Χαμογελάμε, ακόμη και στα δύσκολα

Αν ρίξεις μια ματιά γύρω σου, αγαπημένε μου αναγνώστη, πολύ σπάνια θα συναντήσεις ανθρώπους να χαμογελούν. Θα μου πεις, με τόσα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο καθένας στην καθημερινότητα του, για γέλια είμαστε; Άλλο γελάω όμως, κι άλλο δεν χαμογελάω καν. Το βλέπω και από τον εαυτό μου, αν και λόγω του αυτοσαρκασμού μου πολλές φορές μέσα στην ημέρα χαμογελώ. Και νομίζω πως όλοι μας είναι κάτι που οφείλουμε να κάνουμε για τον εαυτό μας. Σαν ένα μικρό, καθημερινό δώρο, που τόσο το έχουμε ανάγκη. Η ζωή έχει τις δυσκολίες της και είναι αδυσώπητη σκληρά απέναντι μας. Το ίδιο και οι άνθρωποι. Δεν ξέρω πόσες φορές είναι εφικτό να χαμογελάμε μέσα στη μέρα, αλλά νομίζω ότι είναι στο χέρι μας. Ακόμη και όταν όλα φαντάζουν δύσκολα. Όταν νιώθεις ότι βουλιάζεις.

Χαμογέλα και ας μην πέτυχες το στόχο σου, κι ας φύγουν άνθρωποι από δίπλα σου, ακόμη κι όταν θέλεις να βάλεις τα κλάματα. Πολλές φορές νιώθεις να σε πνίγει το άδικο. Να χάνεται ο κόσμος κάτω από τα πόδια σου. Ε, σιγά, ας μην φέρνουμε και την καταστροφή. Πες ότι δεν ήταν γραφτό, ότι η ζωή επιφέρει αλλαγές, ότι άνθρωποι που πίστευες ότι ήταν «ζωής», τελικά αποδείχθηκε πως δεν ήταν. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορεί να ξανακερδίσεις ότι έχασες, ούτε πως θα μείνεις μόνος και έρημος. Κάποιοι άλλοι, νέοι θα έρθουν για να σου αποδείξουν ότι κακώς στεναχωριόσουν για τις όποιες σου απώλειες. Ας χαμογελάμε και ας βλέπουμε γύρω μας τα πάντα να καταρρέουν.

Εμείς θα τον χτίσουμε και πάλι και αυτή τη φορά θα είναι όπως ακριβώς τον έχουμε ονειρευτεί. Μη σκας όταν όλα πηγαίνουν στραβά. Στο χέρι σου είναι να τα ισιώσεις. Ας χαμογελάμε κι ας μας περνούν για τρελούς. Αρκεί που θα έχει φωτίσει το μέσα μας και η ψυχή μας θα είναι ήρεμη. Γιατί όταν είσαι ήρεμος, ξαναβρίσκεις την πίστη στον εαυτό σου, και ακόμη και μεγάλα ζόρια να έρθουν ξέρεις πώς να τα αντιμετωπίσεις. Ξέρεις πώς να τα φτιάξεις από την αρχή. Ξέρεις πώς να δημιουργήσεις πάνω στις στάχτες. Ακόμη και αν πόνεσες, αν έκλαψες, αν ένιωσες να σου πριονίζουν τα πόδια, αν έπεσες, ας μην κάνεις το χατίρι σε κανέναν να νιώσει την ικανοποίηση να σε δει να κλαις. Μόνο χαμόγελα και αυτό να ξέρεις, αγαπημένε μου αναγνώστη, είναι η καλύτερη εκδίκηση που μπορείς να πάρεις απέναντι σε όλους αυτούς που θέλουν να σε βλέπουν γονατισμένο. Ας βρίσκουμε αφορμές να χαμογελάμε λοιπόν, κι όλα τα υπόλοιπα θα τα βρούμε ή θα τα φτιάξουμε. Θετική ενέργεια χρειάζεται η περίοδος που βιώνουμε, και το χαμόγελο, πίστεψε με, δεν μπορεί να μας το «κλέψει» κανείς.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.