Βόλος: Μπήκε να τους πουλήσει κάλτσες και έκλεψε 10.000€ και κοσμήματα

Καταδικάστηκε αθίγγανη

Ένοχη με την κατηγορία της κλοπής ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, κρίθηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου μια 45χρονη αθίγγανη, σε μια υπόθεση που εκδικάστηκε κατ’ έφεση και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 12 μηνών, όσο και πρωτόδικά στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο. Επιπλέον της επιβλήθηκε χρηματική ποινή 2000 €.
Η κατηγορούμενη με μια άγνωστη γυναίκα το μεσημέρι της Δευτέρας 6 Μαρτίου 2023, πήγαν σε σπίτι όπου διαμένει μια 78χρονη γυναίκα και με το πρόσχημα της πώλησης αντικειμένων (κάλτσες), εισήλθαν στο εσωτερικό του σπιτιού της. Στη συνέχεια, μία από τις δράστιδες, τη στιγμή που η άλλη απασχολούσε την ηλικιωμένη, αφαίρεσε από τον χώρο της κρεβατοκάμαρας το χρηματικό ποσό των 10.000 €, καθώς και διάφορα κοσμήματα (χρυσούς σταυρούς, χρυσά δαχτυλίδια κ.α.), αξίας 2500 €.

Στο Δικαστήριο κατέθεσαν οι ηλικιωμένες αδελφές 78 και 85 χρονών, που αναγνώρισαν την κατηγορούμενη και κατέθεσαν ότι η κατηγορούμενη με μια άλλη γυναίκα μπήκαν στο σπίτι τους στο κέντρο του Βόλου και με τον πρόσχημα ότι πουλάνε κάλτσες, εσώρουχα και φανελάκια και την ώρα που η μια την απασχολούσε, η άλλη μπήκε στην κρεβατοκάμαρα και έκλεψε από το συρτάρι κομοδίνου ποσό 10.000 € και αρκετά χρυσαφικά που είχε, διότι στο παρελθόν είχε κοσμηματοπωλείο στην Κοζάνη.
Οι παθούσες ανέφεραν ότι τα χρήματα τα μάζευαν για να πληρώσουν την αποδοχή κληρονομιάς και άλλες υποχρεώσεις τους.

Στο δικαστήριο κατέθεσε ένας γείτονας της κατηγορούμενης, η συννυφάδα, η νύφη και ο γιος της ότι την συγκεκριμένη ημέρα και ώρα βρίσκονταν στο σπίτι της και έψηνε ψάρια με το γιο και τα εγγόνια της.
Μάλιστα ο γιός της 45χρονης υποστήριξε ότι η οικογένεια ασχολείται με ελαιοπερίβολα και βγάζουν λάδι και η μητέρα του περιστασιακά πουλά κάποιες κάλτσες και ο ίδιος δουλεύει σε εργοστάσιο όπως και ο αδερφός του.

Αρνήθηκε την κατηγορία
Η κατηγορούμενη, όπως και πρωτόδικα, αρνήθηκε ότι είναι η δράστιδα της κλοπής, είπε ότι δεν έχει κλέψει ούτε κλωστή στη ζωή της και οι ηλικιωμένες κάνουν λάθος. Όπως είπε βρισκόταν στο σπίτι της την ημέρα της κλοπής και την επομένη το πρωί πήγε στη λαϊκή αγόρασε κάλτσες για να πουλήσει σε άτομα που ήθελαν και κάποια στιγμή συνελήφθη από την Αστυνομία. Η ίδια είπε ότι πουλάει κάλτσες περιστασιακά για να βγάζει το χαρτζιλίκι της, ωστόσο στην κατοχή της βρέθηκε μια κόκκινη τσάντα που αναγνωρίστηκε από την παρούσα και είχε μαζί της όταν πήγε στο σπίτι της.

Ο συνήγορος υπεράσπισης κατηγορίας, ανέφερε ότι άλλες ήταν οι δράστιδες που έκλεψαν τις ηλικιωμένες, αλλά ο εισαγγελέας έδρας ανέφερε ότι η κατηγορούμενη αναγνωρίστηκε από τις παθούσες προτείνοντας την ενοχή της.
Το Δικαστήριο την καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών, με αναστολή, χρηματική ποινή 2.000 €, ενώ θα πληρώσει και τα δικαστικά έξοδα 600 €.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.