Βόλος: Βρήκανε σκύλο τραυματισμένο με αιχμηρό αντικείμενο

Υποβλήθηκε σε επέμβαση από συμπολίτη κτηνίατρο

Μία ακόμη αποτρόπαια πράξη έγινε γνωστή, το περασμένο Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2020 , καθώς σύμφωνα με τη Φιλοζωική Ομάδα Βόλου, «απογευματινές ώρες εντοπίστηκε από περίοικους στην περιοχή Αγίου Νεκταρίου στην Νέα Ιωνία Βόλου (δίπλα στην εκκλησία) σκυλάκι χτυπημένο, μέσα στα αίματα κλαίγοντας ασταμάτητα και παράλληλα έτρεμε. Αμέσως ειδοποιήθηκε ο κτηνίατρος Κώστας Ζήγρας, που προς τιμήν του, προσήλθε άμεσα στο σημείο προκειμένου να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες. Αρχικά διαπιστώθηκε τραύμα από αιχμηρό αντικείμενο στην πλάγια θωρακική χώρα οπισθίως της ωμοπλάτης με ενεργή αιμορραγία. Αφού η κατάσταση του ήταν σοβαρή αμέσως προέβη στην διασωλήνωση του και το χειρούργησε. Χειρουργικά διαπιστώθηκε η αποκοπή σε μεγάλη έκταση. Έγινε συρραφή του τραύματος και τοποθετήθηκε σωλήνας παροχέτευσης. Το ζώο είναι σε σοκ αλλά διέφυγε το κίνδυνο. Ευχαριστούμε τόσο τον κτηνίατρο Κώστα Ζηγρα Όσο και την κλινική Volos Pet Vet / Χονδροδίνης – Ζήγρας που βοήθησαν και κράτησαν στη ζωή αυτό το πλασματάκι που δέχθηκε χτύπημα από αιχμηρό αντικείμενο από άγνωστο “άνθρωπο”. Το αιχμηρό αυτό αντικείμενο μπορεί να ήταν και μαχαίρι. Μόνο πόνο και θλίψη μπορεί να νοιώσει κάποιος για τέτοιες πράξεις που δε τιμάνε το ανθρώπινο είδος. Δυστυχώς τον δράστη δε τον είδε κανείς και παραμένει άγνωστος. Το σκυλάκι αρχικά θα φιλοξενηθεί σε οικία περίοικου που συμμετείχε στην διάσωση του μέχρι την ανάρρωση του και μετά θα δοθεί για υιοθεσία».

Παρέσυραν σκύλο στον Περιφερειακό

Σύμφωνα με την ίδια φιλοζωϊκή οργάνωση στο μεταξύ, “το περασμένο Σαββατόβραδο ήταν ιδιαίτερα δύσκολο καθώς εθελοντές της ομάδας μας διέσωσαν ζωάκι το οποίο παρέμενε επί 4 ώρες στον περιφέρειακο, ζωντανό στην άκρη του δρόμου, περιμένοντας τον θανατο του .Κάποιος το χτύπησε,το έσυρε στην άσφαλτο και το παράτησε. Κάποιο άλλοι, πολλοί άλλοι,το είδαν να ψυχορραγεί στην μέση του δρόμου και το προσπέρασαν. Όταν φτάσαμε στο σημείο,μας είδε,ακούμπησε πάνω μας,και κατέρρευσε.
Η ομάδα μας βρίσκεται σε μια ιδιαίτερα δύσκολη οικονομικά περίοδο, καθώς τα έσοδα μας είναι ελάχιστα αυτή την στιγμή. Ωστόσο,δεν μπορέσαμε να αφήσουμε ένα ζωάκι να πεθάνει αβοήθητο στον δρόμο και γι’αυτό το αναλάβαμε όσο δύσκολο και αν ήταν.
Μεταφέρθηκε αργά το βράδυ στο κτηνιατρείο του Φιλημωνα Διαμαντή και μετά από πολύωρη εξετάση ,πρώτες βοήθειες,εξετάσεις,ακτινογραφίες, τα αποτελέσματα βγήκαν…
Εξάρθρωση αριστερού ποδιού,εγκαύματα στα πόδια και στα γεννητικά όργανα, ,βαθειές πληγές, ερλιχεια,αναπλασμωση και πιθανόν θετικός σε λεισμανια .
Εμείς όμως δεν το βάζουμε κάτω και θα το πολεμήσουμε μαζί με τον μικρό μαχητή μας !”

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.