Επιστροφή με βαθμό για τη Νίκη Βόλου, 1-1 με τη Ρόδο (φωτογραφίες)

Αν και μπορούσε και πάλι κάτι καλύτερο, η Νίκη Βόλου επιστρέφει στη βάση της τουλάχιστον με τον βαθμό της ισοπαλίας από τη Ρόδο, μετά το παιχνίδι με την τοπική και ομώνυμη ομάδα, που ολοκληρώθηκε με σκορ 1-1.

Οι Ροδίτες ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ στο δεύτερο ημίχρονο στο 64’ με τον Δελαπόρτα μετά από λάθος της άμυνας της Νίκης. Ωστόσο το ευχάριστο για τους «κυανόλευκους» ήταν ότι ισοφάρισαν άμεσα, και συγκεκριμένα στο 66’ με τέρμα του Μέτσε.

Ρυθμός αλλά όχι ευκαιρίες

Αρκετά δυναμικό ήταν το παιχνίδι (κυρίως στο πρώτο 15λεπτο αλλά και μετά το 35’), με τις δύο ομάδες να ψάχνουν την ευκαιρία, αλλά δεν προέκυψε κάτι ιδιαίτερο, πέρα από την προσπάθεια που έκανε ο Πολίμος στο 14’, βγάζοντας τη σέντρα αλλά ο Ροχάνο δεν μπόρεσε να παρέμβει με κεφαλιά στην πορεία της μπάλας.

Βέβαια στη συνέχεια ήρθε η αλλαγή των πλάνων, αφού ο Πολίμος αντικαταστάθηκε ένα λεπτό αργότερα, μιας και ο τραυματισμός που υπέστη στο παιχνίδι με το Αιγάλεω έκανε την εμφάνισή του, με αποτέλεσμα να αλλάξουν τα πλάνα του Στάικου Βεργέτη και ν’ αναγκάζεται να περάσει στον αγωνιστικό χώρο τον Θεοδωρόπουλο.

Στο 19ο λεπτό όμως ήρθε μία υποψία ευκαιρίας, με τον Λούκας Γκαρσία ν’ αναλαμβάνει την εκτέλεση φάουλ έξω από την περιοχή του Πίτκα, η μπάλα έφτασε στον Τσιμπούκα που βρισκόταν κοντά στο δοκάρι για να τη στρώσει στο κέντρο της περιοχής όπου βρίσκονταν συμπαίκτες του. Όμως ο παίκτης της Νίκης υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ με αποτέλεσμα να σταματήσει εκεί η φάση. Από την άλλη, για τους γηπεδούχους στο 25’ ο Μπαξεβάνος πέρασε την μπάλα στον Γιόνδη εντός περιοχής, με τον παίκτη της Ρόδου να γυρίζει και να προσπαθεί να σουτάρει, και με τον Περιστερίδη να μπλοκάρει την μπάλα. Από την άλλη, μετά από σέντρα στο 29’ για τη Ρόδο, η μπάλα έφυγε από τα χέρια του Περιστερίδη, που παραλίγο να δεχθεί το γκολ, αλλά πρόλαβε τελικά με δεύτερη προσπάθεια να τη στείλει κόρνερ.

Ένα μακρινό σουτ του Λούκας Γκαρσία στο 32’ ανάγκασε τον Πίτκα να διώξει την μπάλα σε κόρνερ, την εκτέλεση του οποίου ανέλαβε ο Κρουθ, στη συνέχεια ο Τσιμπούκας έβαλε τη σέντρα, με τον Ροχάνο να κάνει την κεφαλιά αλλά η φάση ολοκληρώθηκε με άουτ. Η απάντηση ήρθε στο 39’ από πλευράς Ρόδου με τον Σερέντιουτς να σουτάρει εντός περιοχής αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει απέναντι στον Περιστερίδη, ενώ ο Μέτσε για τη Νίκη έπιασε το μακρινό σουτ στο 43΄ αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, όπως και στην παρόμοια προσπάθεια του Κρουθ δύο λεπτά αργότερα.

Γρήγορη ισοφάριση

Στο πρώτο 20λεπτο δεν ήρθε η μεγάλη ευκαιρία, με τις δύο ομάδες ν’ αναζητούν τους διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία, αλλά όχι σε έντονο ρυθμό όπως στο πρώτο ημίχρονο.

Η ζημιά έγινε για τη Νίκη στο 64’, με τη Ρόδο ν’ ανοίγει το σκορ και να γίνει το 1-0, όταν Δελαπόρτας βγήκε απέναντι στον Περιστερίδη, και τον πλάσαρε επιτυχώς… Σε εκείνο το σημείο πάντως οι «κυανόλευκοι» κάνουν λόγο για χέρι του Δελαπόρτα, σε προσπάθεια να κοντρολάρει την μπάλα!

Ωστόσο οι «κυανόλευκοι» δεν το έβαλαν κάτω και ευτύχησαν να ισοφαρίσουν πολύ γρήγορα, αφού στο 66’ ο Μέτσε έκανε το 1-1, μετά το γύρισμα της μπάλας από τον Κρουθ στο ύψος του σημείου του πέναλτι!

Στη συνέχεια το παιχνίδι έμοιαζε καλύτερο, με τον Ροχάνο να έχει την κεφαλιά στο 76’ και τον Λούκας Γκαρσία μία καλή προσπάθεια με εκτέλεση φάουλ στο 78’, ενώ στο 81, ο Μακρής προσπάθησε να γυρίσει για τον Σουλάι, ωστόσο ο παίκτης της Ρόδου δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την προσπάθεια απέναντι στον Περιστερίδη.

Ένα λεπτό αργότερα ο Γκονζάλες δεν μπόρεσε να παραβιάσει την εστία της Ρόδου αν και αμαρκάριστος(!), αφού έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ στο 87’ μετά από εκτέλεση φάουλ του Γκαρσία, ο Μπαλάφας έπιασε την κεφαλιά, με τη φάση όμως να μην έχει θετική κατάληξη.

Έτσι, το 1-1 έμεινε μέχρι τέλους, με τη Νίκη να αρκείται στον βαθμό της ισοπαλίας, όπως και η Ρόδος.

Ρόδος (Βελιτζέλος): Πίτκας, Νικολόπουλος (85’ Πεχλιβανόπουλος), Καψάλης, Χύσι, Καραγεώργης, Μπαξεβάνος, Σερέντιουτς (46’ Μακρής), Μπαρτσάκης (77’ Σουλάι), Δελαπόρτας, Τσίπρας (74’ Λίχτι), Γιόνδης (46’ Αρναρέλλης).

Νίκη Βόλου (Βεργέτης): Περιστερίδης, Τσιμπούκας (46’ Σαλαμούρας), Πολίμος (16’ λ.τ. Θεοδωρόπουλος), Αλιατίδης, Μπαλάφας, Αργύρης, Μέτσε, Ντομίνγκεθ (69’ Γκονζάλες), Γκαρσία, Κρουθ, Ροχάνο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.