Και τώρα τι;

Δύσκολο να μην ασχοληθείς αυτή την εποχή με τα όσα συμβαίνουν γύρω σου. Και μιλάω για τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα, αλλά και την σκληρή πραγματικότητα που μας περιβάλλει. Όλοι δηλώνουμε αγανακτισμένοι με την παρούσα κατάσταση. Θέλουμε κάτι να δούμε πως αλλάζει. Να γίνει κάτι διαφορετικό. Είμαι και εγώ ανάμεσα σε αυτούς που ανοίγουν την τηλεόραση, ακούω τους πολιτικούς και αναρωτιέμαι τι μας περιμένει από εδώ και πέρα.

Αγανακτώ, και φαντάζομαι μαζί μου και εσείς, με την ομολογημένη πλέον αποτυχία της οικονομικής πολιτικής της προηγούμενης κυβέρνησης, που σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα τραγικά λάθη των πολιτικών αυτής της χωράς, αλλά και την συνεχή καθυστέρηση λήψης σοβαρών αποφάσεων για υποδομές πραγματικής ανάπτυξης έχει φέρει τον επιχειρηματικό κόσμο αλλά και τον καθημερινό πολίτη σε απόγνωση.

Αγανακτώ, για τα πακέτα χρηματοδότησης που δεν βλέπω και που δεν ωθούν πραγματικά την επιχειρηματικότητα στην ανάπτυξη. Μια επιχειρηματικότητα, συνήθως μικρομεσαία, από την οποία ζητείται από το κράτος να συνεχίζει να βγάζει τα καστανά απ τη φωτιά.

Αγανακτώ με τις στρατιές των ανέργων που αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα γίνουν μεγαλύτερες. Και ο ίδιος ο εμπορικός κόσμος, με τον οποίο συνομιλώ καθημερινά, έχει απηυδήσει με το διεφθαρμένο και αναξιόπιστο πολιτικό προσωπικό που σαφώς με την ανοχή μας αλλά και την βλακεία μας (γιατί δεν θα έπρεπε με τίποτα εδώ και πολλά χρονιά όχι μονό να τους εμπιστευόμαστε) μας έφτασε ως εδώ. Και που ως τη μόνη λύση βλέπουν το πλήρες ξεπούλημα των πάντων ώστε να πληρωθούν χρέη που αυτοί δημιούργησαν.

Το βλέπω και από τον εαυτό μου. Είμαστε άπαντες κουρασμένοι από μια πολιτική που βλέπουμε ότι δεν μπορεί να προχωρήσει. Ή και να προχωρήσει δεν θα φέρει τα αποτελέσματα που εμείς επιδιώκουμε, που δεν είναι άλλα από το να έχουμε μια ζωή αξιοπρεπή.

Και είμαι πραγματικά περίεργη, αγαπημένε μου αναγνώστη, να δω που θα πάει η κατάσταση που βιώνουμε σήμερα. Μετά από μια νέα κυβέρνηση που εκλέξαμε, που κάνει τις δικές της κινήσεις αυτή τη στιγμή, επιτυχημένες ή αποτυχημένες θα το κρίνει η ιστορία, εξακολουθούμε να έχουμε προσδοκίες που θέλουν αυτό το τέλμα που βιώνουμε να σταματήσει. Επιχειρηματίες, μικρομεσαίοι, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, όλοι περιμένουμε, εξακολουθούμε να ελπίζουμε, έστω και με σφιγμένο ζωνάρι, ότι κάτι καλό θα έρθει. Γιατί η αλήθεια είναι ότι είναι πολύ νωρίς να την κλάψουμε αυτή την ελπίδα, δε νομίζεις;

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.