Ζωντάνεψε η Μαγνησία…

Όλοι τονίζουν ότι φέτος είναι η καλύτερη χρονιά για την Ελλάδα, όσον αφορά τον τουρισμό. Διάβασα προχθές στην εφημερίδα μας ότι για τον μήνα Αύγουστο τα εισιτήρια πλοίων για τη Σκιάθο έχουν εξαντληθεί και αυτό από μόνο του λέει πολλά. Την Κυριακή, θέλοντας να κάνουμε μια βόλτα, φτάσαμε μέχρι τις Κόττες. Περάσαμε από πολλές παραλίες. Αγριά, Μαλάκι, Χόρτο, Μαραθιά, Μηλίνα. Τόσο κόσμο δεν έχω ξαναδεί.

Οι παραλίες ήταν γεμάτες, ίσως επειδή χθες ο ήλιος έκαιγε και δεν μπορούσες να σταθείς για πολύ χωρίς να βουτήξεις στο νερό. Αλλά είδα και πολλές ξένες πινακίδες , είδα λεωφορεία με πολλούς τουρίστες στο κάμπινγκ μετά την Γατζέα, είδα λεωφορεία με ηλικιωμένους να έχουν έρθει να επισκεφτούν την περιοχή μας. Είδα μαγαζιά γεμάτα, παρέες να βολτάρουν στους δρόμους, δίπλα στο κύμα, είδα επιτέλους τουριστικά μέρη να είναι γεμάτα από ζωή. Είδα ανθρώπους να είναι χαρούμενοι, να απολαμβάνουν το μπάνιο τους στα υπέροχα και καταγάλανα νερά του Παγασητικού, να τρώνε φρέσκο ψάρι και παραδοσιακά χωριάτικη και σουβλάκι, να μην λησμονούν να φάνε και το παγωτό τους, να φωτογραφίζονται, να αποθανατίζουν με τα κινητά τους ηλιοβασιλέματα, βουτιές και προσωπικές τους στιγμές από τις διακοπές τους.

Είδα να είναι ξαπλωμένοι κάτω από δέντρα που τους προσέφεραν απίστευτη δροσιά, είδα γονείς να προσπαθούν να μάθουν στα παιδιά τους πώς να κολυμπάνε χωρίς σωσίβιο, είδα φίλους να παίζουν ανέμελοι παιχνίδια στην άμμο και τη θάλασσα. Κοινός παρονομαστής όλων; Ο ενθουσιασμός που δεν έλειπε από κανέναν. Ακόμη και οι πιο ηλικιωμένοι έδειχναν να απολαμβάνουν την κάθε στιγμή τους, με τα παιδιά τους, τα εγγόνια τους, όλοι γύρω από ένα τραπέζι, μιλώντας και γελώντας. Πολλοί είναι εκείνοι που επέστρεψαν στα πάτρια εδάφη, άλλοι επισκέπτονται φίλους και γνωστούς, ως φιλοξενούμενοι σε κάποιο παραθαλάσσιο σπίτι, άλλοι απλά επέλεξαν να κάνουν τις διακοπές τους φέτος στη Μαγνησία και χαίρομαι πραγματικά που διαπιστώνω ότι είναι πολλοί. Θα μου πεις, διανύουμε ήδη τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού, τον μήνα που παίρνουν οι περισσότεροι τις άδειες τους, που αποφασίζουν να την «σκαπουλάρουν» για λίγο από τη δουλειά και την καθημερινότητα και να χαλαρώσουν.

Τα αυτοκίνητα στο δρόμο, έχω την εντύπωση, ότι λιγόστεψαν και μέχρι τις 15 Αυγούστου, μακάρι δηλαδή πιο πολύ για τον κόσμο, η πόλη να ερημώσει για λίγο. Να βρει και πάλι τους πιο ήρεμους ρυθμούς της, να ανασάνει. Το πιο σημαντικό όμως πιστεύω ότι θα «ανασάνουν» και τα ταμεία και οι τσέπες των επιχειρηματιών, που αν μη τι άλλο χρειάζονταν αυτή την «εισβολή» τουριστών, έτσι ώστε να μπορέσει να κινηθεί λίγο η τοπική οικονομία, ευελπιστώντας μέχρι το τέλος του καλοκαιριού να έχει έρθει η όλη κατάσταση σε μια ισορροπία. Μακάρι…

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.