Αυτοί που τελικά μας κερδίζουν…

Στο ράδιο παίζει ένα τραγούδι της Κούκα. «Αν δεν γεννηθείς αστέρι, η ζωή πως περιμένεις να σε ξέρει». Το έχεις ακούσει, είμαι σίγουρη, αγαπημένε μου αναγνώστη. Σκεφτόμουν λοιπόν ότι υπάρχει μια κατηγορία ανθρώπων που έχουν γεννηθεί με το αστέρι αυτό.

Γεννημένοι απλά για να ξεχωρίσουν. Που στο πέρασμα τους δεν θα περάσουν απαρατήρητοι, που τους βλέπεις και τους θαυμάζεις για την γοητεία που εκπέμπουν. Δε πα να καίγεται ο υπόλοιπος κόσμος γύρω τους, εκείνοι είναι γεννημένοι διαθέτοντας προσωπικότητα και το αποδεικνύουν. Υπάρχει βέβαια και η κατηγορία των ανθρώπων που δεν θα τους δεις να διατυμπανίζουν το τέλειο του χαρακτήρα τους, αλλά θα βρουν τον τρόπο να δείξουν την λάμψη τους. Είναι οι διακριτικοί τύποι, εκείνοι που με μια χειραψία, ένα χαμόγελο, μια κουβέντα θα σε κερδίσουν.

Για το τέλος άφησα την κατηγορία των ανθρώπων που ενώ δεν εκπέμπουν κανένα απολύτως φως, εντούτοις τους βλέπεις να στέκονται δίπλα σε τέτοιους ανθρώπους, μπας και πάρουν και αυτοί λίγη από τη λάμψη τους. Κοιτούσα κάτι φωτογραφίες από κάποιους τοπικούς τέτοιους «αστέρες», αγαπημένε μου αναγνώστη, και πραγματικά αναρωτιόμουν πως είναι δυνατόν να επιδιώκουν με τέτοιο τρόπο να βρίσκονται δίπλα σε αναγνωρίσιμα πρόσωπα, επιβάλλοντας κατά κάποιο τρόπο την παρουσία τους. Στη ζωή μου, έχει τύχει να γνωρίσει ανθρώπους και από τις τρεις κατηγορίες που σου ανέφερα παραπάνω. Θα σου είμαι ειλικρινής.

Οι άνθρωποι που με κέρδισαν ήταν οι αυτόφωτοι, αλλά και εκείνοι που με την διακριτική τους παρουσία μπορούν να κάνουν «θόρυβο». Οι άλλοι, εκείνοι που τους απασχολεί μόνιμα το πώς φαίνονται και πως δείχνουν στους γύρω τους μου είναι εντελώς αδιάφοροι έως και αντιπαθητικοί. Γιατί πώς να το κάνουμε;

Δεν μπορώ σε μια κοινωνία που πάει από το κακό στο χειρότερο να συναναστρέφομαι με άτομα που το επίπεδο τους φτάνει μέχρι το πώς θα αποκτήσουν περισσότερα υλικά αγαθά. Ούτε επίσης το πώς θα πάρουν τα πιο όμορφα και στιλάτα ρούχα για να «φανούν». Καρικατούρες ανθρώπων. Ίδια ρούχα, ίδια μαλλιά, ίδιος τρόπος ομιλίας και συμπεριφοράς. Θα μου πεις τι σε πειράζει εσένα για το τι κάνει ο άλλος στη ζωή του. Δίκιο μπορεί να έχεις, αλλά επειδή γύρω μας έχει ανοίξει μεγάλη συζήτηση, θεωρώ ότι το πώς συμπεριφέρεται κάποιος στην καθημερινότητα του παίζει το ρόλο του.

Γιατί για πες μου, τι να τον κάνεις έναν τέτοιο άνθρωπο στη ζωή σου, αν δεν μπορείς να συζητήσεις μαζί για τα προβλήματα σου, τους προβληματισμούς σου, θέματα που αφορούν εσένα και τον κόσμο γύρω σου; Καλά τα φτερά, τα πούπουλα και οι φωτογραφίσεις κάτω από λαμπερά φώτα, αλλά το λευκό, το διάφανο, το ξεκάθαρο, πάντα θα κερδίζει πόντους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.