“Mαγειρική σόδα και όχι κοκκαΐνη”…

Ισχυρίστηκε συλληφθείς για κατοχή ναρκωτικών. Προφυλακίστηκαν και οι δύο κατηγορούμενοι

Το δρόμο για τη φυλακή πήραν ο 41χρονος Πακιστανός και ο 49χρονος Βολιώτης, που κατηγορούνται για διακίνηση μισού κιλού κοκαΐνης, μετά την απολογία τους χθες στον ανακριτή και με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα.
Σύμφωνα με τον συνήγορο των δύο κατηγορούμενων, ο Βολιώτης κατέθεσε ότι δεν παρέλαβε καμία ποσότητα ναρκωτικών από τον αλλοδαπό και η Αστυνομία τον συνέλαβε γιατί είναι σεσημασμένος για ναρκωτικά.
Από την πλευρά του ο Πακιστανός είπε ότι μετέφερε τα ναρκωτικά στο Βόλο, για λογαριασμό άλλου ατόμου και ότι επρόκειτο να τα παραδώσει σε άγνωστο άτομο που θα συναντούσε. Μάλιστα κατέθεσε ότι γι’ αυτή τη μεταφορά θα πληρωνόταν 1000 €. Όπως αποφασίστηκε οι δύο δράστες οδηγήθηκαν στις φυλακές Κορυδαλλού. Ο Έλληνας, που κατηγορείται για διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών, με προσδοκώμενο όφελος άνω των 75.000 € καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν ζυγαριά, σκόνη αραίωσης της κοκαΐνης, ισχυρίστηκε ότι είναι μαγειρική σόδα.
Ο αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις με 70 χρόνια φυλάκιση – και είναι εκτός φυλακής – κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών. Επιπλέον ο αλλοδαπός φέρεται να είναι μέλος εγκληματικής ομάδας διακίνησης αλλοδαπών και έχει καταδικαστεί για εκβίαση, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, παράνομο εκβιασμό και άλλα σοβαρά αδικήματα.
Η σύλληψή τους
Οι δύο δράστες συνελήφθησαν την Τετάρτη 30 Αυγούστου, από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων για μεταφορά και προμήθεια μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης, με σκοπό τη διακίνησή της στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας. Οι αστυνομικοί κατέλαβαν τον Πακιστανό, ο οποίος είχε έρθει στο Βόλο από την Αθήνα στο Βόλο με υπεραστικό λεωφορείο, να προμηθεύει τον 49χρονο, έξω από το σπίτι του, με ποσότητα κοκαΐνης, βάρους 515 γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε.
Στην κατοχή των δραστών καθώς και σε νομότυπες έρευνες, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: οκτώ συσκευασίες (φιξάκια) με ηρωίνη, βάρους 5,84 γραμμαρίων, ποσότητα σκόνης, άγνωστης χημικής σύνθεσης, βάρους 15,7 γραμμαρίων,12,5 ναρκωτικά χάπια, χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή, μία ζυγαριά, το χρηματικό ποσό των 6.725 €, τρία κινητά τηλέφωνα, τρία στελέχη καρτών sim και το απόκομμα εισιτηρίου άφιξης από την Αθήνα στο Βόλο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.