Ας μιλήσουμε ευθέως

Δεν μας φτάνουν τα προβλήματα της καθημερινότητας και της οικονομικής ανέχειας, έχουμε και τα αναμεταξύ μας προβλήματα, γυναικών και ανδρών εννοώ, να μας ταλαιπωρούν. Θα μου πεις σιγά το νέο. Πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν προβλήματα στις αναμεταξύ μας σχέσεις, που αποτελούν από αρχαιοτάτων χρόνων ένα άλυτο μυστήριο που πιστεύω ότι ούτε οι επιστήμονες του μέλλοντος θα καταφέρουν να επιλύσουν.

Μου έλεγε τα παράπονα της μια φίλη τις προάλλες, για το γεγονός πως θεωρεί ότι ο φίλος της δεν την καταλαβαίνει, την παραμελεί και χίλια δυο άλλα. Θα μου πεις, η πρώτη ή η τελευταία είναι. Και δεν συμβαίνει μόνο στις γυναίκες, οι άνδρες να δείτε τι παράπονα έχουν. Αν μου επιτρέπεις, αγαπημένε μου, το ζήτημα είναι τόσο απλό στο να συνεννοηθούν δυο άνθρωποι του αντίθετου φύλου, που πραγματικά απορώ γιατί καθόμαστε και αναλώνουμε το χρόνο, τη σκέψη και τη διάθεση μας στο να καθόμαστε να σκεφτόμαστε και να βασανιζόμαστε με τις ώρες γιατί ο ένας είπε το ένα και ο άλλος απάντησε το άλλο. Τα θέλω του καθένα είναι διαφορετικά. Γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε διαφορετικά.

Οι νοοτροπίες, τα θέλω, τα ζητούμενα είναι διαφορετικά. Εντάξει, να το δεχτώ ότι οι γυναίκες δεν έχουν και το πιο απλό μυαλό, σε σχέση με τον άντρα που τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα στο κεφάλι του. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να βρούμε κωδικούς για να επικοινωνήσουμε. Όλα ξεκινούν, αν θέλεις την άποψη μου, από το γεγονός ότι δεν είμαστε ξεκάθαροι. Δεν λέμε αυτό που θέλουμε, όταν το θέλουμε. Είσαι θυμωμένος; Θέλεις να βγεις; Θέλεις να κάτσεις σπίτι; Βαριέσαι; Πεινάς; Ότι και αν σου συμβαίνει, δεν έχεις παρά να τον μοιραστείς με τον άλλον, παρά να περιμένεις να «μυρίσει» ο άλλος τα νύχια του για να καταλάβει ποιος είναι ο λόγος που κάθεσαι μουτρωμένος στον καναπέ. Θάρρος χρειάζεται και αν το διαθέτεις για να πεις τα πράγματα με το όνομα τους, μόνο παρεξηγήσεις δεν θα έχεις μέσα στη σχέση σου. Όλα μπορεί να γίνουν πιο όμορφα, αν οι άνθρωποι αποφασίσουν να είναι ξεκάθαροι μεταξύ τους. Θέλεις κάτι; ζήτα το.

Μη περιμένεις ο άλλος να καταφέρει να το μαντέψει. Αυτά δεν γίνονται ούτε σε ταινία επιστημονικής φαντασίας. Ας είμαστε ευθείς, ας λέμε αυτό που νιώθουμε και πιστεύουμε, ανεξάρτητα από το πώς θα το πάρει ο άλλος. Μια σχέση, η οποιαδήποτε σχέση, για να ευδοκιμήσει, εκτός από αγάπη και υπομονή, χρειάζεται και ειλικρίνεια. Ας το δοκιμάσουμε μπας και καταφέρουμε τίποτα, πάντως να κάνουμε τα πράγματα χειρότερα στις αναμεταξύ μας σχέσεις το αποκλείω.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.