Μπορείς, αν το θελήσεις

Αλήθεια, πότε ήταν η τελευταία φορά, αγαπημένε μου αναγνώστη, που «παρέδωσες» τις όποιες σου επιθυμίες να τις ικανοποιήσει το σύμπαν; Ναι, το σύμπαν, που υποτίθεται όταν θέλεις κάτι πολύ, θα στο πραγματοποιήσει. Για πες μου τώρα, πόσες αυτές τις φορές που του «απευθύνθηκες», σου έκανε τη χάρη και σε άκουσε; Ίσως από τύχη, θα μου πεις, το πολύ μια- δυο φορές. Και τυχερός ήσουν, θα σου πω εγώ.

Γιατί το σύμπαν, συγνώμη που θα στο πω, αλλά δεν έχει μόνο τα δικά σου θέλω να ικανοποιήσει. Μη σου πω ότι ούτε καν μπορεί να σε γνωρίζει. Γιατί εσύ μπορεί να θέλεις, να βάζεις τα δυνατά σου, να έχεις στόχους, να το φέρνεις από εδώ, να το περνάς από εκεί και να τα καταφέρεις. Και αυτό συμβαίνει γιατί βλέπεις ότι το σύμπαν αδιαφορεί για σένα, που πεισμώνεις και βλέπεις ότι τελικά μπορείς και χωρίς εκείνο. Μπορεί να σου πάρει λίγο χρόνο παραπάνω, μπορεί να πιεστείς περισσότερο, μπορεί να μη τα καταφέρεις με την πρώτη, αλλά τουλάχιστον γνωρίζεις πως μόνο επειδή το θέλησες και το προσπάθησες, μόνο και μόνο επειδή ο εαυτός σου το πάλεψε, τα κατάφερες. Κανένα σύμπαν, καμία υπερδύναμη δεν ήταν ικανή να συνωμοτήσουν για να κάνουν το δικό σου χατίρι. Για όλα «φταίει» ο εαυτός σου. Και μόνο.

Και η αλήθεια είναι αυτή, αγαπημένε μου. Κανένα σύμπαν δεν μπορεί να φανεί ικανό να σε βοηθήσει, αν η δύναμη που κρύβεις μέσα σου δεν σε «σπρώξει» πρώτη απ’ όλα. Μπορεί να είναι κρυμμένη κάπου, προσωρινά. Μπορείς να την ψάξεις και να την βρεις όμως. Δεν μπορεί να χάθηκε για πάντα. Εκεί πέρα βρίσκεται το μυστικό της επιτυχίας σου. Αν κάτι το θες πολύ και με την καρδιά σου, κανένα εμπόδιο δεν μπορεί να μπει στο δρόμο σου. Δεν σε ικανοποιεί πλέον η δουλειά σου; Τρέξε, ψάξε, νιώσε την απόρριψη, φάε τα μούτρα σου. Στο τέλος θα βρεις αυτό που θα σε ικανοποιήσει. Θες ν’ αλλάξεις τη ζωή σου, θεωρώντας ότι οι στόχοι σου έχει πλέον ξεπερασμένοι; Στο χέρι σου είναι και αυτό.

Πάρε βαριοπούλα και άρχισε να γκρεμίζεις και σταμάτα μόνο όταν νιώσεις πως κάθε τι από εκείνα που δεν σου άρεσαν αποτελούν πλέον παρελθόν. Θέσε νέους στόχους και ακολούθα τους. Θέλεις έναν άνθρωπο στη ζωή σου; Κυνήγησε τον, προσπάθησε, μπες στη μάχη. Αν είναι κάτι που το θες πολύ, θα τα καταφέρεις στο τέλος να του αποδείξεις ότι αξίζει να είναι ο ένας στη ζωή του άλλου. Σε ταλαιπωρεί κάποια αρρώστια; Είσαι πολύ μικρή για να τα βάλει μαζί σου. Η δύναμη που έχεις μέσα σου είναι τεράστια. Μπορεί να πονέσεις, αλλά μη σταματήσεις λεπτό να προσπαθείς για το καλύτερο. Αν το πιστέψεις, θα είσαι ο νικητής. Άσε λοιπόν το σύμπαν στις δουλειές του, και πίστεψε ότι θα τα καταφέρεις. Και αν πάλι δεν γίνει, θα είναι γιατί δεν το είχες πιστέψει από την αρχή. Δεν το θέλησες. Και αν δεν το θελήσεις, θα είσαι χαμένος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.