Αυτούς τους φίλους θέλουμε

Πολλές φορές έχω δώσει συμβουλές σε φίλους μου ανατρεπτικές. Που σε καμία περίπτωση δεν θα περίμεναν να ακούσουν, αλλά που βαθιά μέσα τους η προτροπή μου να το κάνουν ήταν γι αυτούς αυτό που πραγματικά ήξερα πως ήθελαν. Αυτό το κάνω γιατί κι εγώ από εκείνους αυτό περιμένω. Δεν θέλω να με καθησυχάζουν, θέλω να με κάνουν να ενεργώ, κι ας τρώω καμιά φορά τα μούτρα μου. Μέσα στο παιχνίδι δεν είναι και αυτό, αγαπημένε μου αναγνώστη; Μου αρέσει να βλέπω και να θέλουν και οι φίλοι μου από μένα να ρισκάρω. Να ζω με ένταση. Να απολαμβάνω ότι κάνω.

Σε κάθε τομέα της ζωής μου. Γιατί τι σόι φίλος είναι εκείνος που δεν σε αφήνει να ζεις στα όρια; Για να σου είμαι ειλικρινής, φίλους αποκαλώ εκείνους τους ανθρώπους που θα με παρακινήσουν για κάτι. Που δεν θέλουν να με βλέπουν στάσιμη. Που θα με σπρώξουν στο να πάρω μια τολμηρή απόφαση. Που θα χαρούν αν βγω από τα στενά όρια και πλαίσια της καθημερινότητας. Κι ας μην είναι πάντα το σωστό αυτό. Κι ας είναι μεγάλο ρίσκο που μπορεί στο τέλος να γίνει και επικίνδυνο. Φίλους θεωρώ όλους εκείνους που μπορούν να παρασυρθούν από τον αυθορμητισμό μου. Που τα «κύματα» μας συμβαδίζουν. Που ο ένας θα παρακινεί τον άλλον. Που ο ένας αναγνωρίζει την τρέλα του άλλου και την αποδέχεται.

Που δεν τους αρέσουν τα μέτρια και δεν συμβιβάζονται. Που όταν νιώθεις πως έχεις τάσεις φυγής, θα είναι οι πρώτοι που θα σου ανοίξουν την πόρτα, μη σου πω θα σου δώσουν και μια σπρωξιά για να ανοίξεις τα φτερά σου και να πετάξεις. Που δεν θα σε αφήσουν να αμφιβάλεις, να είσαι επιφυλακτικός, αντιθέτως θα σε προτρέψουν να φτάσεις μέχρι εκεί που αντέχεις. Για ότι αγαπάς, για ότι ονειρεύεσαι.

Φίλους αποκαλώ όλους όσους κουβαλάνε την ίδια τρέλα με εμένα. Που θα είναι εκεί όταν έχω «φάει» τα μούτρα μου, αλλά δεν θα πουν κουβέντα. Θα ανοίξουν απλά την αγκαλιά τους, θα με υποστηρίξουν, μα ποτέ δεν θα κριτικάρουν την όποια απόφαση πήρα. Πολυ χαίρομαι να τους ακούω όταν λένε «Φιλαράκι σιγά, δεν έγινε και τίποτα, πάμε παρακάτω με περισσότερη τρέλα αυτή τη φορά». Δεν είναι εκπληκτικό να μπορείς να ακούς τέτοια λόγια από έναν τρίτο, την στιγμή που ίσως να βιώνεις μια αδύναμη σου στιγμή; Δώρο είναι. Και είναι τυχερός όποιος έχει δίπλα του τέτοιους ανθρώπους, που ποτέ δεν θα σου χτυπήσουν τα όποια λάθη σου, αντιθέτως θα σου βγάζουν τον καλύτερο σου εαυτό.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.