Το τέλος που σημαίνει νέα αρχή…

Αυτός ο τελευταίος μήνας του χρόνου. Ο Δεκέμβρης. Μεταίχμιο. Αλλαγή. Η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη ξεκινήσει. Μέχρι τότε που θα έλθεις face to face με το μηδέν. Στρογγυλό. Άδειο. Κενό. Έτοιμο να ξεκινήσει να μετράει. Ο χρόνος μηδενίζει. Το κοντέρ ξεκινάει από την αρχή. Πάντα κάτι συμβαίνει αυτό το μήνα. Κάτι που αφήνει σημάδια πάνω μας. Σα να το κάνει επίτηδες για να μας ξυπνήσει. Ενηλικίωση. Σε βάζει αντιμέτωπο με τις αντοχές σου. Τα όρια σου. Σε προκαλεί να αναλογιστείς. Αποτινάξεις. Αναθεωρήσεις. Τροχίζει τις άκρες σου. Σφίγγεις τα δόντια για να μην τσιρίξεις.

Ο διαολεμένος τούτος μήνας νιώθει παραμελημένος. Είναι ο τελευταίος όλων. Ο πάτος. Κουβαλάει τα απόβλητα όλης της χρονιάς. Σου δίνει μια για να πας στον πάτο. Και αυτός γελάει. Δε θέλει να νιώθει μόνος. Σε βουτάει από τα μαλλιά και σε τραβάει μαζί του. Μπορεί και να τον φτάσεις ή να νιώσεις τις πατούσες σου ίσα να ακουμπούν τις λάσπες. Δοκιμάζει τα αποθέματα ενέργειας σου. Αν είσαι καλός δρομέας έχεις κρατήσει δυνάμεις για να τερματίσεις έχοντας σώας τας φρένας. Να βγεις νικητής. Να περάσεις πάνω από το εμπόδιο που ονομάζεται Δεκέμβρης και να προχωρήσεις. Και τα Χριστούγεννα πλησιάζουν. Ύπουλος μήνας στα αλήθεια. Φοβού τους Δαναούς και Δώρα φέροντας. Κάτι ήξερε ο Βιργίλιος στην Αινειάδα όταν προειδοποιούσε. Χρυσώνει το χάπι των αντοχών σου. Χαλάει για λίγο την πυξίδα της σκέψης σου. Το κλίμα των εορτών δίκοπο μαχαίρι. Σε βοηθάει να ξεχάσεις ή να θυμηθείς πιο έντονα.

Ανθρώπους που δεν είναι (πλέον) μαζί σου για να γιορτάσεις, γελάσεις, ευχηθείς, ονειρευτείς. Ανθρώπους που έφυγαν από τη ζωή ή απλά είναι μακριά σου. Μπάζει κρύο από αυτό το κενό. Τόσο όσο για να σου προκαλέσει εκείνη την ανατριχίλα της έλλειψης. Και η μοναξιά. Αχ, αυτή η μοναξιά, δυναμώνει. Ρουφάει ένταση από το κλίμα των ημερών και θεριεύει. Άνθρωποι που δεν έχουν κάποιον να μοιραστούν αυτές τις μέρες. Νιώθουν περισσότερο το σκοτάδι στη ζωή τους. Παράξενος μήνας. Ιδιαίτερος. Το crash test των αντοχών μας. Το τέλος που σημαίνει μια νέα αρχή. Αναπόφευκτο. Η αρχή ακολουθεί πάντα. Είναι η ροή της ζωής. Διαφορετικά παύεις να υπάρχεις. Η ευθεία γραμμή στο καρδιογράφημα της ζωής δηλώνει ανυπαρξία.

Αντίστροφη μέτρηση. Αλλαγή του χρόνου. Η άγκυρα ανέβηκε, ανεμίζει ακολουθώντας τον προηγούμενο χρόνο που σαλπάρει στα λιμάνια της λήθης και της μνήμης. Ο επόμενος ξεδιπλώνεται μπροστά μας, κενός, έτοιμος να μεγαλουργήσουμε πάνω του. Να πάρουμε το πινέλο μας και να του δώσουμε τα χρώματα που εμείς θέλουμε. Οπλισμένοι με δύναμη για να αντέξουμε ό,τι αρνητικά απρόσμενο μας φέρει. Αέρας σηκώθηκε. Μυρίζει αλλαγή…

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.