Και πάλι παιδιά…

Η πόλη γέμισε λαμπάκια. Στους δρόμους, στα δέντρα, στις πλατείες. Κρεμάσανε και άλλα στολίδια. Χριστουγεννιάτικα δέντρα, αστέρια, λουλούδια και μουσικές. Η πόλη που αγαπώ και θέλω πάντα να την βλέπω όμορφη, για μία ακόμη φορά έβαλε τα καλά της. Είναι μαγικό να διασχίζεις τους κεντρικούς δρόμους της πόλης και όλη η διαδρομή να είναι γεμάτη φωτισμένα αστέρια. Τα μάτια σου γεμίζουν με αστέρια και λάμψη! Νιώθεις λες και πηγαίνεις σε γιορτή, όπου έστρωσαν το κόκκινο χαλί για να περάσεις. Ναι, για να περάσεις εσύ και μόνο. Νιώθεις μοναδικά κι ας μην είναι φτιαγμένο μοναδικά για εσένα.

Διασχίζοντας τους δρόμους και τις πλατείες, μέχρι να φτάσεις στο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου, μουσικές ξεχύνονται από παντού. Μία γιορτή έχει στηθεί με πολλά φώτα, πολύχρωμα στολίδια. Κάτι σε τραβάει να πας προς τα εκεί. Κάτι σε μαγνητίζει. Είναι τα Χριστούγεννα; Είναι που με όλα αυτά που κρεμάσανε, νιώθουμε το πνεύμα των γιορτών να μας περιβάλει; Δεν ξέρω αν αλλάζει η διάθεσή μας. Σίγουρα όμως, όλα τρέχουν σε άλλους ρυθμούς. Ακόμα πιο γρήγορους από ό,τι τις υπόλοιπες καθημερινές-συνηθισμένες ημέρες. Κόσμος παντού. Ο ένας να πέφτει πάνω στον άλλον, σε μία προσπάθεια να γίνει -ίσως- ένα με το πνεύμα, ή γιατί τρέχει να προλάβει. Για κάποιον λόγο τα Χριστούγεννα όλοι τρέχουμε να προλάβουμε, λες και δεν υπάρχουν άλλες μέρες. Και τα αυτοκίνητα κι αυτά στους δρόμους πέφτουν το ένα πάνω στο άλλο και κινούνται σαν σαρδέλες σε κονσέρβα. Λες και ξαφνικά όλοι βγήκαν με ένα αυτοκίνητο στον δρόμο. Δε βαριέσαι.

Υπάρχουν δρόμοι και γειτονιές, λιγότερο φωτισμένες. Με περιορισμένα στολίδια. Γειτονιές όμως όμορφες από μόνες τους, που δεν χρειάζονται πολλά φκιασίδια για να είναι λαμπερές. Θα μου πεις, αγαπημένε μου αναγνώστη, και δίκιο θα έχεις, πως ο Βόλος λάμπει από μόνος του. Σε όποιο μέρος και αν καθίσεις, θα βρεις μια όμορφη θέα που δεν θα αφήνει το βλέμμα σου να απομακρυνθεί. Από που να ξεκινήσεις και που να τελειώσεις. Σου προτείνω, αν δεν το έχεις κάνει ήδη, να βγεις μια νυχτερινή βόλτα στην όμορφη μας πόλη. Που δεν χρειάζεται τα Χριστούγεννα για να δείχνει ωραία, όμως να που λίγα φωτάκια παραπάνω την κάνουν να μοιάζει παραμυθένια. Πάρε τα παιδιά σου από το χέρι και γίνε και εσύ μαζί τους παιδί. Είναι ευκαιρία αυτές οι γιορτές για να χαρούμε λίγο, να αφήσουμε τις σκοτούρες για αύριο (ή για μετά το νέο έτος), να γευτούμε, χωρίς ενοχές τις λιχουδιές των ημερών, να σπαταλήσουμε λεφτά για δώρα προς τους αγαπημένους μας, ενισχύοντας την τοπική αγορά και τελικά να νιώσουμε μέσα μας ότι δεν θα αφήσουμε ούτε τις γιορτές που έρχονται, αλλά ούτε και τον χρόνο που περνά να μας αφήσει με μια μελαγχολία! Ακόμη κάθεσαι; Καλά Χριστούγεννα, αγαπημένε μου!

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.