Ακόμα σε ενδιαφέρει τι θα πει ο κόσμος;

Η κάθε μας μέρα είναι διαφορετική. Γνωρίζουμε ανθρώπους, βιώνουμε καταστάσεις, ανά πάσα ώρα και στιγμή τα δεδομένα αλλάζουν. Κι εμείς τι κάνουμε; Απλά παρατηρούμε νομίζω, αγαπημένε μου αναγνώστη. Είμαστε μπερδεμένοι, αυτό είναι αλήθεια. Μη σου πω και γελασμένοι. Θα μου πεις πως το καταφέραμε αυτό; Με το να προσποιούμαστε κάτι που ίσως να απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Δεν ξέρω τι είναι αυτό που μας οδηγεί στο να το κάνουμε αυτό. Από φόβο μήπως κάποιος μας κακοχαρακτηρίσει, αν τυχόν εκφραστούμε όπως πραγματικά θέλουμε;

Μήπως επειδή πιστεύουμε ότι κάποιος μπορεί να απογοητευτεί αν γνωρίσει τον πραγματικό μας εαυτό; Πόσο λάθος κάνουμε να μειώνουμε έτσι τους εαυτούς μας. Στο έχω ξανά γράψει, πως ο κόσμος δεν θα σταματήσει ποτέ να λέει. Άριστος να είσαι, θα βρει μια σκιά για να σε σχολιάσει. Γιατί λοιπόν να μπαίνεις στη διαδικασία να υποδύεσαι κάτι που δεν είσαι μόνο και μόνο για να μην κριθείς. Πάντα οι άλλοι θα μιλάνε πίσω από την πλάτη σου, μην έχεις αυταπάτες. Ε, και; Τι σημαίνει αυτό; Που μπορεί να σε επηρεάσει; Ας συνεχίζουν να μιλάνε με την πλάτη σου, εσύ είσαι μπροστά, προηγείσαι από εκείνους. Είναι «μικροί» αφού δεν μπορούν να σου πουν ότι έχουν κοιτώντας σε στα μάτια.

Είναι δυνατόν να επιλέξεις έναν άλλο τρόπο ζωής, από αυτόν που σε κάνει πραγματικά ευτυχισμένο, μόνο και μόνο για να μην πουν κάποιοι εναντίον σου; Ας πουν ότι θέλουν. Αν θέλεις να κυκλοφορείς όλη μέρα με τις φόρμες, κάντο. Αν θες να είσαι αχτένιστος, επίσης. Αν θες να πιεις και να φας μέχρι σκασμού, επιχείρησε το.

Από πότε θα βάλουμε κάποιον στον κεφάλι μας για να μας υποδεικνύει πότε και πως θα το κάνουμε και γιατί θα πρέπει να μας ενδιαφέρει αν αυτός συμφωνεί με όσα κάνουμε ή όχι; Είναι αστεία όλα αυτά και μόνο που τα συζητάμε. Αν δεν κάνεις τώρα αυτά που σου αρέσουν, πως σε φαντάζεσαι να αντιδράς όταν θα έρθει η στιγμή που θα γυρνάς στο παρελθόν σου και θα δεν θα έχεις ούτε μια όμορφη στιγμή να θυμηθείς; Γι αυτό σου λέω, αγαπημένε μου. Ο κόσμος δεν έχει άλλη δουλειά να κάνει από το να λέει. Να κρίνει. Το ίδιο μπορεί να κάνεις κι εσύ.

Το θέμα όμως είναι να μπορεί κάποιος να μάθει πως είναι να ζει για τον ίδιο και μόνο. Να χαίρεται με την κάθε του στιγμή. Εκείνη που θα την ζήσει με την ψυχή του. Γι αυτό σταμάτα να σε ενδιαφέρει τι θα πουν οι γύρω σου και ζήσε για σένα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.