Β. Ντακούμης στο Ράδιο ΕΝΑ: Υποδέχονται τους Αμερικανούς σαν σωτήρες στο δήμο Βόλου (ηχητικό)

Αμήχανο και άλαλο χαρακτήρισε ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Αμήχανο, άλαλο και άφωνο χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη χθεσινή του συνάντηση με τον Αμερικανό Πρόεδρο στις ΗΠΑ, μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ 102,5 και στον Γιώργο Καρεκλίδη, ο κ. Βασίλης Ντακούμης, δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης επισημαίνοντας πως δεν μπορεί η χώρα μας να στηριχθεί στους Αμερικανούς για βοήθεια από τη στιγμή, που εκείνοι δημιουργούν τα προβλήματα. Μάλιστα, τόνισε πως αυτά τα ζητήματα θα έπρεπε να απασχολούν όλους τους φορείς, όμως φαίνεται πως σε τοπικό επίπεδο δεν γίνεται αυτό, καθώς ο Δήμος Βόλου υποδέχεται τους Αμερικανούς σαν …σωτήρες.

Ο κ. Ντακούμης τόνισε πως τα θέματα με τους Αμερικανούς, με τις βάσεις που έχουν ακόμη και στην περιοχή μας θα έπρεπε να απασχολούν όλους τους φορείς και τους πολίτες. Δυστυχώς όμως, σύμφωνα με τον ίδιο, τους φορείς δεν τους πολυαπασχολούν απ’ ότι φαίνεται. “Ίσα ίσα τους υποδέχονται, εάν πάρουμε παράδειγμα τον Δήμο Βόλου, σαν σωτήρες”, είπε ο ίδιος χαρακτηριστικά.
Ο δημοτικός σύμβουλος του ΚΚΕ σχολίασε την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, σημειώνοντας σχετικά με το χρόνο που έγινε αυτή, πως δεν μπορούσε να προβλέψει κανείς τις εξελίξεις και ήταν μία προγραμματισμένη συνάντηση.
Ωστόσο, οι εξελίξεις αυτές στη Μέσα Ανατολή και η τροπή που πήρε η συνάντηση των δύο ανδρών, φάνηκε στην αμηχανία του Έλληνα Πρωθυπουργού. “Μπροστά στον Τράμπ για μισή ώρα περίπου παρέμενε άλαλος, άφωνος, χωρίς να πει τίποτα. Βεβαίως τα θέματα που κυριαρχούσαν ήταν άλλα”, σχολίασε.
Ο κ. Ντακούμης χαρακτήρισε αιθεροβάμονες όσους πιστεύουν ότι μπορούν οι Αμερικανοί να βοηθήσουν τη χώρα να επιλύσει τα προβλήματα που υπάρχουν στην περιοχή, καθώς οι ίδιοι οι Αμερικανοί τα δημιουργούν.
” Τι να θυμηθούμε και τι να ξεχάσουμε. Να ξεχάσουμε τις βόμβες Ναπάλμ που ρίξανε στην Ελλάδα , πριν από την Κορέα και πριν από το Βιετνάμ. Στην Ελλάδα πέσανε οι πρώτες βόμβες Ναπάλμ ενάντια στον δημοκρατικό στρατό. Να θυμηθούμε τη δικτατορία, τη διχοτόμηση της Κύπρου, να θυμηθούμε την υποστήριξη που έχει τώρα η τουρκική ηγεσία στα σχέδιά της για διχοτόμηση του Αιγαίου για την ΑΟΖ και για όλα αυτά τα τελείωσε φαιδρά σχέδιά του με τη Λιβύη να έχουν κοινά σύνορα; Ποιος να μας υποστηρίξει; Αυτοί που υποστηρίζουν τους αντιπάλους μας; Αυτοί που μας έχουν κάνει στόχο για γειτονικούς λαούς;
Όταν η περιοχή μας εδώ, είναι ορμητήριο των Αμερικανών, γίνεται ταυτόχρονα και στόχος των αντιπάλων των Αμερικανών. Εμείς τι δουλειά έχουμε με αυτά; Γιατί να μπλεχτεί η χώρα μας σε τέτοιου είδους αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις;”, είπε ο κ. Ντακούμης.
Τέλος, για τη θετική διάθεση του Τράμπ ως προς την αναθέρμανση της ελληνικής οικονομίας, ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης φάνηκε αρκετά επικριτικός. “Με τις κουβέντες δεν γίνεται οικονομία. Το ΔΝΤ ποιος το ελέγχει; Ποιος ήταν ο ρόλος του ΔΝΤ για τη χώρα μας όλα αυτά τα χρόνια;”, υποστήριξε τέλος.

Όλη η συνέντευξη του κ. Ντακούμη στο Ράδιο ΕΝΑ:

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.