Καλημέρα Βολιώτες!

Προσοχή, προσοχή. Ζούμε, στην ομολογουμένως από πολλούς, πιο όμορφη πόλη της χώρας. Βουνό, θάλασσα, ότι και να θελήσεις μπορεί να στο προσφέρει. Αν πας σε μια άλλη πόλη όμως και σε ρωτήσουν από πού κρατά η σκούφια σου, και απαντήσεις από το Βόλο, σε κοιτάζουν λίγο και με μισό μάτι. Πολλές φορές αναρωτήθηκα το γιατί. Τελευταία μάλιστα έκανα και γκάλοπ. Τι είναι αυτό που σε κάνει να κρίνεις αρνητικά τους Βολιώτες; η ερώτηση μου, με τις απαντήσεις να δίνουν και να παίρνουν. Οι περισσότεροι βέβαια, ανέφεραν την ευγένεια, από την οποία πιστεύουν ότι υστερούμε.

Αν καθίσεις και εσύ, αγαπημένε μου αναγνώστη, θα δεις ότι τελικά έχουμε και εμείς τα κουσούρια μας. Γιατί, σ’ αυτή την κατά τα άλλα πολύ ζωντανή πόλη δεν επιτρέπεται ας πούμε να γελάς μόνος σου, αφού κινδυνεύεις να θεωρηθείς ανισόρροπος , μιας και ομολογουμένως αποκλείεται να θυμήθηκες κάποιο αστείο περιστατικό.

Μη σε δει κανένας επίσης να τραγουδάς. Αν κάποιος σ’ ακούσει να τραγουδάς περπατώντας στο δρόμο, στο λεωφορείο ή οπουδήποτε αλλού , θα γελάσει απαξιωτικά και θα συνεχίσει τη διαδρομή του, σίγουρα λέγοντας από μέσα του με τι χαζό ήρθε αντιμέτωπος. Επίσης αδιανόητο για πολλούς το να μιλάς με «αγνώστους». Ακόμα μεγαλύτερο θεωρείται το παράπτωμα να είσαι ευγενικός με «αγνώστους». Αν κάποιος , για παράδειγμα , σου προσφέρει το εισιτήριο του, που για τον ίδιο πλέον είναι άχρηστο , αυτό κρίνεται αυστηρότατα, από απλώς ύποπτη έως και εγκληματική πράξη.

Τέλος έχει απαγορευτεί ρητά η χρήση της λέξης «συγγνώμη». Αυτό συμβαίνει , όχι επειδή οι Βολιώτες είναι θερμοί υποστηρικτές της φράσης «από τότε που βγήκε η συγγνώμη χάθηκε το φιλότιμο» αλλά επειδή το τελευταίο εκλείπει γενικά ως είδος.

Καθώς το σύννεφο απαισιοδοξίας, μιζέριας, αγένειας , φοβίας και γενικότερης μαυρίλας απλώνεται στον Βολιώτικο ουρανό , οποιαδήποτε φωτεινή ηλιαχτίδα προσπαθεί να το διαπεράσει διώκεται. Και οι σκηνές καθημερινής παράνοιας στους δρόμους της πόλης καλά κρατούν!

Υ.Γ. Καλημέρα στους χαρούμενους παραβάτες των κανόνων του Βόλου, αλλά και σ ‘ αυτούς που τους τηρούν με θρησκευτική ευλάβεια!

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.