Ήττα από το πρώτο μέρος για την Εθνική U18 από τη Γαλλία

Έχασαν με 80-55 από τους "τρικολόρ" οι διεθνείς, μένοντας πίσω 23 πόντους στο ημίχρονο

Δεν μπόρεσε να ανταγωνιστεί τη Γαλλία η Εθνική Ελλάδος U18 στο κατάμεστο κλειστό της Νέας Ιωνίας και έχασε με 80-55 για τη 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Ευρωμπάσκετ Εφήβων, μένοντας πίσω στο ημίχρονο με 45-22.

Οι Γάλλοι, ένα από τα μεγάλα φαβορί για το χρυσό, ήταν πιο δυνατοί, πιο αθλητικοί, πιο ψηλοί, πήραν τα ριμπάουντ, πίεσαν στην μπάλα και έκαναν κλεψίματα και επέβαλαν πλήρως τον ρυθμό τους ειδικά στο πρώτο μέρος, που τελείωσε με 23 πόντους διαφορά υπέρ τους. Στην επανάληψη οι διεθνείς μας έβγαλαν αντίδραση και τουλάχιστον δε μεγάλωσε παρά ελάχιστα η διαφορά.

Πλέον το συγκρότημα του Γιώργου Βλασσόπουλου θα διεκδικήσει τη Δευτέρα (21:15) τη νίκη απέναντι στη Σλοβενία, προκειμένου να τερματίσει δεύτερη.

Η Γαλλία έπιασε από το λαιμό εξ αρχής την Εθνική (2-10) και παρά την προσωρινή αντίδραση (8-10) κυριάρχησε πλήρως στο πρώτο ημίχρονο. Εκμεταλλευόμενη την υπεροχή της σε αθλητικότητα και ύψη, οδήγησε την ελληνική ομάδα σε 15 λάθη, πήρε αμέτρητους πόντους στο ανοιχτό γήπεδο και ανανέωνε διαρκώς τις επιθέσεις της, με αποτέλεσμα το -26 (19-45) λίγο πριν πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Παίζοντας πιο επιθετική άμυνα και πληρώνοντας τους «τρικολόρ» με το ίδιο νόμισμα, η Εθνική κατάφερε να πλησιάσει στους 16 (35-51) στα μισά της τρίτης περιόδου. Όμως και πάλι η Γαλλία εκμεταλλεύτηκε τα λάθη και την αστοχία των διεθνών κλείνοντας το δεκάλεπτο στο +20 (41-61) και εξασφαλίζοντας ουσιαστικά πρόωρα τη νίκη. Στην τέταρτη περίοδο η διαφορά έφτασε και στους 27 για τους «τρικολόρ».

Δεκάλεπτα: 13-22, 22-45, 41-61, 55-80.

Ελλάδα (Βλασσόπουλος): Σωτηρίου 15, Κουρτίδης 5, Καράμπελας 5, Νικολαϊδης 6, Κλωνάρας 5, Γεωργαλάς 2, Ρογκαβόπουλος, Ματσάγγος 2, Καλόγηρος 3, Κάδρας 6, Σταυρακούκας 2, Τσάμης 4

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.