Από επιλογή

Βλέπω τους ανθρώπους να στριμώχνονται συνήθως σε ουρές. Σε τράπεζες, σε σούπερ μάρκετ. Κακός χαμός. Όχι εγώ έχω σειρά, όχι εσύ ήρθες μετά από εμένα. Άνθρωποι κάθονται και τσακώνονται για να πάρουν ένα χαρτάκι, αυτό που θα τους θέσει σε προτεραιότητα. Αυτή η μανία μας να είμαστε πρώτοι, να έχουμε την προτεραιότητα, δεν σταματά μπροστά από τον γκισέ της τράπεζας ή του μάρκετ. Αυτό σκεφτόμουν, όταν μια γνωστή μου εξιστορούσε μια περίπτωση φίλης της, η οποία απ’ ότι μου έδωσε να καταλάβω, δεν βρίσκεται και στην πρώτη θέση της προτεραιότητας του φίλου της. Στεναχωριέται, λογικό. Γιατί, όταν αγαπάς και δεν βλέπεις την ανάλογη ανταπόκριση πικραίνεσαι.

Αναρωτιέσαι τι δεν έχεις κάνει καλά. Μπαίνεις σε σκέψεις. Τα συναισθήματα σου είναι ανάμεικτα. Η αλήθεια είναι, αγαπημένε μου αναγνώστη, ότι όποιος έχει βρεθεί στη θέση του να μην είναι η πρώτη επιλογή κάποιου, δεν ήταν και ότι καλύτερο. Γιατί σκέψου τώρα, να ήσουν σε μια σχέση ή σε κάτι που μόλις ξεκινούσε και ο άλλος για τον οποίον ενδιαφέρεσαι να σου έδειχνε με τον τρόπο του ότι δεν είσαι και η πρώτη επιλογή στο πρόγραμμα του. Η περίπτωση της ιστορίας που έμαθα έχει να κάνει ως εξής.

Ο άλλος ποτέ δεν την παίρνει τηλέφωνο, δεν στέλνει μήνυμα, παρά μόνο θα μιλήσουν αν εκείνη το επιδιώξει. Μη μου πεις το γνωστό κι εσύ ότι μπορεί να μην έχει χρόνο. Αν σκέφτεσαι κι αν νοιάζεσαι για τον άλλον χρόνος αποκλείεται να μην δεν βρεθεί. Τι να το κάνει κάποιος να βρίσκεται λοιπόν σε μια σχέση που δεν τον κάνουν να νιώθει ξεχωριστός;

Υπάρχουν βέβαια κι αυτοί που εθελοτυφλούν. Που όντως ο άλλος δεν τους δίνει την απαραίτητη σημασία και συνεχώς τους δικαιολογούν. Μεταξύ μας, αγαπητοί μου, αν κάποιος σε έχει στις προτεραιότητες σου είναι ολοφάνερο, όπως και όταν δεν σε έχει. Ας μην παραμυθιαζόμαστε, τζάμπα χρόνος και κόπος. Γι αυτό καλό θα είναι, αν δεν θέλουμε να μπλέκουμε και να στεναχωριόμαστε τζάμπα βρε αδελφέ, να διεκδικούμε μέχρι ενός σημείου, αλλά να μην ζητιανεύουμε κιόλας την προσοχή κάποιου. Το θέμα είναι να είμαστε η επιλογή του, μόνο έτσι έχει αξία. Για όλα τα υπόλοιπα, όσο πιο γρήγορα τα αντιληφθείς, τόσο πιο εύκολο θα σου είναι να τα ξεπεράσεις και να προχωρήσεις παρακάτω. Γιατί μου είναι αδύνατον να σκεφτώ ότι μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που παρακαλούν και ικετεύουν για λίγη προσοχή, για λίγο χρόνο, για έστω και λίγο χώρο. Είναι λυπηρό. Γι αυτό μην συμβιβάζεσαι, αγαπημένε μου. Όλα ή τίποτα. Πολύ ή καθόλου. Μαζί ή όχι. Ξεκάθαρες καταστάσεις, ήσυχο κεφάλι.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.