Ψυχραιμία…

Μανάδες μαλώνουν με τους γιους, φίλος με φίλο, αδέλφια μεταξύ τους. Της τρελής σου λέγω γίνεται, αγαπημένε μου αναγνώστη, με αφορμή τις επερχόμενες εκλογές και για το ποιο κόμμα θα ψηφίσει ο ένας, προτρέποντας και τον συγγενή και γνωστό του να κάνει το ίδιο. Δεν είναι υπερβολή, αλλά γίνονται ομηρικοί καβγάδες, ειδικά οι ηλικιωμένοι που φοβούνται λέει ότι θα βγει ο ΣΥΡΙΖΑ και θα χάσουν όλες τις καταθέσεις τους, βρίσκονται σε έξαλλη κατάσταση. Και επειδή το μόνο που δεν μας λείπει αυτή τη στιγμή είναι να χάνουμε την ψυχραιμία μας και να χαλάμε τη ζαχαρένια μας, διάβασε και εσύ, όπως έκανα και εγώ τους παρακάτω τρόπους έτσι ώστε να περάσουμε αναίμακτα και αυτή η εκλογική διαδικασία.

Έχουμε και λέμε:
ΔΕΝ μιλάμε για τα πολιτικά στα οικογενειακά τραπέζια. Δεν βλεπόμαστε που δεν βλεπόμαστε συχνά, ας πούμε τα νέα μας βρε αδερφέ
ΔΕΝ προσπαθούμε να επιβάλλουμε την άποψή μας στον συνομιλητή μας. Λέμε τη γνώμη μας, ακούμε την άλλη, τη σεβόμαστε και η ζωή συνεχίζεται.
ΔΕΝ γυρνάμε πολιτικές συζητήσεις σε αναφορές επί του προσωπικού. Λεκτικές επιθέσεις “και εσύ έχεις κλέψει την εφορία”, “πληρωνόσουν μαύρα” κ.ο.κ. δεν προσφέρουν τίποτε στη συζήτηση.
ΔΕΝ χρησιμοποιούμε ευφυολογήματα αντί για επιχειρήματα. Το ευφυολόγημα αναφέρεται σε συζήτηση καφενείου και είναι οι ατάκες επιπέδου πεζοδρομίου/συνθημάτων
ΔΕΝ λέμε τι θα ψηφίσουμε. Το δικαίωμα στην ψήφο είναι μυστικό και σε επίμονες ερωτήσεις “γιατί δεν μας λες τι θα ψηφίσεις” απαντάμε είτε ευγενικά “θα αποφασίσω τελευταία στιγμή” είτε πιο αυστηρά “δεν σε αφορά”
ΔΕΝ αξίζει να αγχωνόμαστε για πράγματα τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε. Η ψήφος μας είναι σημαντική αλλά ευτυχώς δεν εξαρτώνται τα πάντα από εμάς. Η ζωή με τον έναν ή τον άλλον τρόπο συνεχίζεται.
ΔΕΝ χρειάζεται να χαλάμε την αισθητική μας. Ευτυχώς οι αφισοκολλήσεις είναι πλέον παράνομες (και ακριβές). Στο facebook αν έχουμε «φίλους» πορωμένα τρολς κάνουμε μια απεγγραφή και τελείωσε η ιστορία.
ΔΕΝ αξίζει να χαλάσουμε καμία φιλία ή συγγενική σχέση για τα πολιτικά. Οι κυβερνήσεις έρχονται και φεύγουν, οι ανθρώπινες σχέσεις μένουν και τις έχουμε ανάγκη.
ΔΕΝ προπηλακίζουμε υποψήφιους βουλευτές που κάνουν περιοδείες στις λαϊκές και τις γειτονιές. Η αποδοκιμασία μας θα φανεί στις κάλπες.
ΔΕΝ χύνουμε δηλητήριο στα μυαλά των μικρών παιδιών. Ας τα κρατήσουμε όσο μπορούμε μακριά από τα βάσανα των μεγάλων. Αρκετά χρέη τα έχουμε ήδη φορτώσει.

Αυτά είχα να πω, καλή μας ψήφο, καλή επιτυχία στους υποψήφιους και ό,τι καλύτερο για την πατρίδα μας…

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.