25 Ιουνίου οι εκλογές για νέα διοίκηση στην ΕΣΚΑΘ

Στη Λάρισα η εκλογοαπολογιστική συνέλευση

Ημερομηνία εκλογών έχουμε και για την ΕΣΚΑΘ πλέον, καθώς τα σωματεία-μέλη της απ’ όλη τη Θεσσαλία θα κληθούν να εκλέξουν νέα διοίκηση στη θεσσαλική ένωση καλαθοσφαίρισης, στις 25 Ιουνίου, όταν και θα πραγματοποιηθεί η εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση στη Λάρισα.

Συγκεκριμένα, με ανακοίνωση της ΕΣΚΑΘ που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της το βράδυ της Τετάρτης 10 Μαΐου, η Ένωση καλεί τα σωματεία-μέλη της σε Τακτική Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Ιουνίου 2023 και ώρα 10.00 πμ στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λάρισας -Παπακυριαζή 44.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:

  1. Εκλογή Προέδρου και Γραμματέα της Γεν. Συνέλευσης.
  2. Οικονομικός Απολογισμός και έγκριση αυτού.
  3. Απολογισμός και Έγκριση πεπραγμένων απερχόμενης διοίκησης.
  4. Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής.
  5. Αρχαιρεσίες εκλογής μελών ΔΣ (9 τακτικών-3 αναπληρωματικών) και εξελεγκτικής επιτροπής (3 τακτικοί-1 αναπληρωματικού).

«Σε περίπτωση που δεν θα υπάρχει η προβλεπόμενη από το καταστατικό απαρτία η Γενική Συνέλευση συνέρχεται και πάλι χωρίς νέα πρόσκληση την Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023 και ώρα 19.00 μ.μ στον ίδιο χώρο. Στην περίπτωση αυτή η Γενική Συνέλευση βρίσκεται σε απαρτία ανεξαρτήτως του αριθμού των παρόντων σωματείων» αναφέρεται στην ανακοίνωση, ωστόσο τα μέλη της Ένωσης εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι η εκλογοαπoλογιστική γενική συνέλευση θα διεξαχθεί κανονικά και με απαρτία το πρωί της Κυριακής 25 Ιουνίου.

Έτσι, η συζήτηση «ανάβει» ακόμη περισσότερο για το ποιοι θα είναι υποψήφιοι στη μετά Ντούγκου εποχή, καθώς βάσει του νόμου Αυγενάκη, ο απερχόμενος πρόεδρος Δημήτρης Ντούγκος δεν έχει δικαίωμα να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για τον προεδρικό θώκο, μπορεί όμως να διεκδικήσει κανονικά ψήφο για την εκλογή του στο ΔΣ. Οι υποψηφιότητες θα πρέπει να κατατεθούν 10 περίπου ημέρες πριν την εκλογική διαδικασία, ενώ από εκεί και πέρα θα πρέπει να ξεκαθαρίσει ποια σωματεία θα έχουν δικαίωμα ψήφου. Προφανώς και προαπαιτούμενο βάσει νόμου είναι να έχουν εγγραφεί στο Μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (40 μέρες πριν από την εκλογική διαδικασία) και από εκεί και πέρα υπάρχουν και άλλα κριτήρια όπως αναφέρεται που επιτρέπουν ή περιορίζουν το δικαίωμα ψήφου (πχ ενεργή αγωνιστική δραστηριότητα).

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.