Μόνο αγάπη ρε!

Μεγάλο πράγμα η αγάπη, αγαπημένε μου αναγνώστη. Και έχω την εντύπωση, πως εξακολουθεί να είναι το ένα και μοναδικό συστατικό σε αυτή τη ζωή, με το οποίο μπορείς να παλέψεις και να ανταπεξέλθεις απέναντι σε όλα. Χωρίς αυτό τίποτα δεν γίνεται. Και τώρα που βιώνουμε τόσο δύσκολες καταστάσεις, ένα τι παραπάνω. Γεγονός είναι ότι όλοι μας περνάμε μεγάλα ζόρια. Είτε στη δουλειά, είτε στα αισθηματικά, ο καθένας έχει τους λόγους του να μην είναι και στα καλύτερα του. Συχνά τσατιζόμαστε, ακόμη πιο συχνά πλέον ξεφεύγουμε από τα όρια μας και χάνουμε την υπομονή μας.

Και έρχεται η στιγμή που θα ξεσπάσεις στον άλλο. Σου φταίει, δεν σου φταίει. Και μαλώνεις. Και χαλάς τη ζαχαρένια τη δική σου και του άλλου. Και μετανιώνεις μετά από λίγο. Ξέρεις όμως κάτι; Υπάρχει ένα χαπάκι, αγάπη το ονομάζω, με το οποίο όλα μπορούν να γιατρευτούν. Δεν θα το βρεις να πωλείται σε κανένα φαρμακείο. Δεν αγοράζεται βασικά. Προσφέρεται δωρεάν σε όλους μας ανεξαιρέτως. Δεν μας ζητάει τίποτα και μας δίνει τα πάντα. Θέλει απλά να της χαμογελάσουμε. Να έχουμε διάπλατη την καρδιά μας να την υποδεχτούμε. Ε, τι σου ζητάμε πια; Χαμογέλα λίγο. Είδες; Κάπως καλύτερα δεν είναι έτσι; Άνοιξε το παραθυράκι της ψυχής σου, ίσα- ίσα για να μπορέσει να τρυπώσει λίγο μέσα η αγάπη. Να φωλιάσει. Να μπορέσει να ονειρευτεί. Μη δειλιάζεις. Τόλμησε επιτέλους. Μην παραιτείσαι.

Νιώσε τη χαρά για τα όμορφα πράγματα που σου συμβαίνουν. Σταμάτα να φθονείς για όλους όσους σε έχουν προσπεράσει, γι αυτούς που δεν το βάζουν κάτω και εξελίσσονται, γι αυτούς που ότι και να τους συμβεί πάντα θα βρίσκουν τον τρόπο να ξεπερνούν τις δυσκολίες και να βγαίνουν νικητές. Βρες πάλι λίγη από την παιδική σου αθωότητα. Δείξε την αλληλεγγύη και το ανθρώπινο σου πρόσωπο σε όσους σε χρειάζονται. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Αυτά, το έχουμε κατανοήσει χρόνια τώρα, είναι φτώχεια και σπάνια προσφέρουν κάτι. Προχώρα σε πράξεις. Καθημερινά. Σταμάτα να μιζεριάζεις, να γκρινιάζεις, να είσαι σκιά του εαυτού σου. Δεν μπορεί όλοι να είναι λάθος γύρω σου και εσύ μόνο ο σωστός. Δεν γίνεται όλα να είναι χάλια.

Ρίξε μια ματιά γύρω σου. Είμαι σίγουρη ότι βλέπεις κάτι όμορφο, κάτι που μπορεί να απλά το έναυσμα που θα σου δοθεί για να δεις τα πράγματα λιγάκι διαφορετικά. Δώσε ευκαιρίες, συγχώρεσε, μην κρατάς κακίες, μην εμμένεις σε χαζούς εγωισμούς, εξωτερίκευσε τα συναισθήματα σου, δεν σε παρεξηγεί κανένας, μη φοβάσαι. Μοίρασε αγάπη ολούθε, αγάπη προς τον συνάνθρωπο σου. Συνέχισε να ελπίζεις, να προσφέρεις, να προχωράς, να δίνεσαι. Δεν υπάρχει λόγος να σκιάζεσαι. Ελευθερώσου λοιπόν αγαπημένε μου και αγάπα. Κάντο για τον εαυτό σου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.