Χαρίζοντας ζωή

Το να χάνει κάποιος τη ζωή του, πόσο μάλλον ένας νέος άνθρωπος, αποτελεί θλιβερό γεγονός. Κι όμως, ακόμη κι από ένα τόσο στενάχωρο συμβάν, μπορεί να προκύψει κάτι ευχάριστο, γεμάτο από ζωή. Σου μιλάω για την δωρεά οργάνων, αγαπημένε μου αναγνώστη, μια πράξη σπουδαία, γεμάτη αγάπη για τον συνάνθρωπο. Στο έχω πει και το λέω σε κάθε ευκαιρία, προσπαθώντας να πείσω γνωστούς και φίλους να γίνουν δωρητές οργάνων, πως αν μια θεάρεστη πράξη μπορούμε να κάνουμε σε αυτή τη ζωή, οφείλουμε να είναι αυτή, μια πράξη που αποτελεί απόδειξη αλτρουισμού. Σκέψου το κι εσύ.

Υπάρχει κάτι πιο όμορφο, από το να χαρίσεις ζωή σε κάποιον συνάνθρωπο; Έχεις σκεφτεί ποτέ σου, ότι γύρω μας υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι ζουν και αναπνέουν με την ευχή να βρεθεί για εκείνους το κατάλληλο μόσχευμα; Ή πως υπήρξαν άνθρωποι που δυστυχώς «έφυγαν» από την ζωή, περιμένοντας πάνω από ένα ακουστικό, για ένα τηλεφώνημα από ένα νοσοκομείο, κάποιο γιατρό, που θα τους μεταφέρει τα χαρμόσυνα νέα για κάποιον συμβατό δότη;

Ή πάλι πόσοι από αυτούς θα είχαν καλύτερη ποιότητα ζωής, αν κάποιος γονιός ή συγγενής, δεν έκανε πίσω, δεν φοβόταν, ή πάνω στην λύπη του το μόνο που δεν σκεφτόταν ήταν αυτό και δεν χάρισε τα υγιή, ζωτικά όργανα του ανθρώπου του, αλλά προτίμησε να τα θάψει; Και πολλές φορές, αναρωτιέμαι, ενώ σαν λαός είμαστε ευαίσθητοι και φιλεύσπλαχνοι, γιατί στο θέμα «δωρεά οργάνων», έχουμε μείνει τόσο πίσω. Θα μου πεις, πως αλλιώς θα ήταν, αφού ενώ από πολύ νωρίς, από το σχολείο ακόμη, θα έπρεπε τα παιδιά να γνωρίζουν για την δωρεά οργάνων, κάτι τέτοιο, δυστυχώς, δεν γίνεται. Τα λεφτά που δίνονται για συγκεκριμένες καμπάνιες δεν είναι αυτά που θα έπρεπε, έτσι ώστε να μάθει ο κόσμος για το θέμα, να ακούσει, να προβληματιστεί. Φυσικό κι επόμενο λοιπόν ο κόσμος να δηλώνει άγνοια, να αδιαφορεί, να φοβάται, ακόμη κι αν υπάρχουν γιατροί και νοσοκομεία που το παλεύουν και προσπαθούν μέσα από τη δουλειά τους να προβάλλουν προς τα έξω το τόσο σημαντικό αυτό ζήτημα ζωής. Ο κόσμος πρέπει να ενημερωθεί. Να παρακινηθεί.

Να μην φεύγουν ζωές άδικα, ενώ θα μπορούσαν να είχαν σωθεί. Το ξέρεις ότι από ένα μόνο δότη μπορούν να σωθούν μέχρι και 8 συνάνθρωποι; Γι αυτό σου λέω. Η δωρεά οργάνων δεν είναι τίποτα άλλο από μια πράξη ανθρωπιάς και καλοσύνης προς τον συνάνθρωπο. Σκέψου, ότι αύριο μπορεί να είσαι εσύ ή κάποιο αγαπημένο σου πρόσωπο , που θα χρειαστεί ένα μόσχευμα. Ας γίνουμε λοιπόν εμείς οι γενναίοι στο παραμύθι της ζωής μας, νιώθοντας απέραντη αγαλλίαση γνωρίζοντας πως τα όργανα ενός δικού μας ανθρώπου ήταν η αφορμή κάποιος εκεί έξω να αρχίσει να ξετυλίγει από την αρχή το κουβάρι της ζωής του και να ζει την καθημερινότητα του ευτυχισμένος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.