στο Πήλιο, ο Γ.Γ. του Υπ. Υποδομών Γ. Δέδες ίσως και ο υπουργός Χρ. Σπίρτζης

Αποκαταστάθηκε προσωρινά από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας το κεντρικό οδικό κύκλωμα Πηλίου, που καθημερινά «βγάζει» ζημιές, ενώ σήμερα το απόγευμα αναμένεται στη Μαγνησία ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υποδομών Γιώργος Δέδες, πιθανόν και ο υπουργός Χρήστος Σπίρτζης, παρουσία της Υφ. Οικονομικών Κατ. Παπανάτσιου, για να δουν από κοντά την κατάσταση που επικρατεί.
Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολινδρίνη, από το μεσημέρι της Τετάρτης κυκλοφορούσαν τα φορτηγά που μετέφεραν μήλα Ζαγορίν, ενώ χθες έγιναν και τα δρομολόγια των λεωφορείων και σταδιακά αρχίζει να αποκαθίσταται η «φυσιολογική ζωή».
Χθες δόθηκε στην κυκλοφορία και ο δρόμος Ζαγορά – Πουρί, όπου προχθές έγινε νέα κατολίσθηση, που αντιμετωπίστηκε από τα μηχανήματα που δούλευαν ως τα μεσάνυχτα, από το μέτωπο του βορείου κλάδου.

Από Δευτέρα να ανοίξουν και τα σχολεία
Παράλληλα, χθες συνεργεία εργολάβων δούλευαν από το νότιο άξονα από το Ξουρίχτι και υπήρχε ελπίδα να έφταναν ως τη νύχτα μέχρι τη διασταύρωση προς Κισσό.
Η κ. Κολυνδρίνη εκτίμησε ότι μέχρι αύριο Σάββατο θα έχει ολοκληρωθεί μια πρόχειρη αποκατάσταση του κεντρικού οδικού δικτύου, ώστε να κυκλοφορούν με ασφάλεια τα οχήματα και από Δευτέρα να ανοίξουν τα σχολεία.
Η αντιπεριφερειάρχης επανέλαβε ότι πρόκειται για πρόχειρες λύσεις, που αποτελούνται από κροκάλες και 3Α στα σημεία που δεν υπάρχει οδόστρωμα και τόνισε ότι οι οδηγοί πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα, να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες και να ακολουθούν τη σήμανση που έχει τοποθετηθεί.

«Μετρούν» ακόμη ζημιές
Τις ημέρες αυτές γίνεται λεπτομερής καταγραφή από τους μηχανικούς της Π.Ε. Μαγνησίας, ενώ τεχνικά δελτία έχουν κατατεθεί από τη Δευτέρα, ώστε να τρέξουν οι διαδικασίες και να μη χαθεί χρόνος και άμεσα θα ξεκινήσει η σύνταξη μελετών.

Έχουν καταγραφεί 69 σημεία
στα οποία σημειώθηκαν καθιζήσεις
Χαρακτηριστικό των ζημιών που υπάρχουν, είναι ότι στη διαδρομή Χάνια, Καράβωμα, Ζαγορά, Πουρί, οι μηχανικοί έχουν καταγράψει 69 σημεία στα οποία σημειώθηκαν καθιζήσεις δρόμων, ενώ από το νότιο άξονα μέχρι το Ξουρίχτι, χθες μόνο εντοπίστηκαν τέσσερα σημεία στα οποία «κάθεται» το οδόστρωμα σε βάθος 5 εκατοστών και στην επόμενη βροχή θα φύγει ο δρόμος.
Την Τετάρτη σημειώθηκαν δύο νέες μεγάλες κατολισθήσεις με καθίζηση του δρόμου στο ύψος της Λαμπινούς και στην περιοχή της Χορεύτρας, ενώ το βράδυ κόπηκε ο δρόμος για το Πουρί, χωρίς να βρέχει.

Στη Μαγνησία ο Γ.Γ. του υπουργείου;
Σήμερα Παρασκευή το πρωί θα βρίσκεται ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών Γιώργος Δέδες και ίσως ο υπουργός Χρήστος Σπίρτζης το πρωί στα Τρίκαλα και το απόγευμα στη Μαγνησία, σύμφωνα με πληροφόρηση που ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ανακοίνωσε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όπως ανέφερε η κα Κολυνδρίνη.
Ήδη, κλιμάκιο της Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων, βρέθηκαν προχθές στο Πήλιο με υπηρεσιακό όχημα της Περιφερειακής Ενότητας και η αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ότι τους εξήγησε ότι υπάρχει πολύ υλικό από τις ζημιές με φωτογραφίες και τα σημεία που έγιναν οι μεγάλες ζημιές. Το κλιμάκιο απάντησε ότι είχε εντολή να πάει επί τόπου, όπως και έγινε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.