Στρατηγόπουλος κατά Δήμου Βόλου: Συνεχίζει την απρέπειά του έναντι του δικηγορικού Συλλόγου

Λάβρος στο Ράδιο ΕΝΑ κατά του Δήμου για εναλλακτική πρόταση μετεγκατάστασης των Δικαστηρίων

Συνεχίζει την απρέπειά του, έναντι του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου ο Δήμος Βόλου, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου κ. Χρήστο Στρατηγόπουλο, σχετικά με την εναλλακτική πρόταση που προώθησε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και στους τοπικούς Βουλευτές η δημοτική αρχή, που θέλει την μετεγκατάσταση του Δικαστικού Μεγάρου στις Φυλακές που βρίσκονται στη συνοικία της Χιλιαδούς. Μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη ο κ. Στρατηγόπουλος χαρακτήρισε την εν λόγω πρόταση ως «περσινά, ξινά, σταφύλια» και ανέφερε πως θα ήταν πιο έντιμο από την πλευρά του Δήμου να διαμηνύσει στο Σύλλογο ότι δεν υπάρχει κοινό μέτωπο διεκδίκησης ενός νέου Δικαστικού Μεγάρου.

Λάβρος απέναντι στις κινήσεις του Δήμου Βόλου, ο οποίος εν τω μέσω πανδημίας, απέστειλε προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης και τους βουλευτές Μαγνησίας εναλλακτική, όπως τη χαρακτηρίζει πρόταση, για μετεγκατάσταση του Δικαστικού Μεγάρου στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Μεταμορφώσεως τη στιγμή που έχει ήδη αποφασιστεί και δρομολογηθεί η ανέγερση νέου Μεγάρου, ήταν ο Χρήστος Στρατηγόπουλος.
Την πρόταση αυτή του Δήμου Βόλου έφερε στην επιφάνεια ο Βουλευτής Μαγνησίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, ο οποίος κατέθεσε σχετική ερώτηση προς τους αρμόδιους Υπουργούς.
Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου μιλώντας για το ζήτημα αλλά και την κίνηση αυτή του Δήμου επεσήμανε χαρακτηριστικά πως «Σ’ αυτή την πόλη, όταν θέλεις να εκφέρεις δημόσιο λόγο και να λαμβάνεις πρωτοβουλίες, πρέπει να παίζεις μίνιμουμ με κάποια ανοιχτά χαρτιά και να είσαι έντιμος συνομιλητής και αναφέρομαι σ’ αυτόν ο οποίος έχει την πρωτοβουλία όλο αυτό το τελευταίο διάστημα για την υπόδειξη προτάσεων, που λέγεται Δήμος Βόλου».
Ο ίδιος αναρωτήθηκε σχετικά με το που βρίσκεται η πρόταση που έχει ήδη κατατεθεί για ανέγερση νέου Δικαστικού Μεγάρου στο ακίνητο της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων καθώς σύμφωνα με δική του πληροφόρηση η υπηρεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης από τις 20 Φεβρουαρίου έχει αναφέρει πως υπάρχουν ζητήματα καταλληλότητας του συγκεκριμένου χώρου .
«Αυτό δεν το έχω ακούσει από πουθενά να λέγεται απ’ όσους μιλάνε σήμερα, αυτή η χρονική σύμπτωση με βάζει σε κάποιες υποψίες, περί εναλλακτικών προτάσεων όπως για τις φυλακές», σημείωσε ο ίδιος και συνέχισε σχολιάζοντας πως «Για τη συγκεκριμένη εναλλακτική πρόταση να πω ότι ο Δήμος Βόλου συνεχίζει την απρέπεια του έναντι του δικηγορικού Συλλόγου. Γι’ αυτή την εναλλακτική όπως την ονομάζει πρόταση δεν έχω καμία απολύτως ενημέρωση.
Αυτό που γνωρίζω είναι ότι ο Δήμος Βόλου έχει στείλει αυτή την πρόταση έγγραφο στους βουλευτές αποκλειστικά και μόνο. Τίποτα δεν έστειλε στον Δικηγορικό Σύλλογο. Αν νομίζουν ότι δεν είμαστε μαζί σ’ αυτή την προσπάθεια να μας το πουν, όχι να επικαλούνται και τη δική μας στήριξη στην εξεύρεση λύσεων μετεγκατάστασης μόνο όταν συμφέρει, όπως έγινε με την περίπτωση της σύσκεψης στο Δημαρχείο στις 23 Δεκεμβρίου. Ή είμαστε μαζί σε όλα ή δεν είμαστε».
Όσο για την ουσία της πρότασης δημιουργίας Δικαστικού Μεγάρου στις Φυλακές ο κ. Στρατηγόπουλος τη χαρακτήρισε πως «περσινά, ξινά σταφύλια» .
Εξήγησε μάλιστα πως δεν φαίνεται να είναι στους σχεδιασμούς για πολλά ακόμη χρόνια η μετεγκατάσταση των δικαστικών φυλακών του Βόλου. Πέραν αυτού, κατέθεσε και την προσωπική του γνώμη στο θέμα και όχι του Συλλόγου, καθώς δεν έχει τεθεί το ζήτημα προς συζήτηση.
« Η δική μου είναι ότι δεν πας να αναβαθμίσεις μια περιοχή κάνοντας ένα Δικαστικό Μέγαρο. Πρέπει να είναι σε ήδη αναβαθμισμένη περιοχή. Δεν είναι τα Δικαστικά Μέγαρα μια οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία. Είναι κτήρια υψηλού συμβολισμού, γι’ αυτό κι έχουν και εξαιρετικά αυστηρές προδιαγραφές για την χωροθέτησή τους. Αυτό δεν είναι φλυαρία, είναι κάτι που πηγάζει από το γεγονός ότι η δικαστική λειτουργία είναι στις εξουσίες πρώτης γραμμής», ανέλυσε.
Φυσικά δεν έκρυψε και την ενόχλησή του για το όλο ζήτημα κάνοντας λόγο για απρέπεια.
«Είμαι ενοχλημένος από αυτή τη στάση. Η στάση έναντι του Δικηγορικού Συλλόγου είναι απρεπής. Και πέραν αυτού που έχει την πρωτοβουλία να κάνει τι προτάσεις θεωρώ ότι είναι και απρέπεια όσων συμμετέχουν σ’ αυτή, χωρίς να έχουν οποιαδήποτε επαφή να ρωτήσουν για το θέμα. Κανένας δεν μας έχει μιλήσει για το συγκεκριμένο θέμα. Αν περισσεύουν κάποιοι από το μέτωπο για ένα σύγχρονο δικαστικό μέγαρο θα ήταν πιο έντιμο να μας το πουν», κατέληξε ο κ. Στρατηγόπουλος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.