Δέκα ομάδες στο πρωτάθλημα Νέων της ΕΠΣΘ

Κλείνουν οι τελευταίες εκκρεμότητες ενόψει των κληρώσεων για τα πρωταθλήματα Ανδρών

Την ώρα που η ΕΠΣ Θεσσαλίας ετοιμάζεται για την κλήρωση των πρωταθλημάτων της, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, υπάρχουν ανοιχτά θέματα, τα οποία όμως μέχρι και το βράδυ της Τρίτης 07/09 αναμένεται να κλείσουν. Την ίδια ώρα τα μέλη της Ένωσης εμφανίζονται ικανοποιημένα για την ανταπόκριση όσον αφορά τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα Νέων!

Είναι γεγονός ότι η διοίκηση της ΕΠΣ Θεσσαλίας έχει δώσει μεγάλο βάρος στη διοργάνωση του πρωταθλήματος Νέων, θεωρώντας ότι αυτό μπορεί να δώσει τη δυνατότητα να προκύψουν νέα ποδοσφαιρικά ταλέντα της Μαγνησίας και ν’ αναδειχθούν παίκτες που μέχρι τώρα δεν είχαν την ευκαιρία, καθώς δεν έπαιρναν και χρόνο συμμετοχής στις ομάδες τους. Ήδη, μέχρι και το μεσημέρι της Τρίτης 6 Σεπτεμβρίου, 10 συνολικά σύλλογοι είχαν δηλώσει συμμετοχής επισήμως στο πρωτάθλημα Νέων της ΕΠΣΘ, για την αγωνιστική περίοδο 2022-23. Συγκεκριμένα δέκα συνολικά ομάδες και ειδικότερα οι Νίκη Βόλου, Ολυμπιακός Βόλου, ΝΠΣ Βόλου, Πύρασος Νέας Αγχιάλου, Ηρακλής Βόλου, Τοξότης, Νέοι Αγίας Άννας (παράλληλα με τη συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα Ανδρών), ΑΟ Σκιάθου, ΓΣ Αλμυρού και Δήμητρα Ευξεινούπολης ετοιμάζονται (τουλάχιστον με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα) να μπουν στην κληρωτίδα για να προκύψει και το σχετικό πρόγραμμα του πρωταθλήματος Νέων. Από την άλλη, και ο Σαρακηνός είχε εκφράσει τη θέληση να πάρει μέρος στη διοργάνωση, χωρίς ωστόσο να καταθέτει τη σχετική αίτηση.

Στο Πρωτάθλημα Νέων θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής ποδοσφαιριστές γεννηθέντες το έτος 2007 και μικρότεροι. Επιπλέον στην ενδεκάδα δύναται να αγωνιστούν μέχρι πέντε ποδοσφαιριστές γεννημένοι το  έτος 2006 εκ των οποίων οι δύο δύναται να είναι γεννημένοι το έτος  2005. Γενικά καθ’ όλη την διάρκεια του εκάστοτε αγώνα έξι  ποδοσφαιριστές θα πρέπει να είναι γεννημένοι το έτος 2007 και μικρότεροι.

Όσον αφορά τη μορφή του πρωταθλήματος, οι ομάδες θα συγκροτήσουν ένα ενιαίο όμιλο δύο γύρων, ενώ μετά την ολοκλήρωση των αγώνων θα ακολουθήσουν Play off και Play out.

Εκκρεμότητες για τα πρωταθλήματα Ανδρών

Όσον αφορά τις τρεις κατηγορίες Ανδρών, κι εκεί όπως προαναφέραμε υπάρχουν εκκρεμότητες, οι οποίες όμως άμεσα αναμένεται να κλείσουν…

Αρχικά, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πρωτεσίλαος Πτελεού-αν και δήλωσε συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΘ- θα δεσμευθεί τελικά εγγράφως ότι δεν πρόκειται να πάρει μέρος και έτσι ο σύλλογος δεν θα συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα, με αποτέλεσμα να προκύπτουν 14 ομάδες και να ομαλοποιείται κάπως η κατάσταση.

Στις χαμηλότερες κατηγορίες, υπάρχουν τρία ερωτηματικά. Αρχικά, απομένει να ξεκαθαρίσει τι θα γίνει με τον Άθλο Αλμυρού, μετά τον αδόκητο χαμό του Μπάμπη Ζέρβα, που ήταν ο μόνος που «έτρεχε» τον σύλλογο. Έγινε, όπως αναφέρεται, μια προσπάθεια ώστε η ομάδα να πάρει κανονικά μέρος στο πρωτάθλημα, αλλά ακόμη οριστικό αποτέλεσμα δεν προκύπτει.

Ερωτηματικό αποτελεί και ο Ηρακλής Αγιων Θεοδώρων, παρά το ότι δήλωσε συμμετοχή, και εσχάτως και ο Απόλλων Καναλίων! Από τις παλαιότερες ομάδες της ΕΠΣΘ, προσφάτως επρόκειτο να γίνουν εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ αλλά ενδιαφέρον δεν προέκυψε από πουθενά και αυτή η ρευστή κατάσταση θέτει εν αμφιβόλω τη συμμετοχή του συλλόγου στη Γ’ τοπική καηγορία.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.