Κάτω από το μαξιλάρι

Αυτός ο άνθρωπος είναι το στήριγμα μου. Μια φράση όλο νόημα. Και πόσο τυχερός όποιος το βιώνει, νιώθοντας τέτοια ασφάλεια που μπορεί να έχει στο πλάι του έναν άνθρωπο που μπορεί να ακουμπήσει πάνω του. Και προφανώς είναι σημαντικό να μπορείς να ακουμπήσεις την ψυχή σου πάνω σ’ έναν άνθρωπο. Να ξέρεις ότι είναι εκεί για σένα για να σε στηρίξει, να σε βοηθήσει, να σε ακούσει, να σε προστατέψει. Και ίσως η σημαντικότητα αυτή να έγκειται στο γεγονός ότι, εκτός από πολύ όμορφο, είναι και άκρως λυτρωτικό να γνωρίζεις πως μπορείς, ανά πάσα ώρα και στιγμή, να ακουμπήσεις τους φόβους και τις έννοιες σου σε έναν ώμο, έτοιμο ακόμη να δεχθεί και τα δάκρυα σου.

Πολλοί πάλι, είτε δεν είναι τόσο τυχεροί ή πάλι προτιμούν να ακουμπούν πάνω σε κάτι άψυχο, όπως είναι ένα μαξιλάρι. Ναι, καλά διάβασες, αγαπημένε μου αναγνώστη. Στο μαξιλάρι. Για σκέψου το και εσύ καλύτερα και θα καταλάβεις τι εννοώ. Πόσες και πόσες φορές δεν έτυχε να ακουμπήσεις το κεφάλι σου πάνω του και ν’ αρχίζεις να «αφήνεις» εκεί όλες τις σκέψεις σου; Πόσες άλλες δεν σε άκουσε να πονάς, να υποφέρεις, να χαίρεσαι; Πόσες φορές δεν το έβρεξες με τα δάκρυα σου; Πόσες άλλες πάλι «έκρυψε» μια μεγάλη κραυγή σου; Ίσως αυτό το μαξιλάρι να είναι και το μοναδικό που να ξέρει τις όποιες σκέψεις σου, να ξέρει αυτό που είσαι, όπως είσαι, ακριβώς. Σε έχει δει να ξαγρυπνάς, να είσαι στεναχωρημένος, να νιώθεις μόνος, να είσαι χαρούμενος, να είσαι ερωτευμένος, να είσαι αγχωμένος, να είσαι κουρασμένος. Εφικτό δεν είναι, αλλά σίγουρα, αν μπορούσε, θα ήθελε να σου πει ότι δεν είσαι μόνος σου και πως τα μυστικά που κάθε τόσο του εκμυστηρεύεσαι, θα τα κρατήσει επτασφράγιστα. Γιατί μη μου πεις ότι δεν του τα έχεις πει, ψέματα θα είναι.

Όλα τα ξέρει το μαξιλάρι σου, όλες τις σκέψεις και όλα αυτά που ίσως να μην τολμάς να πεις ακόμη και στον πιο δικό σου άνθρωπο. Τυχαία νομίζεις ότι υπάρχει η φράση που μας προτρέπει να τα «πάρουμε στο μαξιλάρι μας» κάθε φορά που κάτι μας προβληματίζει; Καθόλου, αφού οι παλιότεροι γνώριζαν πολύ καλά πως ότι πρόβλημα και αν σε παιδεύει, αν το «αφήσεις» στο μαξιλάρι σου και το σκεφτείς πάλι και πάλι, μέχρι να σε πάρει ο ύπνος, σίγουρα ξυπνώντας στα μάτια σου θα φανεί πολύ μικρότερο, απ’ ότι το είχες αρχικά μέσα στο κεφάλι σου. Γι αυτό σου λέω. Το μαξιλάρι μπορεί ν’ αποδειχθεί πολύ καλός φίλος. Τυχαία είναι το πρώτο που συναντάς όταν ξυπνήσεις και τελευταίο λίγο πριν κοιμηθείς;

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.