Προσοχή…

Το καλοκαίρι είναι εδώ, αγαπημένε μου αναγνώστη. Η εποχή για μπάνια και βόλτες. Να πάρει ο Νίκος το μηχανάκι του, ο Γιώργος το δικό του και να κάνουν βόλτα μέχρι τις Αλυκές ή την Αγριά. Να πάρει η Μαρία το αυτοκίνητό της, να βάλει μέσα και τις φίλες της και να πάνε στο Πήλιο για μπάνιο.

Έλα όμως που κάτι έχουν πάθει όλοι τους και δεν αντέχουν ούτε κράνος να βάλουν στο κεφάλι τους, ζεσταίνονται λέει και δεν μπορούν, ούτε όμως να βάλουν και ζώνη, αφού νιώθουν ότι τους περιορίζει (!).

Θέλουν να νιώθουν άνετα πάνω στο όχημα τους, ελεύθεροι να κάνουν τη βόλτα τους, να βάζουν δυνατά τη μουσική, να τραβούν καθοδόν φωτογραφίες, να μιλάνε στο κινητό και να νομίζουν ότι επειδή κρατούν ένα τιμόνι στα χέρια μπορούν να κάνουν τα πάντα, όπως εκείνοι θέλουν. Τα ίδια οδηγικά χάλια τα βλέπεις παντού. Στο Βόλο, στα νησιά που έχουν γεμίσει από νέους που θέλουν να κάνουν ότι τρέλα τους έρθει στο κεφάλι. Φταίνε αυτά όμως ή φταίνε όλοι εκείνοι που δεν βρήκαν το σωστό τρόπο για να τους μάθουν ότι το να είσαι σωστός οδηγός, να φοράς τη ζώνη και το κράνος σου, πρώτα αφορά εσένα τον ίδιο, δείχνει το πόσο σέβεσαι τον εαυτό σου και ύστερα τους γύρω σου; Έχω την εντύπωση, αγαπημένε μου, πως ότι βλέπει το παιδί, αυτό θα πράξει και το ίδιο. Βλέπει τον πατέρα να μην δίνει δεκάρα για το πώς οδηγά, να κάνει αντικανονική προσπέραση, να περνά με κόκκινο, ε, το ίδιο θα κάνει και το παιδί. Θα αδιαφορήσει. Αφορμή γι αυτές μου τις σκέψεις, στάθηκε το γεγονός που αντίκρισα το Σαββατοκύριακο στη Σκιάθο.

Νέα παιδιά πάνω σε μηχανάκια, να τρέχουν σαν τρελά, μπορεί και μεθυσμένα αρκετά από αυτά, χωρίς το προστατευτικό κράνος, χωρίς να τους ενδιαφέρει ή να έχουν καν στο μυαλό τους ότι μπορεί να τους συμβεί οτιδήποτε. Δεν υπολογίζουν στην ζωή τους; Δεν τους ενδιαφέρει ούτε η ζωή των υπολοίπων; Δεν έχουν καν στο μυαλό τους ότι ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να εμπλακούν σε κάποιο ατύχημα; Τόσα και τόσα περιστατικά έχουν δει τα μάτια μας, και τον τελευταίο καιρό και στην περιοχή μας.

Νέοι άνθρωποι να χάνουν τη ζωή τους σε τροχαία ατυχήματα που μπορεί να είχαν αποφευχθεί. Δεν θα μείνω στα νούμερα που κατά καιρούς δίνει η Τροχαία. Θα μείνω πίσω από τα νούμερα, που βρίσκονται ανθρώπινες ψυχές, αλλά και σε όλους εμάς που καλό θα ήταν πριν ανεβούμε στο μηχανάκι ή μπούμε στο αυτοκίνητο να αναλογιστούμε τι καλό μπορούμε να κάνουμε για εμάς και τους γύρω μας. Προσοχή λοιπόν στους δρόμους…

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.