Δεν έχουμε ξεχάσει…

Έχει περάσει ένας μήνας από εκείνο το τραγικό πρωινό που έφτανε στα αυτιά μας η είδηση για το χαμό των τριών νέων παιδιών, μετά από τροχαίο στον παλιό δρόμο Βόλου- Λάρισας. Ένας μήνας και κάτι ημέρες, που κοιτώ και ξανακοιτώ τη συγκεκριμένη φωτογραφία και σήμερα μοιράζομαι μαζί σου, αγαπημένε μου αναγνώστη, και συγκλονίζομαι. Στη φωτογραφία βλέπεις ένα ζευγάρι παπούτσια που θα έπρεπε να βρίσκεται στα πόδια ενός ευτυχισμένου, νέου κοριτσιού που θα τα φορούσε και θα διένυε τα πολλά « χιλιόμετρα» που είχε ακόμη για να ζήσει.
Αυτή η μπομπονιέρα, που βλέπεις, θα μοιράζονταν σε κάποια χαρά. Τίποτα από τα δύο δεν συμβαίνει. Αυτά που βλέπετε στην φωτογραφία είναι τοποθετημένα σε εκείνο το σημείο όπου έχασαν την ζωή τους η Κατερίνα, η Ιωάννα και ο Φίλιππος για να μας υπενθυμίζουν ότι κάτι δεν κάναμε καλά, κάπου δεν παλέψαμε για πράγματα, κάποιοι παραμένουν στα ευχολόγια…
Αυτά τα παιδιά χάθηκαν άδικα και ο χαμός τους αυτός δεν πρέπει να ξεχαστεί. Τουλάχιστον εγώ, δεν πρόκειται. Και κάθε μήνα, όσο ακόμη οι υπεύθυνοι δεν αποφασίζουν να σηκώσουν το ανάστημα τους έτσι ώστε να δοθεί μια λύση με τα διόδια Μοσχοχωρίου, όσο κάποιοι εξακολουθούν να μην κατανοούν ότι είναι κρίμα να χάνονται ψυχές στους δρόμους, όσο θα υπάρχουν μανάδες, πατεράδες, συγγενείς και φίλοι που θα πενθούν για τα δικά τους παιδιά και θα περιμένουν τη δικαίωση, θα φωνάζω και θα υπενθυμίζω ότι επιτέλους πρέπει να βρεθεί λύση. Όχι αύριο, όχι σε ένα χρόνο. ΣΗΜΕΡΑ. ΤΩΡΑ. Πριν να είναι πολύ αργά και πριν θρηνήσουμε και πάλι κάποιο θύμα της ασφάλτου. Πριν κάποια μάνα, γυναίκα, πατέρας, παιδί ντυθεί στα μαύρα. Οι τρεις φίλοι που τους αποχαιρετήσαμε πριν από ένα μήνα πρέπει να είναι η σημαία μας και όλοι μαζί να παλέψουμε για ένα κοινό σκοπό, γιατί πολύ απλά δεν θέλουμε να κλάψουμε για κάποιον άλλο αδικοχαμένο στην καρμανιόλα του παλιού δρόμου. Επιτέλους, κάντε κάτι.
photo gia editorial

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.