Πυρά Αποστολάκη-Ριζόπουλου κατά της Δημοτικής Αρχής Βόλου για το πάρκινγκ της Φιλελλήνων

Με αφορμή το δια περιφοράς ΔΣ για αλλαγή της οικοδομικής άδειας

Σε τροποποίηση της οικοδομικής άδειας  του πάρκινγκ της Φιλελλήνων για τη δημιουργία μεταξύ άλλων καφέ στο δώμα του κτηρίου αλλά και την κατασκευή εξωτερικού ασανσέρ για την εξυπηρέτησή του προχωρά ο Δήμος Βόλου, με δια περιφοράς συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης  να αντιδρούν για μία ακόμη φορά, τη στιγμή που στη σχετική εισήγηση από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο δεν αναφέρονται τα τεχνικά χαρακτηριστικά για την τροποποίηση της άδειας. Στο Ράδιο Ένα 102,5 και στον Ηλία Κουτσερή μίλησαν για το θέμα ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μαζί για τον Βόλο», Ιάσων Αποστολάκης και ο επικεφαλής της ΛΑ.Σ. Βόλου, Απόστολος Ριζόπουλος.

Για πρεμούρα και βιασύνη του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής από την πρώτη στιγμή να ολοκληρώσουν τη διαδικασία με τον ανάδοχο χωρίς να κάνουν νέα πλειοδοσία και με την τροποποίηση όρων δόμησης για ένα έργο που δεν έχει καν ολοκληρωθεί και παραδοθεί, έκανε λόγο ο κ. Αποστολάκης. Στάθηκε δεν στην ανακοίνωση του Δήμου Βόλου περί συνεδριάσεων του ΔΣ πλέον μόνο διά ζώσης, κάτι που πάλι δεν γίνεται.  « Προφανώς και θα ψηφίσουμε αρνητικά γιατί δεν έχουμε δει αυτή τη στιγμή όλους τους όρους δόμησης που έχει προτείνει η Δημοτική Αρχή. Φαίνεται η προχειρότητα της Δημοτικής Αρχής ή οι άλλοι σκοποί της, ώστε να γίνει η δουλειά που θέλει, με γρηγοράδα, προχειρότητα, τσαπατσουλιά για να κλείσουμε το θέμα πατ κιουτ που λένε και πιο λαϊκά» σχολίασε ο κ. Αποστολάκης.

Ιδιαίτερα στάθηκε στα έσοδα του Δήμου και του ιδιώτη που θα αναλάβει το πάρκινγκ, τονίζοντας ότι  το πώς προκύπτει η αλλαγή ορόφου θέσεων στάθμευσης σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος δεν το έχουν δει ακόμη αιτιολογημένα. «Τα μισθώματα από τα καταστήματα στο ισόγειο και στον τελευταίο όροφο, δεν θα τα καρπώνεται ο Δήμος Βόλου αλλά ο ανάδοχος, που θα του στοιχίζει το μίσθωμα πολύ λιγότερα από αυτά που θα δίνει. Ο Δήμος δεν φρόντισε να διασφαλίσει κάποια παραπάνω έσοδα από μία επένδυση εκατομμυρίων ευρώ που έκανε» τόνισε ο κ. Αποστολάκης για να συμπληρώσει ότι: «Σε μία περίοδο που τα οικονομικά των Δήμων είναι άσχημα και θα χειροτερέψουν όπως φάνηκε και από το αποθεματικό που εξανεμίστηκε, θα έχουμε πάρα πολύ μεγάλα ζόρια στον Δήμο Βόλου και δεν θα μπορεί να επιτελέσει βασικές ανάγκες σε λίγα χρόνια».

«Τριπλοπληρώνουμε τα έργα»

«Είχαμε διαφωνήσει με τη μετατροπή του τελευταίου ορόφου σε κατάστημα εστίασης από την πρώτη στιγμή. Είναι ένα έργο που οι Βολιώτες το πλήρωσαν γύρω στα 5 εκατομμύρια ευρώ με ιδίους πόρους και εμείς αυτό που θέσαμε ως ζήτημα είναι αυτό το πάρκινγκ να χρησιμοποιηθεί για να εξυπηρετήσει τους Βολιώτες που το πληρώσανε» τόνισε από την πλευρά της ΛΑ.Σ. Βόλου ο Απόστολος Ριζόπουλος για το όλο θέμα, ενώ στάθηκε και αυτός στα έσοδα του Δήμου και του ιδιώτη.

«Δυστυχώς η δημοτική Αρχή παραχωρεί το πάρκινγκ σε ιδιώτη, που από την εκμετάλλευση του πάρκινγκ, των καταστημάτων και του δώματος θα βγάλει κέρδος εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και εμείς καλούμαστε να το τριπλοπληρώσουμε» ανέφερε ο επικεφαλής της ΛΑ.Σ., θεωρώντας ότι είναι ένα έργο που με αρκετά χαμηλό αντίτιμο θα μπορούσε να εξυπηρετεί τους πολίτες και να μην το πάρει ιδιωτική εταιρεία για εκμετάλλευση.

Άλλωστε δεν είναι το μοναδικό που παραχωρείται σε ιδιώτη σύμφωνα με τον κο Ριζόπουλο αφού: «Είναι απόλυτα συστημική η δημοτική Αρχή και φιλέτα που υπάρχουν στην πόλη τα παραχωρεί σε επιχειρηματικούς ομίλους για κέρδη,, όπως θέλει να κάνει και με την έκταση για φωτοβολταϊκό πάρκο στις Αλυκές. Η τακτική της δημοτικής Αρχής είναι τέτοια που ευνοεί επενδύσεις από  επιχειρηματικούς ομίλους για να βγάλουν κέρδη. Εμείς όμως τριπλοπληρώνουμε φόρους στο κράτος, ανταποδοτικά τέλη στον Δήμο, θα πληρώνουμε και το αντίτιμο εξυπηρέτησης».

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.