Σαν φυλακτό

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος, αγαπημένε μου αναγνώστη, παρά μόνο να ζήσουμε έχοντας στο πλάι μας ανθρώπους που μπορούν να χαρούν με τη χαρά μας, να λυπηθούν με τη λύπη μας. Να πορευτούμε σε αυτή τη ζωή, έχοντας φίλους που θα μας νοιάζονται και θα ενδιαφέρονται για εμάς και που με τις πράξεις τους θα δείχνουν μόνο σεβασμό και αγάπη προς το πρόσωπο μας. Να πηγαίνουμε βήμα- βήμα με εκείνους που ενδιαφέρονται και είναι εκεί όταν πρέπει για εμάς, όχι για να κερδίσουν κάτι, αλλά γιατί μας εκτιμούν και θέλουν να μοιραζόμαστε μαζί πράγματα.

Να επιλέγουμε όλους εκείνους που μας κάνουν να νιώθουμε τόσο ευγνώμονες από τις πράξεις τους απέναντι μας, που και εμείς με τη σειρά μας να θέλουμε να τους προσφέρουμε όσα περισσότερα γίνεται για να τους ευχαριστήσουμε, που ακόμη και όταν σταματήσουμε να το κάνουμε, είμαστε σίγουροι ότι δεν θα μας παρεξηγήσουν ή δεν θα τους κακοφανεί, αντιθέτως θα εξακολουθούν να κρατούν την ίδια στάση απέναντι μας, πάντα με σεβασμό. Ξέρω, δεν είναι πολλοί εκείνοι που θα θελήσουν να σε προστατεύσουν από κακοτοπιές ή που δεν θα αφήσουν την γνώμη του οποιουδήποτε να επηρεάσει τη δική σας σχέση. Υπάρχουν όμως και τέτοιοι άνθρωποι. Αυτοί που μόνο αλήθειες θα σου πουν, που θα κάτσουν να τους ανοίξεις την καρδιά σου, που δεν θα σε κρίνουν και που όταν κάνουν λάθος δεν θα φοβηθούν να πουν συγνώμη. Αυτοί που «κουβαλάτε» τα ίδια μυαλά, τις ίδιες ιδέες, που διαφωνείται ακόμη και στα ίδια πράγματα και έχετε τους ίδιους τρόπους να εκφράζεστε, πάντα με επιχειρήματα. Αυτοί που έχουν αρχές και με αυτές προχωρούν, χωρίς να παρεκκλίνουν ρούπι.

Πλάσματα ηθικά. Που δεν θα σε χρησιμοποιήσουν, ανάλογα με τις ανάγκες τους, αλλά που έχουν ως πρωταρχικό τον σεβασμό προς τον ίδιο τους τον εαυτό και μετά σε εσένα. Είμαι σίγουρη, ότι διαβάζοντας τα χαρακτηριστικά των ανθρώπων που σου περιγράφω και που θεωρώ ότι είναι αναγκαίο να κρατήσουμε σαν φυλακτό στη ζωή μας, έχεις βρει τουλάχιστον δυο, τρεις περιπτώσεις, μέσα από τις οποίες παίρνεις μαθήματα ανθρωπιάς καθημερινά. Ανθρώπους που προτιμούν να πληγωθούν, από το να πληγώσουν. Που θα μπουν στη μάχη για να σε σώσουν από τους «κακούς». Που θα βροντοφωνάξουν ότι είναι φίλοι σου και θα σε διεκδικούν καθημερινά, με τον τρόπο τους, μην αφήνοντας τίποτα άσχημο να φωλιάσει στην φιλία σας, και αν κάποιο αγκαθάκι ξεπροβάλλει, γνωρίζουν εκείνοι τον τρόπο που θα το ξεριζώσουν, χωρίς κιόλας να αφήσουν πίσω τους πόνο. Γι αυτό σου λέω, αν έχεις βρει έναν τέτοιο άνθρωπο, αξίζει να τον κρατήσεις στη ζωή σου, να τον αγαπήσεις. Οι υπόλοιποι ας κάνουν ότι θέλουν. Έτσι κι αλλιώς μάλλον περαστικοί είναι…

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.