Το Χριστουγεννιάτικο μήνυμα που δεν έστειλες

Γιορτινές ημέρες, γεμάτες από χαρά και ευχές. Και όμως. Ούτε αυτή τη φορά επικοινωνήσαμε με όσους θέλαμε. Δεν τους τηλεφωνήσαμε για ευχές, δεν τους είπαμε αυτά που θέλαμε. Κάποιους άλλους πάλι τους έχουμε ξεχάσει εντελώς, αλλά δεν είναι ότι δεν τους νοιαζόμαστε. Κάποιους πάλι το «τραβούσε ο οργανισμός τους» και τους αγνοήσαμε παντελώς. Ναι μεν τους σκεφτήκαμε, αλλά αυτή σκέψη εξαφανίστηκε πιο γρήγορα από ότι εξαφανίζονται οι κουραμπιέδες από την πιατέλα.

Υπήρχαν βέβαια και εκείνοι που θέλαμε σαν τρελοί να επικοινωνήσουμε μαζί τους για να τους ευχηθούμε, αλλά πάλι δεν το κάναμε. Τι και αν πήρες το σταθερό στο χέρι, τι αν προσπάθησες να στείλεις μήνυμα από το κινητό, τι και να κάθισες με τις ώρες μπροστά από τον υπολογιστή για να βρεις τις κατάλληλες λέξεις για να αποστείλεις ένα email, τίποτα.

Τι είναι αυτό που σε κρατάει, αναρωτήθηκες ποτέ αγαπημένε μου αναγνώστη; Γιατί δεν τηλεφώνησες; Γιατί δεν έστειλες ένα μήνυμα στο κινητό, ένα σήμα καπνού βρε αδελφέ. Φέτος τις γιορτές, συνομιλώντας με φίλους, κατάλαβα ότι ελάχιστα επικοινώνησαν με γνωστούς και φίλους αυτές τις ημέρες. Που είναι τα χρόνια που μόλις έμπαιναν Χριστούγεννα, δεν προλάβαινες να σηκώνεις τηλέφωνα; Δεν είναι όμως μόνο ότι δεν μιλήσαμε με συγγενείς και φίλους.

«Χαθήκαμε» εντελώς. Ούτε με το γείτονα ανταλλάξαμε ευχές, ούτε με συναδέλφους, ούτε με κανέναν. Και ας λαχταρούσε η καρδιά να μιλήσουμε, να πούμε μια κουβέντα, να μάθουμε τα νέα τους, να δούμε πως περνάνε, να τους ζητήσουμε μια συγνώμη, γιατί να, κάτι τέτοιες μέρες έρχονται όλα στο μυαλό και οι ενοχές « πνίγουν». Λαχταρούσες να μιλήσετε από καρδιάς, αλλά πάτησες φρένο. Και τώρα; Με ποιον θα τα πεις; Μήπως με τα μελομακάρονα που σε κοιτούν; Φάε άλλο ένα και καθώς θα νιώθεις τη γλύκα στο στόμα σου, σκέψου πόσοι πιθανόν να περίμεναν να κάνεις εσύ το πρώτο βήμα, αλλά εσύ δεν.

Και μη βιαστείς να πεις «ας μου τηλεφωνούσαν εκείνοι», υπάρχουν και οι φορές ξέρεις που κάποιος πρέπει να κάνει την κίνηση, βάζοντας στην άκρη τον εγωισμό και το θυμό του. Δηλαδή αν έφταιξες, τι περιμένεις; Να σου τηλεφωνήσουν για να τους πεις «συγνώμη»; Έλα, μην αγχώνεσαι τώρα. Χρόνος υπάρχει, αρκεί να το θελήσεις. Αν ζητάς μια ευκαιρία για να τηλεφωνήσεις κάπου, τώρα είναι η ώρα, που η Πρωτοχρονιά πλησιάζει. Και αν δε σε έπεισα εγώ σου λέω τι έχει πει μια ξένη συγγραφέας ότι «Η καλή επικοινωνία είναι εξίσου διεγερτική με τον σκέτο καφέ. Και είναι το ίδιο δύσκολο να κοιμηθείς μετά». Πολλές φορές μπορεί να συμβεί και όταν δεν έχεις επικοινωνήσει. Μάλλον από τύψεις…

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.