Κάντο όπως θες

Κακά τα ψέματα, αγαπημένε μου αναγνώστη. Η αλήθεια του καθένα από εμάς είναι μοναδική. Είναι οι αντιλήψεις, οι απόψεις, τα βιώματα, οι επιλογές, τα πιστεύω και τα θέλω μας, όλα εκείνα που χρωματίζουν την προσωπικότητα μας. Και είμαστε μοναδικοί και ξεχωριστοί και έτσι πρέπει να είμαστε. Μια κοινωνία ομοιομορφίας και απόλυτης ταύτισης είναι έως και επικίνδυνη. Η διαφορετικότητα γεννάει έναν δημιουργικό πλουραλισμό όπου όλοι μπορούν να συμμετέχουν, να ακούνε, να μιλάνε, να κάνουν διάλογο και αν θέλουν να επηρεάζονται ή όχι από τους άλλους.

Οι όμοιοι θα έλκουν τους όμοιους και ίσως να γοητεύονται και να ιντριγκάρονται από το διαφορετικό και το ανόμοιο. Μόνο έτσι εξελίσσονται οι άνθρωποι, οι σχέσεις, οι κοινωνίες. Η ομοιομορφία είναι συνώνυμο της σκλαβιάς, όπως αναφέρει και ένας πολύ γνωστός συγγραφέας. Είμαστε ελεύθεροι όλοι να αναπτύξουμε αυτό που είμαστε χωρίς να φοβόμαστε κανένα είδος λογοκρισίας, κανένα είδος γενικής πεποίθησης, να είμαστε ο εαυτός μας και να είμαστε περήφανοι γι’ αυτό. Γιατί ο εαυτός μας είμαστε εμείς. Είμαστε η ατομικότητα και η μοναδικότητα που διαθέτουμε και αυτό δεν μπορεί κανένας να μας το αφαιρέσει. Και αν ανάμεσα σε παρόμοιες επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές, δεν μας εκφράζει κάτι, είναι θεμιτό, υγιές και όμορφο να ακολουθούμε το δικό μας δρόμο.

Είναι θεμιτό να ξεφεύγουμε από το κοπάδι, είναι θεμιτό να αναζητάμε τα δικά μας ιδανικά και το δικό μας όραμα. Να κάνουμε ακριβώς το αντίθετο από αυτό που επιτάσσει η κάθε πολιτική μαζικοποίησης. Είναι θεμιτό να βλέπουμε γύρω μας, να παρατηρούμε και να επιλέγουμε εμείς τι θα κρατήσουμε και τι θα πετάξουμε. Τι θα είναι σημαντικό για εμάς και τι όχι. Μπορεί να μας πουν ρομαντικούς, μη ρεαλιστές και ονειροπόλους. Ίσως γιατί πηγαίνουμε κόντρα στο ρεύμα. Αλλά κάτι τέτοιοι τύποι έφεραν τις μεγάλες αλλαγές στον κόσμο και ήταν τελικά πιο μπροστά από όλους τους σύγχρονους της εποχής τους. Οπότε… κάντο όπως εσύ θέλεις, αγαπημένε μου, όπως σε εκφράζει και χωρίς στερεότυπα. Κάντο όπως ακριβώς σου ταιριάζει και σίγουρα θα πετύχει, ό,τι κι αν είναι αυτό που επιθυμείς.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.