Ξεχασμένοι νιώθουν… οι ιδιοκτήτες τουριστικών γραφείων και λεωφορείων

Φωτό αρχείου από προηγούμενη κινητοποίηση
Ακόμη περιμένουν την αποζημίωση για Ιούλιο και Αύγουστο του 2020!

Ξεχασμένοι νιώθουν από την κυβέρνηση οι ιδιοκτήτες τουριστικών γραφείων και λεωφορείων, καθώς ακόμη περιμένουν την αποζημίωση που είχε ψηφιστεί αλλά δεν δόθηκε ποτέ για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο του 2020! Τα τουριστικά γραφεία, που δεν έχουν αντικείμενο από το τέλος Φεβρουαρίου 2020, δεν έκλεισαν με κρατική εντολή, ενώ τα λεωφορεία βρίσκονται σε ακινησία.
Ο Σάκης Σιμώτας γραμματέας του συλλόγου ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή και είπε ότι 15 Σωματεία όλης της χώρας έκαναν κοινή επιστολή που θα παραδώσουν στα υπουργεία Οικονομικών και Τουρισμού, την επόμενη εβδομάδα, για να προωθήσουν το δίκαιο αίτημά τους για να απαλλαγούν από τα τέλη κυκλοφορίας του 2021.
Ο γραμματέας του Συλλόγου, ανέφερε ότι η κυβέρνηση κωλυσιεργεί αρκετά στο να δώσει λύσεις στα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η πανδημία στον κλάδο των τουριστικών λεωφορείων. Στο τέλος Φεβρουαρίου, ανέφερε, συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη στιγμή που τα τουριστικά λεωφορεία τράβηξαν χειρόφρενο και δεν έχουν αντικείμενο, τα τουριστικά γραφεία δεν έχουν κλείσει με κρατική εντολή, αλλά δεν έχουν αντικείμενο και έργο για τους τουριστικούς πράκτορες και τους ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων.
Ο κ. Σιμώτας ανέφερε ότι έχει ψηφιστεί μια αποζημίωση για τον κλάδο για τον Ιούλιο και Αύγουστο του 2020, φτάσαμε στον Φεβρουάριο του 2021 και ακόμη περιμένουν την συγκεκριμένη αποζημίωση. «Ένας κλάδος που είναι κλειστός για 12 μήνες, περιμένει αυτά τα χρήματα ως μάννα εξ ουρανού, όχι για να κάνει επενδύσεις, αλλά για να επιβιώσει. Αυτό προσπαθούμε και φωνάζουμε σε όλους τους τόνους προς την κυβέρνηση, ότι έπρεπε να έχουν δοθεί χθες τα χρήματα της αποζημίωσης στους ιδιοκτήτες των τουριστικών γραφείων και των λεωφορείων», ανέφερε ο γραμματέας του Συλλόγου.
Ο Σάκης Σιμώτας επισήμανε ότι ήδη το κράτος ζητάει ασφαλιστικές εισφορές και άλλες υποχρεώσεις που δεν έχουν ανασταλεί, τη στιγμή που ο κλάδος δεν λειτουργεί και ακόμη δεν έδωσε τις αποζημιώσεις για δύο μήνες του περασμένου καλοκαιριού.

Αποζημίωση και τέλη

Ο γραμματέας του Συλλόγου τόνισε ότι οι επαγγελματίες πιέζουν προς όλες τις κατευθύνσεις, για να αποδεσμευτεί αυτό το κονδύλι που έχει ψηφιστεί και να δοθεί στους δικαιούχους, ενώ ζητούν να συμψηφιστούν τα τέλη κυκλοφορίας του 2019 των λεωφορείων που βρίσκονται σε ακινησία, αλλά πληρώθηκαν, με αυτά του 2020 (για την τρέχουσα χρονιά), ώστε να μην πληρώσουν ξανά για αυτοκίνητα που δεν κυκλοφόρησαν.
Σύμφωνα με τον κ. Σιμώτα, 15 Σωματεία όλης της χώρας έκαναν κοινή επιστολή που θα δώσουν στα υπουργεία Οικονομικών και Τουρισμού, όπου έκλεισαν ραντεβού για την ερχόμενη εβδομάδα, για να προωθήσουν το δίκαιο αίτημά τους για να απαλλαγούν από τα τέλη κυκλοφορίας του 2021.
Ο ίδιος κατηγόρησε τις Ομοσπονδίες του κλάδου, ότι εκπροσωπούν τους επαγγελματίες ανεπαρκώς, γι’ αυτό και τα πρωτοβάθμια Σωματεία προχώρησαν σε αυτή την κίνηση. Ο ίδιος είπε ότι η προσπάθεια αποσκοπεί στο να ενωθούν όλοι οι ιδιοκτήτες γραφείων και λεωφορείων, γιατί τα προβλήματα είναι κοινά και γίνεται προσπάθεια ανάδειξής τους.

Ο γ.γ. του Συλλόγου Θαν. Σιμώτας

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.