Είναι κάποιες γυναίκες

Υπάρχουν κάποιες γυναίκες, αγαπημένε μου αναγνώστη, που δίνουν νόημα στην έννοια του φύλου. Γυναίκες που όρισαν εκείνες πως θα ζήσουν, αποδεικνύοντας με τον τρόπο τους ότι δεν θα μπορούσαν ποτέ να εξαρτηθούν από κανέναν και τίποτα, είτε αυτός λέγεται γονιός, είτε άντρας, είτε φίλος. Γυναίκες που χάραξαν το δικό τους μονοπάτι και κατάφεραν να το διασχίσουν και να φθάσουν μέχρι το τέλος, χωρίς να φοβηθούν από τις λακκούβες και τις κακοτοπιές. Γυναίκες που πατάνε σταθερά στα πόδια τους και δεν επιτρέπουν σε κανέναν να σταθεί εμπόδιο στο διάβα τους.

Γυναίκες που έφεραν μόνες τους στον κόσμο ένα παιδί και όχι μόνο το μεγάλωσαν με αξιοπρέπεια, αλλά κατάφεραν να σταθούν δίπλα του σαν πατέρας και μάνα μαζί. Γυναίκες που μπορεί να πονέσουν και να κλάψουν, αλλά δεν θα τις δεις ποτέ να κλαίγονται. Γυναίκες που κρατούν τον λόγο τους καλύτερα και από άντρα που υποτίθεται πως τιμά τα παντελόνια που φορά. Γυναίκες που δεν θα σε κοροϊδέψουν, αλλά θα σου πουν την αλήθεια κατάματα και θα κρατήσουν το λόγο τους. Που ακόμη και μπροστά σε αδιέξοδο και να βρεθούν, θα βρουν τον τρόπο να αποδράσουν. Που δεν θα γίνουν ποτέ θύματα κανενός, δεν θα χαριστούν και δεν χαρίζονται σε κανέναν. Που σέβονται τον συνάνθρωπο τους και όποτε τους ζητηθεί στέκονται αλληλέγγυες. Που δεν έχουν καμία σχέση με μικρότητες και «κατινιές» και δεν επηρεάζονται από τι θα πει ο κόσμος. Ξέρουν πολύ καλά τι θέλουν και το διεκδικούν, χωρίς να μπουν στη διαδικασία να συμβιβαστούν σε κάτι λιγότερο. Αγαπούν με την ψυχή τους, δίνουν με την καρδιά τους, δεν υποτιμούν κανέναν, σέβονται άπαντες. Γυναίκες αυθεντικές, που δεν θα τις δεις να χρησιμοποιούν τερτίπια για να καταφέρουν το σκοπό τους, αντίθετα με το «σπαθί» τους θα παλέψουν και θα βγουν ασπροπρόσωπες. Που είναι ανοιχτόκαρδες, ξέρουν να συγχωρούν και να ζητούν συγνώμη όταν πρέπει.

Που αγαπούν τα λάθη και τις ατέλειες τους, προσπαθώντας όμως να γίνονται καλύτερες. Είναι μορφωμένες, έχουν άποψη και γνωρίζουν ότι τα χρήματα δεν είναι το μόνο υλικό για να γίνει κάποιος ευτυχισμένος. Δεν θα τις δεις να εμπλέκονται σε «παιχνίδια», ούτε να σπαταλούν την ενέργεια και το μυαλό τους σε ιστορίες που δεν τις ταιριάζουν. Γυναίκες που θα τις κερδίσεις μόνο αν έχεις κάτι να τους πεις, αν έχεις ανοιχτό μυαλό, αν είσαι ταπεινός και ευγενής. Γυναίκες γνήσιες που γνωρίζουν πως θα αντιμετωπίσουν τους «κακούς» εκεί έξω. Γνωρίζουν την δύναμη που έχουν, αλλά ξέρουν πώς να την διαχειριστούν. Γυναίκες που αν τύχει να τις γνωρίσεις, σίγουρα θα τις εκτιμήσεις για τον τρόπο που επέλεξαν να πορευτούν στη ζωή. Και να ξέρεις, τι σήμερον ημέρα, που οι αξίες έχουν φθίνει, είναι παράδειγμα για όλους μας τέτοια πλάσματα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.